Време е за ИКЕА! - Тема 33

• 49 584
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
  • In transit
Тета, ама аз само пържола слагам...салатата ми е в друга купа затова ми е ок.
За яхнии, мусака и прочие имам други чинии като дълбоките икейски, но с по-нормални размери. Grinning

# 211
  • sofia
Аз ползвам vardera. Купих го заради купите, най-вече. Размерът е достатъчно голям за супа и перфектно стават и за спагети и макарони. ММ мрази малки купи, а супените чинии са плитки и аз не ги харесвам.
Основната и десертната чиния са ни ок, но ползвам и други в ежедневието.
Сгъваемата маса я ползвам за работна, вместо бюро. И шия на нея. Много ми е удобна, като трябва да я "разкарам" и да не пречи.
В чекмеджетата държа кърпи, покривки и салфетки и шивашки джунджурии.

# 212
# 213
Купихме от този модел плъзгащи се врати за гардероб Пакс https://www.ikea.bg/products/wardrobes/pax-wardrobes/sliding-doo … se-vrati/40391134. Не преценихме, че едната /вътрешната/ няма как удобно да се хваща, за да се затвори, тъй като самата врата е плоскост и няма рамка. Честно казано си мислех, че ще има някаква лайсна, както е при стъклените и огледалните врати.
Има ли начин да се добави нещо на вратата, за да може да е по-удобна за ползване? Имаме от другите видове врати със стъкло и с огледала и искахме нещо по-изчистено и различно този път, но тези са адски неудобни.

# 214
Вкопани дръжки.

Пише за механизъм за самозатваряне. Взехте ли такъв?

# 215
Аз не схванах много отварянето, нали има и друго крило? Тук има видео с много леко отваряне на врата.

# 216
Аз не схванах много отварянето, нали има и друго крило? Тук има видео с много леко отваряне на врата.
Това е за външната врата. А тази, която е отвътре, няма къде да се хване с ръка.
Явно ще трябва да отидем в магазина като го отворят. Може и ние да сме объркали нещо. Но пък при другите врати няма такъв проблем, защото стъклата са в метална рамка, която може да се хваща.

# 217
Купих едни дръжки https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/knobs-handles/bill … -br-k-t/60323592/ , но не могат да се захванат за вратата. Вкопани дръжки също не стават - няма дълбочина да се вкопаят. Сложила съм на вътрешната врата няколко меки лепенки, за да не е залепнала вратата за стената и да има къде да си набутам пръстите, за да мога да я дръпна.
В клипчето как леко се затваря, но реално трака все едно чупиш орехи и накрая нежно трябва да го тряснеш, за да "прескочи" чупката на плавното затваряне. След отваряне също трябва леко, непосредствено след момента чатара-патара да го засилиш, иначе не се отваря напълно и чекмеджетата не могат да се извадят.
Въпрос на кратко обучение, свикване и малко валериана.

# 218
Аз имам икейски врати с панти..1.8 см е плоскостта. Бергсбо..
В коридора гардеробът ми е със същата дебелина плоскост и е с вкопани дръжки.
Такива

Защо на тези да не могат вкопани дръжки да се сложат?

# 219
  • In transit
Папиш, тия дръжки са за БЕСТА. Ти на какво се опитваш да ги сложиш?

# 220
  • София
Здравейте,
как е положението с онлайн-поръчките от ИКЕА? Не съм поръчвала онлайн от миналата година по това време, когато бяха много зле. Сега дали има подобрение? По-бързо ли действат?

# 221
Аз си поръчах тави преди Коледа с идеята, че чак след празниците ще дойдат. За няма и 3 дни пратката беше при мен.

# 222
Нормални са доставките.

# 223
  • In transit
Последните ми две поръчки от началото на март дойдоха в рамките на 2-3 дни след поръчката.

# 224
Зависи и до къде е поръчката, предпоследната, от 9 март, получих на 15 март, сега една от 20 март в момента е в някакъв междинен склад според проследяването, кога ще дойде - чакам. Simple Smile Иначе, нормално с кола се пътува  някъде 2 часа.

Общи условия

Активация на акаунт