Време е за ИКЕА! - Тема 33

• 49 567
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
  • In transit
Имам същите като Тета, от всички цветове по 2..чудно се връзват трите цвята - зелено, светло синьо и тъмно синьо. Ползвам ги ежедневно. Имам само една дето пострада гланца, ама изтървах нещо в мивката върху нея. Беше неизбежно.
Обаче имам нова любов - https://www.ikea.bg/search-results/?query=STRIMMIG Особено тъмносините са разкошен цвят. Една идея по тъмен и наситен от показаните от Тета. Тюркоазените са по-убити на живо като цвят.
Днес разгледах и новата временна серия INBJUDEN. Не е лоша. Малко цените им са уау...

# 196
  • Somewhere far away
С тези къдрички отстрани много трудно ще се мият обаче.
Аз си харесах FARGRIK и аха да поръчам и виждам че ги няма в наличност. чудно!

# 197
Аз ще изчакам да ги видя на място. Teta    много ме разколеба 😃😃🥰🥰 та направо там ще решавам кой от двата комплекта да взема. И да видя на живо цветовете как са и колко реално са големи основните чинии. Така по размери не мога да добия пресстава. А и да питам шо малките чинийки за десерти ли ги ползвате? Защото аз за такива съм ги намислила, но се притеснявам да не са много голвми за десертни.

# 198
  • In transit
Аз малките чинии, които са 20см ги ползвам за основно ястие. Първото, което е показала Тета е голяма купа, която събирам салата за трима. Другите купички са за супа. За прилично голяма порция.
Цветовете на тази серия са хубави и наситени.

# 199
Мики, тези използваш за основни?

# 200
Оградените стават за основно, но без гарнитура. Големите са за основно с добавка - големи са 28см-30см. Събират се в съдомиялната в края, иначе опират в перката горе.
Дълбоките стават за салата или нещо готвено със сос например. Купите са мултифункционални Simple Smile
Имам и правоъгълни плата купувани отделно от същата серия.
Помня, че купувах комплекта от Румънската Икея за 18лв - 18 части.
После докупувах, но цените бяха супер.

# 201
  • Once there was a Hushpuppy...

Аз да питам чекмеджетата на БЕСТА как ги отваряте? Т.е при условие, че не искам дръжки може ли да им се сложи пуш бутон? В сайта нищо не пише. Sad

Може да се сложи пуш-пул бутон. Ползваме ги от 2014 в хола и сме доволни. Нямам забележки към серията Беста. И в детската обзавеждането е с тях и гардероб Пакс.

Сега смятаме да сложим такова отваряне за кухненските шкафове.

И да си покажа новата маса

https://www.ikea.bg/products/tables/dining-tables/extendable-tab … ema-masa/90423887

# 202
  • Пловдив
На тази маса съм и хвърлила око отдавна.

# 203
  • София
Ние имахме тази маса, но я продадохме в последствие. За нас се оказа неудобна. Така както е сгъната от едната страна, там не може да седне никой, защото няма къде да си сложи краката. Ако тази страна стои към стена например ще е ОК. Или ако се ползава разгъната и от двете страни.

# 204
  • Once there was a Hushpuppy...
Да, и ние я гледаме мнооого отдавна.
Ами за нас е о.к. защото става на много малка, а моята кухня е уникално миниатюрна 9 кв.м.. И предишната маса беше от Икеа, разгъваема, също много удобна.
Планираме да е до стена затворената част, през повечето време сме сами с детето, мъжа ми само вечеря, и то не всеки път. Единствено за събота и неделя се събираме и тримата да я ползваме. А, за гости, както се вижда е удобна, защото има две крила.

# 205
  • София
Да, така да. Ние сме четирима и все някой трябваше да стои от тази страна и затова я продадохме.

# 206
На мен ми се искашв малкитв да ги използвам за десертни. Уфф. Но при това положение, ще потърся друг комплект може би. Иска ми се десертните да са ми като основните. Бих искала да попитам вашите десертни чинии какви са?

# 207
Малките стават и за десерт, малки са си.

# 208
  • In transit
Йоана, https://www.ikea.bg/products/tableware/dinnerware/side-plates/fa … br-v-k-t/69172471 тези ползвам за основно. Да, не са много големи, но за ежедневно хранене са ОК. Много рядко вадя големите --> https://www.ikea.bg/products/tableware/dinnerware/plates/fargrik-chinia/40234790
Измери една чиния да видиш колко са 21см. и 27см. и ще прецениш. Тези Динера, които си показа са матирани според мен.

Hushpuppy благодаря.

# 209
Тази показаната от Мики, първата, десертната която се води, е много плитка, равна е направо. Няма борд, вдлъбнато...нищо.
Аз я ползвам за нещо дребно...хот дога синко да си сложи в нея...и за друго не се сещам Grinning

За МЕН тя не става за основно. Не виждам какво мога да сложа. Например пържола -да, ноняма да има място за салата или гартитура. Ще е претрупано с риск да се разсипе по покривката.

Лично аз не обичам да ми е притеснено, да мисля ще се търкулне ли кебапчето, ако всигна чинията....за това си купих, и си ползвам дълбоките чинии от тази серия.
Още нещо се сетих...в дълбоката по-лесно се и загребва , например руска салата ако е. В плитката /тя е тотално равна де/ - и като е малка, ми е неудобно, защото се изтиква навън храната и отива на масата.

С коуто нито критикувам някого, нито се меся...просто споделям моята гледна точка.
Мики Hug

Ето сега ще си сипя мусака с тиквички. В дълбоката чиния. Ще залея със заквас.сметана..ще объркам....спокойно че няма да го изкарам навън.
В малката ако го сипя, ще го бода като щъркела...

Общи условия

Активация на акаунт