За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 174
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Мими,и на моя позната детето не седи на 9 м даже,според педиатърката им е нормално,но записаха час за ортопед.
Откакто се обърна по корем на 4 м ,махнах активната гимнастика ,вече само по корем седеше.

# 106
  • Несебър
И нашите стави пукат, на малките деца и бебета също. Нормално е. И не виждам нищо лошо в цитрусите, щом на бебето му  понасят и ги харесва.

# 107
За книжките- ние си взехме поредицата '' Точната книжка ''. От 0-3м,от 3-6,....в тези книжки има картинки и текстчета, които са подходящи за възрастта. В момента сме на 6-12 мес и в нея са изобразени животни и е написано какви звуци издават, нищо повече.

Yan25-не съм ползва Газ Бимби, но моя приятелка ползва почти всички продукти на тази фирма и е много доволна. Последно се похвали, че ползва етепични масла Соно Бимби, за спокоен сън.

За активната гимнастика - от втория месец до шестия я ползвахме. После започна да пълзи и не се задържаше там.

# 108
Активна гимнастика и въртележки над леглото използвахме от 2 до към 5 месеца. Махнах ги от раз, защото малкият не искаше да се обръща нито от корем по гръб, нито обратно и ми намекнаха, че може да е от всичките висулки. Просто си лежеше по гръб и играеше с тях.
Случайно или не, седмица след като ги свалихме, започна да се върти.

# 109
  • Пловдив
Синът ми първите месеци слушаше всички кримки по Фокс крайм, по време на бременността съм чела пак подобна литература. Мъж ми се шегуваше, че ще го правя сериен убиец.
Ще започна да му чета като поотрасне малко.
Много други фактори формират детето като личност, далеч не е стилът музика, които слуша или филмите, които гледа.
Нашата активна гимнастика, го лъжеше по за марко към 3 месец, но в приятели музикална такава и сега го баламосва.

# 110
Моят само по корем стоеше/ стои. Така спи, така играе. В активната гимнастика стои по гръб максимум 5 Мин и се обръща. Сега, откакто откри сядането и стоенето на коелене не иска да чуе за лежане.

# 111
Моето хлапе е на 9++ месеца и още си се кефи на гимнастиката.Махнала съм висулките, отгоре му мятам една муселинова/памучна пелена и му правя палатка.

Бяхте обсъждали бизиборд.Ние също подготвяме разни чакри за такава.Сега му направих на една плоскост занимавка с капачета от пакетите на мокрите кърпички.Отвътре има различни картинки с опция да го сменям.Много се занимава.Е прищипа се 2-3 пъти, но вече се пази и  е по-внимателен.Залепих ги с горещо лепило.

Книжки имаме на Златното пате.Радва им се, разлиства ги, възклицава на различните животинки.Аз му чета и голям смях пада.

# 112
Ох, я пак дайте съвет моля!
Искам да взема някакъв съд, тип термос, в който мога да сложа затоплено пюре и да го дам все още топличко като сме на разходка навън?
Използвате ли нещо такова?

# 113
Вземи си термос за храна. Има в ДМ.
И в левчетата сигурно можеш да намериш. Или в немския магазин

# 114
Аз имам от левчето термо чантичка, събира ми храната от кухнята и я задържа приятно топла. Друго, което правех преди с шишенцето беше да го мушна под якето ми и така е с идеална температура.

# 115
Ох, я пак дайте съвет моля!
Искам да взема някакъв съд, тип термос, в който мога да сложа затоплено пюре и да го дам все още топличко като сме на разходка навън?
Използвате ли нещо такова?
Има и термобоксове за храна.
Аз имам термо чанта като марката на количката,мини е и седи на шасито.Много ми е удобна.
Кажете,някой чувал ли е следните твърдения-децата от замразени ембриончета били поддатливи на диабет и родените с увита пъпна връв  и падащи тонове преживявали нещо като инсулт и за секунда им спирало сърцето ,специално на спешно секцио ставало.В някакъв етап оказвало влияние.Нашето дете беше замрзаен ембрион три месеца и се роди със спешно секцио ,поради падащи тонове и два пъти увита връв около вратлето.

# 116
  • София

Има и термобоксове за храна.
Аз имам термо чанта като марката на количката,мини е и седи на шасито.Много ми е удобна.
Кажете,някой чувал ли е следните твърдения-децата от замразени ембриончета били поддатливи на диабет и родените с увита пъпна връв  и падащи тонове преживявали нещо като инсулт и за секунда им спирало сърцето ,специално на спешно секцио ставало.В някакъв етап оказвало влияние.Нашето дете беше замрзаен ембрион три месеца и се роди със спешно секцио ,поради падащи тонове и два пъти увита връв около вратлето.
Честно казано в днешни дни като цяло децата са си по-склонни и към диабет,и към астма,алергии и какво ли още не.Въздухът,който дишаме,храната,която ядем,та дори и стресът и напрегнатото ежедневие на които са подложени част от родителите оказва влияние на децата ни и развитието им.Друг фактор е генетичният,просто някои деца са си предразположени.
 За щастие бебешкия мозък бързо се възстановява ,ако мога така да го нарека,питали ли сте се какво им е на недоносените дечица с кръвоизливи в мозъка?И те го израстват ,преживяват и стават големи,силни,умни и здрави деца.

# 117
Като майка на "два замразени ембриона" 😄 не съм чувала нещо такова. Даже за себе си мисля, че щом са оцелели замразяване, а после и размразяване, даже би трябвало да са "по-читави",нещо като естествен подбор 😄 Това, разбира се, са си изцяло мои разсъждения. За увитата пъпна връв нищо не можа да кажа.

# 118
Ми днес едно местно светило ги наприказвало на моя позната .Неврохируг е,а нейното детенце има проблеми и малко ме замисли Иначе не се тревожа ,за неща които я станат ,я не.

# 119
Бобчи, на мен ми звучи като мъниче с много силна воля за живот Heart

Общи условия

Активация на акаунт