Време е за ИКЕА! - Тема 33

• 49 652
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
Писала съм тук в темата да не се подписва протокола преди да проверите поръчката!
Също съм се карала с ингерлогистика по този повод..не ми дадоха да проверя пратката за счупено, преди да съм подпишела. Отказах.

Пише го в общите им условия...подписването е равно на приемане на поръчката без забележки.
Знам го..чела съм.

При това положение вяма какво да направите. За друг път ще знаете да четете предварително.

Сега предложенията:

Може да опитате с жалба онлайн до КЗП.

Друг вариант е да върнете поръчката. Имате право да сторите това без обяснение в 14 дн.срок по закон. Вие ще трябва да платите връщането обаче.

Трети вариант..рекламацията как я правите..по телефон, писмено.
Бих направила пак, писменно, по всички възможни мейли които намерите.

Аз бих им върнала всичко. Вижте как се прави в сайта.

Успех.

# 556
Пиши в Швеция.!
Опиши как поръчката е голяма и няма как 1 час куриерът да чака да я приемете. А и на практика докато не започне сглобяване човек не отваря кашоните.
и кажи, че с удиволствие би върнала в София, но размерът е голям, затова е поръчан онлайн и т.н.

Гръчки му франчайзери в БГ!!!

# 557
  • София
И аз бих писала до КЗП.

# 558
Писала съм тук в темата да не се подписва протокола преди да проверите поръчката!
Също съм се карала с ингерлогистика по този повод..не ми дадоха да проверя пратката за счупено, преди да съм подпишела. Отказах.

Пише го в общите им условия...подписването е равно на приемане на поръчката без забележки.
Знам го..чела съм.

При това положение вяма какво да направите. За друг път ще знаете да четете предварително.

Сега предложенията:

Може да опитате с жалба онлайн до КЗП.

Друг вариант е да върнете поръчката. Имате право да сторите това без обяснение в 14 дн.срок по закон. Вие ще трябва да платите връщането обаче.

Трети вариант..рекламацията как я правите..по телефон, писмено.
Бих направила пак, писменно, по всички възможни мейли които намерите.

Аз бих им върнала всичко. Вижте как се прави в сайта.

Успех.

Благодаря за споделения опит и предложенията! Честно казано не мога да повярвам, че се случва, защото друг път с доставка Интерлогистика при поръчки от ИКЕА проблемите са били решавани в полза на клиента, но този път явно заради тежката пратка поръчката дойде с другата транспортна фирма (Ренус?) и…изненада. Сумата на самата поръчка не е малка, теглото й също…(това предвид цената за връщане, която ще се калкулира)…Нещо друго, не знам дали заради точно това време за връщане в 14-дневен срок, но реално те ни мотаят вече май точно толкова и срока дали не сме го изтървали, хах…ще проверя датата на доставка, нали от тогава се броят 14-те дни? Иначе рекламацията официално си е пусната по мейл, с всичките му снимки, а вече отделно има многобройни разговори по телефона, за които ми е ясно, че нищо не значат. Ще засиля още оплаквания до всички възможни мейли и КЗП, и ще проверя какво можем да направим по повод цялото връщане Triumph

# 559
  • Пловдив
Мнението ми за Ренус не е положително.Наложе се да ги чакаме до 7.30 вечерта на място,което се обзавежда и не става за живеене.Няколко пъти им звънях,не дават информация за приблизителен час на доставка.
 Интерлогистика бяха по-добри в това отношение.
  И немога да разбера какво толкова сглобяват в офиса в Пловдив от месеци.Чаках и аз да видя някой нов изложен артикул,но нямах толкова време.

# 560
14 дена е по закон.
Икея дават 26 дена допълнителни.
https://www.ikea.bg/customer-support/return-policy/

Аз бях поръчала пакс с врати Бергсбо. За вратите тук писаха че са меки и лесно се нараняват. За това като ми ги качиха, ги отворих и проверих. Чак тогава им разписах протокола.

Да, Ренус идват за тежките неща.

Зарежи телефоните. Кореспондирай само писмено.
Наблегни на факта че стоката не е разопакована, следователно и очевидно е наранена по време на товарене/транспорт, а не от вас. Тъй като не сте я пипали!!

Още сега пиши онлайн до КЗП. Не се бави. Прикачи снимките и отговора на икея. От кзп веднага ти връщат входящия номер под който завеждат жалбата.

Фейсбук ако имат икея..пиши и там.

Извинявам се ако съм прозвучала назидателно, но се ядосвам когато хората не питат предварително. Знам че не сте очаквали такъв развой, но от мен съвет - на никого гола вяра.

# 561
Здравейте! Искам да попитам през какъв период от време зареждат онлайн магазина? От 2 месеца съм си харесала един диван и един шкаф, но ми изписва, че са изчерпани. Чудя се дали има шанс скоро да ги заредят?

# 562
  • Варна
По въпроса за спалня Малм и скърцането, краткия отговор е не, не скърца.
Дългият:
Аз също четох за този проблем, когато я избирах. Нашата е на 5-6 год, с повдигаща се рамка. Преди год. и половина преживя и местене. С ММ сме тежички, спалнята никога не е скърцала.

# 563
Механизмът за плавно затваряне на едната врата(25 см) на Пакса ни не сработва вече. Преди време някой не беше ли писал, че се прави нещо, за да се реши проблемът? Или трябва да купим нови панти?

# 564
  • Deutschland/HE
Ние имаме МАЛМ от 7години и не скърца, за това време сме се местили два пъти и е разглобяван. Първоначално беше с най-евтината подматрачна рамка, а след 3 години я сменихме.

# 565

Здравейте! Някой има ли този диван? Удобен и стабилен ли е? Доволни ли сте от качеството му?
А през какъв период от време зареждат онлайн магазина, защото от доста време все е изчерпан?

# 566
Стабилен е, отдолу се опъва нещо като брезентов плат и трябва да се стегне много за да не висва. За двама човека става. Като удобство не бих казала кой знае какво, с едни възглавнички е добре. Не го ползвам постоянно и не знам колко време може да се ползва преди да провисне. Ако искаш снимки,мога на лично.

# 567
Ако търсиш малък диван - погледни Klippan. Имаме го от 5-6 години и не е мръднал. С червената дамаска е. Пере се супер

# 568
А някой ползва ли разтегателен  диван тройка за ежедневно спане? Може и от друг магазин,моля да сподели. Благодаря!

# 569
  • Пловдив
А някой ползва ли разтегателен  диван тройка за ежедневно спане? Може и от друг магазин,моля да сподели. Благодаря!

Аз ползвам FRIHETEN ъглов. Много удобен!

Общи условия

Активация на акаунт