За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 256
  • 762
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
И аз съм дала двете дози ротарикс, изобщо всички ваксини към момента са му поставени.
Моя падна на 4 месеца за първи път от дивана, имаше зачервевено посредата на челото, че се беше жулнал в една пластмасова джаджа, дето имаше на земята. Не вярвам да няма паднало дете.
Белтъка може би се дава като жълтъка /предполагам не съм наясно/, по 1/4 през ден, не се вкарва друго ново нещо през това време.
За зъби още нищо не давам. Носи си само кехлибарения гердан.

# 256
Момичета, от къде мога да взема празни бурканчета за детската кухня?
Виждала съм да продават във магазин за домашни употреби.
Ако сте от София на Женския пазар съм виждала да продават..

# 257
Присъединявам се към горните мнения. И моят син падна като беше на 6 месеца. Следиш изброените по-горе неща. Всичко ще е наред 🍀

Раздразнителен е. Иска да суче. Може ли да е от падането? Той попринцип беше доста енергичен, с 300 зора го кърмех, но сега пък...обадих се на педиатърката, но не мога да се успокоя

# 258
За момента за зъби съм най-доволна от прахчетата Тийта, мисля, че доста му помагат. В момента на моя син са тръгнали да му растат горните 4 зъба едновременно, даже предните два пробиват вече. Има прозрачен секрет от носа на моменти, мисля, че е обвързано със зъбите.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 12:26 от 17154

# 259
Аз правя омлети и палачинки за закуска с цяло яйце от 9-10 месец. Отделно и в супата има, но там е толкова малко, че даже не го броя.

# 260
  • Германия
Присъединявам се към горните мнения. И моят син падна като беше на 6 месеца. Следиш изброените по-горе неща. Всичко ще е наред 🍀

Раздразнителен е. Иска да суче. Може ли да е от падането? Той попринцип беше доста енергичен, с 300 зора го кърмех, но сега пък...обадих се на педиатърката, но не мога да се успокоя
Стресиран е от случката сигурно. Кърми го, гушкай го. Какво каза педиатърката? Ако го боли едва ли, ще иска да суче.

# 261
  • Германия
Моля мамите, които са въвели белтък преди ваксината за морбили, да споделят как и кога точно са го направили. Срещам информация, че под формата на застойка на супа не е удачно.

Аз първо дадох падпадъче яйце, първо само жълтък, после цялото, на омлетче, синът ми беше на 7 или 8 месеца. След това съм давала кюфтенца примерно, палачинки, с кокоши яйца, нищо особено не съм правила като въвеждане. Той сега е на 9м, ваксината ще му я слагат (ако е здравичък) на 11++ месеца

# 262
Въведох към 12ти месец в печива като палачинки,мъфини,баничка.
Според мен детето суче за успокоение, нужно е да се успокоиш ти, защото те усещот силно нашата тревога.Сигурна съм,че всичко е наред!Кураж!
На малката 3 от зъбчетата избиха заедно,сега чакаме трудните...В момента е с 8. Чела съм добри отзиви за тези Тийта.Аз давам осадент пилули когато се сетя, често и пропускам.

# 263
Аз като цяло не съм спазвала никакви схеми на захранване.Дори нямам спомен кога съм дала за първи път нещо с белтък.На 8-9 месеца е яла омлет и какво ли не с цели яйца,та някъде тогава е било 😀
Нашата госпожица вече 5-6 пъти пада,а спалнята ни е много висока.Нищо й няма.Преди седмица от катерене по дивана падна на глава.Имаше огромна цицина.Дори не се разплака като падна ,а веднага пак се покатери хаха Май стреса беше за мен повече,а не за нея.

# 264
Аз ще питам и тук, че много се обърках вече.
Приятели, като и тук в темата за майчинството счетоводно ми обясниха, че ако майчинствата се застъпят получавам първата година на второто майчинство сумата като първата година на първото майчинство, но ако не се зстъпят и не минат 24 месеца, обезщетението се изчислява на база първата година от майчинсгвото с първото дете и ако съм си седяла и втората година у дома се смята тя като минимална работна заплата.
Обаче една жена твърди, че се е консултирала с адвокат по трудово право и не било така. Връщало се толкова месеца назад, колкото е необходимо да се съберат 24 работни месеца.

# 265
Дух,в темата за майчинството Ала Бала ти отговори много точно.
Майчинството се изчислява на база 24 месеца назад.Ако си в майчинство при излизане в 45-дневния болничен ще получаваш същата сума,като за първото дете.Изтече ли ти майчинството и се върнеш на работа,тогава вече евентуално ново майчинство се изчислява за 24 месеца назад.Тези 24 месеца започват да се смятат от месеца,който предхожда месеца,в който е издаден 45-дневния.Втората година (тези 380лева) се смятат на МРЗ.

# 266
Деси, аз в поста си написах, че ми е отговорено тук в темата именно това, но че въпреки този отговор, една дама твърди, че това не е точно и след консултация с адвокат по трудово право той й обяснил друго. Именно за това потърсих трето мнение, а не защото не съм разбрала или не съм видяла какво ми е отговорила Ала бала

# 267
Аз ще питам и тук, че много се обърках вече.
Приятели, като и тук в темата за майчинството счетоводно ми обясниха, че ако майчинствата се застъпят получавам първата година на второто майчинство сумата като първата година на първото майчинство, но ако не се зстъпят и не минат 24 месеца, обезщетението се изчислява на база първата година от майчинсгвото с първото дете и ако съм си седяла и втората година у дома се смята тя като минимална работна заплата.
Обаче една жена твърди, че се е консултирала с адвокат по трудово право и не било така. Връщало се толкова месеца назад, колкото е необходимо да се съберат 24 работни месеца.
Тези от темата са прави. На колежка не й се застъпва майчинството - второто дете е родено 3 години след първото и й се вземаха доходите от втората година като минимална заплата.

# 268
Благодаря! Simple Smile

# 269
Благодаря за съветите за белтъка, момичета. Много притеснително подхождам с малкия за всичко, което би предизвикало някакъв проблем или алергия. Дано, като имам второ дете, да бъда по-смела Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт