За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 272
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
Дух,аз те разбрах,но тази жена грам не е запозната,а още по-зле е ,ако това нещо го твърди адвокат 😀 На мен ми стана интересно това,което ти е казала.Какви 24 месеца назад,та да се съберат работните месеци.Реално се искат 12м трудов стаж,за да се получава майчинство.И можеш изобщо да нямаш 24 м работни,та какво ще връща?А,и майчинството се брои за стаж.

# 271
Ми не знам. То реално и както тя твърди да беше пак не съм в изгодна позиция, защото аз забременях след една година на работа. Та и сега едната година ми се смята на МРЗ.
Не че съм бременна де хаха да не заблудя някого

# 272
Здравейте мами, бебка е на 51 дни и използвам хубавото време да я разхождам с количката от 2-3 дни, иначе преди това я оставях на терасата в коша за новородено от количката. Тъй като беше по-студено преди това я обличах с пухкав космонавт и дебела шапка и понякога завивах като заспи, но сега в това топло време незнам как да я изкарам, пак слагам космонавта и тънка шапка, но се чудя да завивам ли с тънко одеалце ако заспи или ако захладнее с по-дебело....първо дете ми е и ме е страх да не я изпотя и да я разболея, вие как изкарвате бебчетата си в това време?

# 273
  • София
Здравейте мами, бебка е на 51 дни и използвам хубавото време да я разхождам с количката от 2-3 дни, иначе преди това я оставях на терасата в коша за новородено от количката. Тъй като беше по-студено преди това я обличах с пухкав космонавт и дебела шапка и понякога завивах като заспи, но сега в това топло време незнам как да я изкарам, пак слагам космонавта и тънка шапка, но се чудя да завивам ли с тънко одеалце ако заспи или ако захладнее с по-дебело....първо дете ми е и ме е страх да не я изпотя и да я разболея, вие как изкарвате бебчетата си в това време?
Аз бях с мартенско бебе и ми беше голяма драма обличането за разходка.Имайте предвид че и количката се нагрява,аз си слагах един бебешки термометър вътре и знам че звучи тъпо, но така си следях температурата,защото от една страна в количката е завет и се нагрява  (особено ако е черна),от друга бебето е отпуснато и спи,докато аз правя обиколки на парковете и съм се загряла.Много трудно ми беше да преценявам по себе си.
Беше ме страх от настиване,ама и от претопляне.Драма голяма ми беше с това обличане за разходки в началото ,после лятото ...  лесна работа,ама март/април ....

# 274
Аз от бебе я обличам, както обличам себе си. Няма вариант, аз да съм с жилетка или горнище, а тя с шушлеково нещо...
Та обличайте го бебето, както Вас си обличате. Ако заспи на сянка, мятате една тънка пелена и готово.

А ако градусите са под нула, правилото ми е, под нула - със слинг/раница и общо яке. Така се топлим заедно.

# 275
Днес на 15 дни бяхме на първо (след домашното ) посещение при педиатър.
Бебка е наддала при и половин килограм . Сучи 90 мл за  12-13 минути. Горе долу всичко в норма .
Обаче тази педиатърка не иска и да чува за изследване на детето преди ваксини .
Искам да знам всичко възможно което трябва да и пусна за да съм сигурна, че е напълно здрава , когато му дойде времето .
Помагайте .

# 276
Сложно е, ни водихме единствено на изследване на тазобедрените стави за луксация преди ваксините. Също в родилното се прави и изследване на слуха. Ти за нещо допълнително ли питаш?

# 277
Бебка е наддала при и половин килограм . Сучи 90 мл за  12-13 минути. Горе долу всичко в норма .
Искам да знам всичко възможно което трябва да и пусна за да съм сигурна, че е напълно здрава , когато му дойде времето .
Помагайте .
Не правят изследвания преди ваксиниране, просто преглеждат детето.

# 278
Достатъчно е да преслуша детето, да му измери температурата, да погледне гърлото и ще разбере детето дали е здраво , за са поставят ваксини.
Моето вчера отчете температура 37, което мен ме втрещи, защото в здрав и нямам идея защо излезе такава при измерването. Но педиатърката категорично отказа да сложи ваксина при тази стойност.

# 279
Бебка е наддала при и половин килограм . Сучи 90 мл за  12-13 минути. Горе долу всичко в норма .
Помагайте .

Както са писали по горе - мерят темп, преслушват гърдички, гледат гърло. Ако все пак искате да пуснете изледвания са по ваше желание, те са кръвни - стандартно ПКК, суе и црп.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 16:48 от toni1189

# 280
Сложно е,не се пускат изследвания преди всяка ваксина.Ти като искаш можеш да отидеш в някоя лаболатория и да пуснеш каквито изследвания искаш.
Педиатърката прослушва гърдите,гледа гърлото и ушите,мери температурата.

# 281
Ако нямате алергии в семейството, може смело да ги въвеждате и да следите за реакции. Аз дадох цяло сварено яйце да яде сама на 7м. Опита и белтъка, и жълтъка. После на омлет.  Ягоди не помня на 8 ли, 9м ли беше като яде, когато бяха в сезон. Киви яде преди ягодите.
А преди да й бият ваксина не са й мерили температурата. Само гърлото преглежда, преслушва сърце, дробове и даже не пита дали имаме някакви притеснения, че не е здрава. Около годинката забавихме едната ваксина, щото нещо понакашляше. Ама аз споделих преди да стигнем до ваксината и така.
Благодаря за съветите за белтъка, момичета. Много притеснително подхождам с малкия за всичко, което би предизвикало някакъв проблем или алергия. Дано, като имам второ дете, да бъда по-смела Simple Smile

# 282
Белтък въведох с бебешки бананови палачинки Simple Smile правих няколко пъти и едни солени със сирене и царевично брашно ....Simple Smile
Баница е хапвала от нашата и палачинки Simple Smile

# 283
  • София
За обличането навън и аз не мога да преценям в това променливо време. Последните дни като е топло го извеждам с долнище анцунг/тънко панталонче, чорапки, боди дълъг ръкав и някаква тънка памучна блузка отгоре, тънко шушляково яке и тънка шапка (махам я, ако видя, че ще му е топло). Навън е разкопчан, не слагам одеяло, дори покривалото не закопчавам и малкия си го бута понякога. Почти на 5м е. Ако сме с раницата е по-тънко от това облечен.

А изследвания преди ваксини не се пускат. Педиатърката го преглежда всеки път. Освен, ако някоя мама не иска на собствена глава де. Достатъчен стрес ми е да го бодат за ваксините, та мисля, че е излишно да се ходи и на допълнителни бодвания, ако няма нещо притеснително.

# 284
Аз не си представям преди всяка ваксина да пускам изследвания на бебето. Няма и смисъл

Общи условия

Активация на акаунт