За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 24 436
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
При нас стана случайно, видях че супер много се кефи да разгръща списания от тия за бременни имам, както и детски книжки с твърди корици, та редовно се разглеждат, с тях може и 10мин да се занимае, а вече трудно се занимава с нещо повече време, за четене няма търпение все още, аз й чета каквото чета аз, разглеждаме книжки заедно за животните, но я оставям тя да си покаже иска или не.Ще им дойде времето и на тях.В момента й е интересно да се движи, да изучава, и да разглежда и разгръща книжките.Според мен да слуша да му четеш и да се концентрира е малко.

# 91
Дали мога да давам мляко на една марка, а антирефлуксното да е на друга, като слагам само по 1лъжичка от него. Сменихме млякото, а от антирефлуксното имам доста и се чудя..

# 92
До колкото знам не е добре да се смесват две различни млека. Ако имате излишно може да го хапнете с корнфлейкс или да го забавите в някой кекс.

По въпроса за книжките за мен е като с обясняването. Колкото по рано му се говори нормално толкова по-добре. Според мен си разбират децата още от самото начало, но не могат да отговорят. А по осъзнати се показват още след третия месец. Друг е въпроса кое дете колко се разсейва примерно, но така или иначе мозъкът му а и душата му запаметяват.
Какво се говори, чете, слуша и гледа.
Бебетата си чуват още в утробата и според мен не е ок да слушат примерно караници, нито пък книги тип Стивън Кинг дори и да е на първия ден от живота им. Те разбират всичко, но дори и да не се изразяват се запаметява.
И при животните току що родени разбират много неща пък хората да не разбират...едва ли.
Много хора се отнасят с бебетата си сякаш са вещи и говорят и правят пред тях какво ли  не като си мислят, че не разбират. Не, те си разбират, но не могат да се изразяват. Да това може да не го помнят след време, но то може да даде отражение на поведението или характера им след време. Всичко се попива от първия ден. Гушка ли ме мама или не, вика ли се или не, пее ли ми или не.
Никой не критикувам по никакъв начин нито съдя, просто изразявам мнение.
Според мен даже родителите не трябва да "спят" заедно ако детето е в същата стая. Много голяма грешка е за мен това за психиката на детето. А има и мнения, че и по време на бременност не трябва, някъде след 4-5 месец. Това пак е свързано с душевността.
Сега може и да ме линчуват някои хора за такова изказване, но е добре да се има пред вид ако на някой нещо не му хареса как се държи детето му.
Пак казвам, коментара ми не е срещу никой лично, пиша с най-добро намерение да споделя нещо, което може да е от полза.
Най-често за постъпките на децата сме си виновни ние, но това поне може да се коригира от рано.
🙂🙂🙂

# 93
Мисля,че Рокет питаше друго...те разбират, никой не е казал,че се държи като вещ с тях, но в момента нямат търпение да им се чете приказки, поне моето мнение, разбира се всяко дете е различно.

# 94
На моето дете му купуваме книжки от съвсем малък. Но реално взе да разбира след годинката. Ако ще и 2 години преди да се роди да почна да му чета , реално ще почне да разбира на по- късен етап.
След 2 г съвсем вече разбират и сами разказват по свой си начин приказки. Дядо вади ряпа няма да ви казвам къде ми е излязла. Или пък за трите прасенца. А Житената питка е най- най- любимата му

# 95
Мами, за трудно изхождане, има ли смисъл да купувам Омнибиотик Панда?
Ака всеки ден, но е съпроводено с целодневно пръцкане и плач при изпускане на газове?
В момента давам Био Гая, но не знам дали действа. Преди това давах Про комбо, от него нямаше редовна дефекация.

# 96
  • София
Дали мога да давам мляко на една марка, а антирефлуксното да е на друга, като слагам само по 1лъжичка от него. Сменихме млякото, а от антирефлуксното имам доста и се чудя..
Попринцип съм смесвала,но като минавам от 1 на 2 Hipp да речем,но различните марки не знам дали е добре да се смесват.

Ака всеки ден, но е съпроводено с целодневно пръцкане и плач при изпускане на газове?
В момента давам Био Гая, но не знам дали действа. Преди това давах Про комбо, от него нямаше редовна дефекация.
Омнибиотик и Биокулт Инфант за мен са по-добри от Биогайата.
А дали не са колики или някоя непоносимост към храна?На колко е детенцето?

# 97
Аз бях с големи резерви за пандата ама моето като не се изхожда му разтварям половинка в млякото и има бърз ефект.
На мен педиатъра ми беше казала да му давам на кашичка фризо вом и да му го давам преди млечното хранене с хипп
 Обаче неговия рефлукс намаля след захранването и сега имам една кутия фризо , която не знам как да му я дам

# 98
Попринцип съм смесвала,но като минавам от 1 на 2 Hipp да речем,но различните марки не знам дали е добре да се смесват.

Омнибиотик и Биокулт Инфант за мен са по-добри от Биогайата.
А дали не са колики или някоя непоносимост към храна?На колко е детенцето?
На два месеца и две седмици е, изцяло е на адаптирано мляко-Blemil.

# 99
И ние като при Ani888 сме с много газове и плач от вчера. Ходи по голяма нужда, но постоянно се гъне и плаче. Спал е 6 часа от 24..... Та и аз се присъединявам към питането какво да давам за газовете? Газ бимби?
От пробиотик при нас няма ефект.

# 100
На една година и един месец...къса списания,книжки,тоалетна хартия каквото й попадне ...опитвала съм да чета не ме отразява прави си нейните неща....иначе разгръща сама показва кучето и някои други животни като незнае нещо примерно жаба ми я показва и вика мама 😃и аз й я казвам и се кефи 😃

# 101
Здравейте
Моя бебо е почти на месец и се чудя дали е време да му взема активна гимнастика. Нямаме никакви играчки за бебо, а ми се иска когато будува да пробваме да го ангажираме поне малко.

# 102
От втория месец я слагах на активна гимнастика,гледаше играчките и аз й ги поклащах в началото.

# 103
За първи път чувам такова нещо ...бебето на наши познати на 8м.както си седи и костите му пукат това нормално ли е ...дали не е липса на вит.д ..(не са ни близни всъщност са по-скоро познати на майка ми ).
Не може да седи сам на 8м....водили са го на ортопед на 4м....и всичко било наред...да не говорим,че му дава цитруси в мрежичка още на 6м.да си смуче...,,ми харесвало му".
Какво ще препоръчате невролог, ортопед...ще ми се да ги насоча ....

# 104
Моя син прояви интерес към активната гимнастика на 4 месеца. На почти 8 вече не иска да стои там

Общи условия

Активация на акаунт