За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 24 434
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
Ох, бебо е на два месеца и една седмица и вече започна да се хапе 👊. Плаче много от петък. Събират му се часове и не може да спи продължително през деня. Питах наша позната, която е акушерка, обясни ме че венците са започнали да се подготвят за зъбки. Та, нещо да ме посъветвате, ясно да ползвам за успокояване? И още нещо-колко време трае това с венците, така ли ще е вече или е просто период?

# 76
Аз за зъбки използвам Бочко, билково е. Болката и дразненето не е постоянно, а е на периоди. Поне при моето дете е така. Започнаха да я дразнят на 6 месеца, като периодично започваше да хапе и да се лигави много. Обаче първото изби чак една седмица преди годинката.

# 77
Като е нервно на 2 месеца  - кърмене. Слагайте го при всяка нервност. Ако не иска да се кърми, пробвайте да го погушкате или носите в слинг ия така да поспи.

Ох, бебо е на два месеца и една седмица и вече започна да се хапе 👊. Плаче много от петък. Събират му се часове и не може да спи продължително през деня. Питах наша позната, която е акушерка, обясни ме че венците са започнали да се подготвят за зъбки. Та, нещо да ме посъветвате, ясно да ползвам за успокояване? И още нещо-колко време трае това с венците, така ли ще е вече или е просто период?

# 78
Кога бебетата/децата започват да се заслушват в приказки и да искат да им се чете?
Голям мерак ми е да чета приказки, накупила съм книжки с илюстрации, нямам търпение. Grinning
Малкият обаче на 8++ разбира се проявява нулев интерес. Отказах се да го пробвам, защото си личи, че в момента не му се занимава с това. Но се чудих когаааа?

# 79
И аз пробвах,иска да къса страниците.

# 80
След година, година и малко

# 81
  • Германия
Рано е за приказки. Ние започнахме с книжки с песнички - книжката свири мелодията, аз пея - на около 1,5г, после книжки със животни, превозни средства и т.н., а приказки и разни по-елементарни истории към 2г и нататък

# 82
Аз чета на моето от ден 0. Честно, в родилното й четох. До около 5 месец й четях на глас от моята книга, която чета в момента. След това смених постепенно на приказки с картинки и книжки за животни и книжки за любознателни. Сега на 1 година, детето си има любими, знае заглавията на някои и като я питам, къде е еди коя си книжка и тя отива и я изнамира.

Има няколко варианта на четене при нас:
1. аз чета, детето си прави нещо съвсем друго
2. Аз чета, детето ме имитира и тя взема друга книжка и разгръща като мен
3. аз чета, тя стои и гледа картинките
4. Не чета, но тя посочва и аз назовавам и обяснявам посочената картинка.

Всеки ден й чета поне половин час. Баща й най-често й чете от киндъла си, без картинки и т.н.

Сега много на мода са тези с отварящи се капачета. Обича да ги отваря и ме поглежда въпросително да й прочета, какво пише.

По едно време обичаше приказките в рими. Тези от поредицата Вълшебната гора.

И последно детето обича да разгръща книжките си, докато си играе сама без мое участие много. Това е основно занимание.

А и да добавя, това, което се пише, че помагало за проговарянето... при нас не е така. На една година детето не казва никакви думи, освен "тата". На мен, разбира се, ми е все тая, когато - тогава.

Направо тука с четенето ме уцелихте по любимото ни Heart

# 83
Tonid, много добре звучи както е при вас! Flowers Hibiscus
Моят хулиганин и той иска да къса страници.
Не си разгръща книжките сам, но когато аз го правя се заглежда по картинките. Общо взето до там сме го докарали.
Не съм пробвала да му чета от моите книги, че аз харесвам стил Стивън Кинг и колкото и да не разбира не смятам, че е подходящо. Grinning
Но мога да пробвам да му чета от неговите книжки докато той си играе. Simple Smile

# 84
Аз чета приказки може би от 5-6 месец.Около 10 месечна беше,когато започнахме да учим звуците на животните.Тя си разгръща страниците,а аз казвам какво има на картинката и какъв звук издава (за животните,превозните средства).Сега е на 1г и 4 месеца и знае много животни.Примерно показвам животното и питам “как прави кученцето” и тя ми казва.После я карам да ми показва тя картинките.Питам “къде е балона” и тя показва.Показвам примерно трактора и я питам “кой има трактор” и тя ми отговаря “тати” 😂Много обича книжки и с голям интерес стоим и четем.

# 85
Аз правих опити на 7-8 месеца, после на 9-10. Напълно безуспешни, завършиха с късане на страница. Иначе има 2 любими с животни, които много разглеждаме и знае всички. Аз назовавам животното, а тя го показва. Беше някъде около годинката. Може би беше на 1г и 3-4м като и стана интересно да слуша. Четем на заспиване, на обяд и вечер. Понякога и разказвам някаква история, а тя се гушва в мен и слуша. Знае заглавията на книжките и я питам коя ще четем, а тя отговаря с да или не.
Единствено е много агресивна и все още не мога да я науча да пази. Просто не знам от къде се научи, при положение, пение вкъщи не правим така. Понякога взима книжките и ги събаря на земята, случва се да иска да къса. Аз обяснявам като папагал, че не може така да се отнася с тях, ще се скъсат и после няма да има от къде да четем и да разглеждаме. Ние с тати не правим така, а тя ,също го прави. Но и като цяло и с играчките си постъпва по този начин.

# 86
Аз мисля да направя опит пак след около два месеца.Дотогава й давам брошури да къса .
Рокет,и в книжния вкус си пасваме Grinning .Цяла бременност четох страшки от библиотеката Grinning

# 87
Аз утре ще ходя да разгледам в книжарницата дали няма някакяи интересни книжки, че сега имаме повече с приказки, а явно трябва да взема нещо с по-обикновенни картинки да показвам. Grinning

Бобчи, аз сега чета "Лятото на страха" на Дан Сиймънс. Hug

# 88
И моето има периоди, когато е искала да къса. Тогава правим комбинирано четене с гимнастика, хаха. Гимнастиката включва преминаването ми във всевъзможни пози, така че детето да не докопа страниците, едновременно с гладко и изразително четене.

Стивън Кинг не съм й чела, но Рей Бредбъри й четох. Всъщност, най-стресиращото,което съм й чела е Стайнбек. Нищо й няма, не мисля, че разбира.

Рокит, пробвай книжките с повдигащи се капачета "Защо, какво, как". Те са от картон, има реалистични картинки, водят ги енциклопедии за деца даже. Моето много ги обича.

# 89
Мисля,че всички мъници минават през периоди на късане,тръшкане и т.н 😂Нашата девойка като се ядоса започва да тръшка всичко наред хахах
Рокет,аз й купувам книжки с твърди страници и дръжка.Има много разновидности и са интересни.

Общи условия

Активация на акаунт