Време е за ИКЕА! - Тема 33

• 49 692
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
Не съм съвсем по темата, затова слагам в скрит текст.

Скрит текст:
Търся абажур за лампион Solleftea, но не го предлагат като отделен продукт.
Ще се радвам на всякакви идеи и помощ. Flowers Hibiscus

https://www.ikea.bg/products/lighting/floor-lamps/solleftea-lamp … ign=last_seen_bar

# 391
Zvanche, колко е висок вашия пакс?
Някой има ли наблюдения в посредните месеци колко бързо изпълняват поръчка за пакс.
Ще направя финално проучване, ако поръчам при мебелист дали ще е ужасно по-скъпо. Вече си направих ъглова конфигурация. Но си клоня към икейския май 😊
Майсторът няма да ти даде гаранцията на Икея и да идва за всяка панта, припаднала вратичка и т.н . Ще го обикаляш х часа. Няма да можеш просто да му се обадиш и да вземеш чекмедже, рафтче, закачалка, и т.н които да паснат, защото Имея предлага системи, не отделни артикули. Икея има дизайн и и женетна мисъл. Помислено е кое от колко дебел материал да е, има ли смисъл страниците на едно чекмедже да да високи и тежки или не и т.н

# 392
  • София
Откакто имаме Пакс, изобщо не ща да чувам за друг гардероб. Редим си аксесоарите, онзи ден добавихме чекмедже, защото единия рафт нещо не ни хареса, пък лоста 2-3 дупки нагоре, това с обикновен гардероб няма как да стане.
Имаме един гардероб вкъщи който не е Пакс - Стува в детската стая, но едва ли още дълго ще е така, наредила съм го в главата си.

# 393
  • Бургас
Момичета, каква е логиката на наличностите показани на сайта. Харесала съм си шкаф, за който показва, че го няма он лайн. Има го само в магазин София. В центъра за поръчки Бургас, ако отида и там го поръчам от кой склад го взимат се чудя. И докато чакам да отвори магазина реших да видя условията на асистирано пазаруване на Еконт, ама те предлагат такова и в Румъния и в Гърция. Чакам пратка от немската Икеа, скоро може и от там да чакам 🤣

# 394
  • софия
Майсторът няма да ти даде гаранцията на Икея и да идва за всяка панта, припаднала вратичка и т.н . Ще го обикаляш х часа. Няма да можеш просто да му се обадиш и да вземеш чекмедже, рафтче, закачалка, и т.н които да паснат, защото Имея предлага системи, не отделни артикули. Икея има дизайн и и женетна мисъл. Помислено е кое от колко дебел материал да е, има ли смисъл страниците на едно чекмедже да да високи и тежки или не и т.н
Е, е, чак пък толкова! Майсторът няма да помисли за материала, няма да даде гаранция? Зависи от майстора. Ако наистина е добър няма да се налага да поправя "всяка панта, припаднала вратичка и т.н .". Други са предимствата на ИКЕА. Основно се изразяват в достъпна цена и възможност без да се ангажираш с никого да добавяш/премоделираш елементи.

# 395
  • Пловдив
Момичета, каква е логиката на наличностите показани на сайта. Харесала съм си шкаф, за който показва, че го няма он лайн. Има го само в магазин София. В центъра за поръчки Бургас, ако отида и там го поръчам от кой склад го взимат се чудя. И докато чакам да отвори магазина реших да видя условията на асистирано пазаруване на Еконт, ама те предлагат такова и в Румъния и в Гърция. Чакам пратка от немската Икеа, скоро може и от там да чакам 🤣
Специално питах в центъра Пловдив за същото.Отговорът бе,че щом го няма онлайн неможе да се поръча в центъра.Те работят само с артикулите с онлайн наличности.

# 396
  • Бургас
Благодаря ти за отговора. Явно ще сме клиенти на различните магазини. Юни съм решила и до Турция да отида, че сега искат тестове.

