Време е за ИКЕА! - Тема 33

• 49 687
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
Някой има ли отзиви за това килимче?

https://www.ikea.bg/products/textiles-curtains-rugs/rugs/runners … -55x85sm/20420241

преди години имах подобно, много бързо се скапа и отиде на боклука.  А много ми харесва и искам да си го поръчам, но ме спира поддръжката му.
Как се пере, подходящо ли е за пералня?  такива въпроси ме интересуват.

Deathcrush, като указания на сайта е дадено:

Цитат
Машинно пране, макс. 40°C. Не избелвайте. Артикулът е подходящ за сушилня при ниска температура (макс. 60ºC). Да не се глади. Да не се носи на химическо чистене.
Симпатично изглежда, меко и пухкаво. И отзивите са добри.

# 406
Някой има ли отзиви за това килимче?

https://www.ikea.bg/products/textiles-curtains-rugs/rugs/runners … -55x85sm/20420241

преди години имах подобно, много бързо се скапа и отиде на боклука.  А много ми харесва и искам да си го поръчам, но ме спира поддръжката му.
Как се пере, подходящо ли е за пералня?  такива въпроси ме интересуват.

В пералня, как иначе.
Подобно от юск имам..въртя го всяка седмица в пералнята.

# 407
  • Somewhere far away
Мислех че и само прахосмукачка ще е достатъчно, но май е много тънко и няма да стане.  ще го имам предвид, щом може в пералня още по -добре. Wink

# 408
  • ENGLAND
Искам да попитам тези от Вас с достатъчен опит с Pax. За гардероб с дължина 200 см съм се спряла на конфигурация - 2х50см + 1x100 см.
Ще споделя и примерен проект.
Скрит текст:
    [/list]
    Приемам всякакви предложения и съвети за оптимизиране и удобство.
    [/quote]
    Доста опит с Пакс имам, в спалнята е точно с тези размери. 5-6 години ми бяха нужни да си го подредя да ми е удобно. В средата сложих 1 м. рамката с огледални врати, от двете страни по 50 см. Рафтове имах няколко в началото, сега останаха само два и то тези най-отгоре, там съм сложила платнените кутии с по-рядко използваните неща. В 50см. съм сложила релси за късите дрехи, а под тях са само кошници и чекмеджета. Исках само чекмеджета, но ми излиза доста скъпо, та ги замених с кошници. В средата имам една комбинирана релса за дълги дрехи и отдолу е закачена релса за панталоните. Не мога да я намеря тази комбинирана релса, тя е една и някъде по средата има едно закачено и втора релса, която може да се регулира, ако има повече дълги дрехи се събира доната релса, ако имаш нужда от не толкова място, се издърпва. Това е най-удобното нещо в гардероба ми. Много умувах за тази специалната джаджа за панталоните, ами това което имам събира двойно повече.Мога да направя снимки.

# 409
    • Пловдив
    Искам да попитам тези от Вас с достатъчен опит с Pax. За гардероб с дължина 200 см съм се спряла на конфигурация - 2х50см + 1x100 см.
    Ще споделя и примерен проект.
    Скрит текст:
      [/list]
      Приемам всякакви предложения и съвети за оптимизиране и удобство.
      [/quote]
      Доста опит с Пакс имам, в спалнята е точно с тези размери. 5-6 години ми бяха нужни да си го подредя да ми е удобно. В средата сложих 1 м. рамката с огледални врати, от двете страни по 50 см. Рафтове имах няколко в началото, сега останаха само два и то тези най-отгоре, там съм сложила платнените кутии с по-рядко използваните неща. В 50см. съм сложила релси за късите дрехи, а под тях са само кошници и чекмеджета. Исках само чекмеджета, но ми излиза доста скъпо, та ги замених с кошници. В средата имам една комбинирана релса за дълги дрехи и отдолу е закачена релса за панталоните. Не мога да я намеря тази комбинирана релса, тя е една и някъде по средата има едно закачено и втора релса, която може да се регулира, ако има повече дълги дрехи се събира доната релса, ако имаш нужда от не толкова място, се издърпва. Това е най-удобното нещо в гардероба ми. Много умувах за тази специалната джаджа за панталоните, ами това което имам събира двойно повече.Мога да направя снимки.
      [/quote]
      Много искам са го видя. Благодаря!

# 410
      Doret, ако може да качиш снимки ще съм много благодарна

# 411
      • ENGLAND
      Малко по-късно ще снимам и пусна снимки.
      Ето снимки, от телефона съм и не мога да ги сложа в скрит текст. Дръпнах дрехите в средната част да снимам тази двойната релса.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 21:50 от Doret

# 412
      # 413
      Благодаря! Изглежда доста добро решение. Регулира ли се височината отгоре?

# 414
      • ENGLAND
      Да, това е, моето е от 15 години и изглежда съвсем малко по-различно.
      Височината и ширината се регулират.

# 415
      Моят план засега е за нещо подобно да поръчаме:

Вътрешната стена на която ще е гардеробът е само 2.50 м от ъгъла до вратата и не може да затуля ключа за лампата с гардероб в конфигурация 2.50. Иначе мо изглежда по-добре да не е ъглов:

Някакви препоръки за разположението? Оптимизация ?
      Може би ще поръчам повече кошници вместо рафтове. Дали ще побират съшото количество?

# 416
      Моя ъглов е с такова разположение като твоя и също имам ключ до него. Ми удобен си е.
      Аз също съм сложила два реда закачалки в ъгловата зона и горе един рафт за кутии. В по-късата част имам кошници+рафтове. В по-голямата рамката ми е 1 м. и в нея имам чекмеджета плюс лост за дрехи отново, плюс рафт отгоре.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 12:45 от second

# 417
      Моето разстояние също е 2.50. И аз заради ключа съм сложила гардероб 2 метра и библиотека Били, която е 40 см. Така има място за ключа. Калакс също става, тъй като и той е с ширина 40 см и е по-нисък.
      Библиотеката е подходяща, защото е на само сантиметър-два разлика във височината с Пакс-а. Тя е висока колкото Пакс 201 см без да има надстройка или колкото Пакс 236 см, ако й се сложи надстройка.

# 418
      Кошниците събират също много. Мисля ще са ти ОК. Чекмеджетата са скъпи. Нямам кошници в гардероб, а в кухненски шкаф. Позволяват да стигнеш дъното без да ровиш Simple Smile. Може дори да нямаш рафтове помежду. Спести ди ги. Може да си ги купуваш постепенно, да ги местиш според обема на багажа Simple Smile

# 419
      Благодаря ви за съветите. Мисля все пак, че ъгловият е по-удачен вместо да се лишавам от последната рамка и да взема такъв 2 метра:)
      Пък идеята за Били не е никак лоша..Ние си имаме книги за събиране и мислех да са в хола, но пък това място може и да се ползва.

Общи условия

Активация на акаунт