# 397
  • Пловдив
Наличността в онлайн магазина няма общо с тази в магазина в София, защото физическият склад за Интернет продажби е на друго място (напр. в Стара Загора).
Възможен е и обратният вариант - продукт наличен в сайта, да не е наличен в магазина в София.

Искам да попитам тези от Вас с достатъчен опит с Pax. За гардероб с дължина 200 см съм се спряла на конфигурация - 2х50см + 1x100 см.
Ще споделя и примерен проект.
Скрит текст:
    [/list]
    Приемам всякакви предложения и съвети за оптимизиране и удобство.

# 398
    • Once there was a Hushpuppy...
    И ние с ММ си сглобихме гардероба РАХ с плъзгащи огледални врати и механизъм за плавно затваряне. Отнема време, но не ми стори кой знае колко трудно. То аз бях повече като помощник 😁 После си сглобихме и скрин и шкафчета.. шегувахме се че е като Лего за възрастни

Абсолютно съм съгласна!
    Сега сглобихме и кухня Метод и е много лесно, вратичките пасват идеално, а на моя мъж те са му слабо място😆 Всичко е елементарно, според него. Също така той е фен на качеството, в смисъл че където е пробито там точно пасва другото, всичко е абсолютно точно за разлика от някои бълг. модулни неща, дето все се налага да си допробиеш някъде....бе не ми се говори даже.
    Единствено го затрудни чекмеджето на Метод, но на 4 тото разглобяване и сглобяване,за да пасне челото под фурната успя. Даже успя да изкара едната пружина,та си я оправи😂 Затрудни,в смисъл че му отне час едно чекмедже😆
    Имаме много неща на Беста, елементарни са. И маси,скрин и столове се сглобяват за минути.
    Един Пакс имаме малък 80/200 и нямам спомен да го е затруднил. Не знам как е за големите.
    Даже сега се сетих, че имаме и по-малки пакс в килерите 60/200. Удобни са ми.

И диван имаме, много лесно се сглобява. Преди също имах 2 бели, но ги продадохме.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 12:15 от Hushpuppy

# 399
    miraluba нашият РАХ е точно така, само че малките крила са с рафтове и са от двете страни на голямото. Така ни беше стария гардероб и сме свикнали с това разпределение.

# 400
    И аз да си кажа..рокли маш ли, дълги, много. Да не ти стои празно под тях мястото?
    Може два лоста един под друг..горе блузи, сака..долу панталони.
    Зависи от дрехите.

# 401
    • Пловдив
    Да, имам дълги якета и рокли.
    Но като има място надолу има вариант за закачане на дълги неща. Като няма, "метат" по рафта.

Аз започнах да клоня към вариант две плитки рамки  35х50 и по средата 2х75/50.
    Така ще стане 250. Обаче с толкова възможности за пълнеж не знам как ще реша кой е моят вариант.

# 402
    И аз  бях планирала подобно, не се отказах.
    Имаме други гардероби 50 см и на мен не са ми удобни изобщо - широки са за 1 колона сгънати дрехи, а 2 - една до друга не мога да събера. Освен това така отворите са по-тесни отколкото дълбоки. В крайна сметка купихме 2*100.

# 403
    • Somewhere far away
    Някой има ли отзиви за това килимче?

https://www.ikea.bg/products/textiles-curtains-rugs/rugs/runners … -55x85sm/20420241

преди години имах подобно, много бързо се скапа и отиде на боклука.  А много ми харесва и искам да си го поръчам, но ме спира поддръжката му.
    Как се пере, подходящо ли е за пералня?  такива въпроси ме интересуват.

# 404
    Момичета, два въпроса:
    1. Имате ли впечатления от този 12-сантиметров матрак? Достатъчна ли е тази дебелина за човек около 50 кг - https://www.ikea.bg/products/mattresses/foam-mattresses/single/m … no-tvard/40272287
    Имам два такива матрака. Тънки са, купих допълнително по 5см дебели топ матраци. И двата се ползват от малко над 50кг хора.

Общи условия

Активация на акаунт