За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 199
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
  • Германия
Това, че в България няма адаптация на децата и не допускат родители вътре не значи, че това е нормално.

Аз говоря за детегледачка, която гледа 5 деца, не само моето. Но и в ясла да ходеше пак щеше да има адаптация и майката пак щеше да присъства колкото е нужно. Да, дори по време на пандемия.

Но човек се напасва според ситуацията 🤷🏻♀

# 631
Toni,ние я сложихме още януари месец и нямаше никакви реакции.Не се притеснявай.

# 632
Това, че в България няма адаптация на децата и не допускат родители вътре не значи, че това е нормално.

Аз говоря за детегледачка, която гледа 5 деца, не само моето. Но и в ясла да ходеше пак щеше да има адаптация и майката пак щеше да присъства колкото е нужно. Да, дори по време на пандемия.

Стана ми интересно в коя държава допускат родители по няколко часа всеки ден в яслите по време на пандемия, бихте ли споделили?

# 633
Въпросът не е дали е нормално или не, а че жената пиша за нещо, което е стандартна практика в България и в този ред на мисли не може да е фактор при избор на ясла и доверието в нея.

Сложно е, сложи съд с вода върху парното или печката ви или ако сте с климатик някъде в стаята.
Ако е почнал да отделя вече слюнки бебока също е нормално да преглъща хкато храчки

# 634
  • Пловдив
Аз пък предпочитам детето да е само в яслато, трябва да разбере, че там е място за деца, че родителите сутрин го оставят, а следобяд го взимат и т.н.
Всяка майка горе-долу си познава детето като поведение, сигурна съм, че би забелязала, ако е стресирано, тъжно и т.н.

# 635
  • Германия

Стана ми интересно в коя държава допускат родители по няколко часа всеки ден в яслите по време на пандемия, бихте ли споделили?

В Германия. Не си го представяйте толкова скандално. Родители и възпитатели са с маски, обикновено само 1 или 2 майки присъстват и седят някъде в ъгъла да не пречат. Детето го занимават възпитателките, то евентуално поглежда да види дали мама е там и продължава да си играе. Ако започне да нервничи или да плаче, си тръгват. След няколко дни майката може да излезе в коридора и там да чака, после да излезе извън сградата и да се върне след 30-40 минути или според ситуацията. Реално няма близък контакт с други родители, нито с децата

Вижте, всичко може, стига да има желание.

# 636
И на нас ни предстои ваксина Морбили...отлагахме я малко не по наш избор ще стане скоро на 1г+2 месеца .
От 3.03 до 6 бяхме в болницата с вирус и т.от 6 до 11-ти вкъщи, но с продължение на Аб ...😕
Кога според вас е хубаво да се направи ваксината ...поне още седмица да изчакаме  може би ....😕🙄🙄🙄

# 637
Много по-лесно е да се забрани достъп на родителите, отколкото да се помисли как би могло да стане.
Харесвам държави, в които всяко нещо се прави с мисъл. Не мога да си представя да оставя детето без адаптация, според мен и за него, и за мен би било по-добре това да стане постепенно.

# 638
Аз не мисля, че философската дискусия спомага да се успокоят страховете на жената, която повдигна темата.

Освен това не мисля, че сме някакви аборигени, които си оставят ей така децата. До колкото знам е възможно първите дни да се взима детето рано от ясла и дг. Знам, че може да стои 1-2 часа там и да си го вземе родителя, после на обяд и така да се удължи времето, в което е само някъде. Това също е вид адаптация и според мен доста по-адекватна у нас на фона на мами-драми дето ще викат "Жорко" да му обръщат нослето и да му кажат, че се държи лошо с Еди кое си детенце. Много ми е съмнително смелите майки юнашки на Айнщайнчета да си седят тихо в ъгъла както в Германия Simple Smile

# 639
  • Пловдив
Ама не маже детето все да е до полата на мама.
И тук има измислена адаптация, Дух го е описала започва със стоене определено време, като постепенно то се удължава.
Тук, ако има чалъм ще ги дондуркаме до 50, какво да кажат майките навън, където майчинството е доста по-малко от 2 години.
Децата са доста по-адаптивни от нас, дори и да не ни се вярва. Както и като са сами са с едно поведение, покрай майката с друго.

# 640
Аз не мисля, че философската дискусия спомага да се успокоят страховете на жената, която повдигна темата.

Освен това не мисля, че сме някакви аборигени, които си оставят ей така децата. До колкото знам е възможно първите дни да се взима детето рано от ясла и дг. Знам, че може да стои 1-2 часа там и да си го вземе родителя, после на обяд и така да се удължи времето, в което е само някъде. Това също е вид адаптация и според мен доста по-адекватна у нас на фона на мами-драми дето ще викат "Жорко" да му обръщат нослето и да му кажат, че се държи лошо с Еди кое си детенце. Много ми е съмнително смелите майки юнашки на Айнщайнчета да си седят тихо в ъгъла както в Германия Simple Smile
Съгласна съм, дискусията не е много продуктивна, защото повечето знаем как е в Германия и как е в България. Ако някой не харесва условията на яслите, спокойно може да потърси алтернатива, сега поне такива има достатъчно. Ако не може - ще се наложи да се съобразява.
Синът ми се адаптира изключително бързо и лесно, вероятно поради силната подкрепа на персонала (държавна квартална ясла). Бяха направили разпределение как да приемат децата и в рамките на месец приемаха по няколко нови всеки ден (2-3 деца). Предложиха ми първите дни да го оставя до обяд (говорим за 2-3 часа), но се оказа, че той заспива на обяд там и нямаше смисъл да го взимам рано.
Детето на колежката ми не успя да се адаптира в яслата и го спряха. Тръгна на градина година по-късно без проблеми.
Родителят трябва да е изключително спокоен и уверен - това според мен е много важно и за адаптацията на децата.

# 641
Забравих на кого беше кръстен рефлекса, но новородените имаха някакъв рефлекс на М., който се изразява в треперене на крайниците и с времето отшумява. Иначе сополите и хълцането на новородено са нормални също. Нашето бебе беше с лек секрет първите месеци и си беше здрава.
Мами , искам да попитам .
Когато се родиха децата ви трепереха ли им крайниците . Кога се появяваше треперенето ? Колко беше често ? И кога изчезна ?
И още нещо .. моята малка шушулка постоянно издава звуци идващи от гърлото наподобяващи храчка . Тоест сигурна съм че е . Чустя нослето два пъти на ден с фр или стеримар и издърпвам събраното . Няма сополи . Какъв е този звук ? Болна ли е ?

# 642
  • София
Аз и двамата изчаках да станат на 2,6 м.и тръгнаха първоначално до обяд в часна ясла.
Но аз отивам,оставям и тръгвам , сърцераздирателни  раздели не са от полза.

# 643
Рефлекс на Моро.
С какво да мажа окото да не посинее?Че се удари и даже малко кръв пусна,на края на очето е.

# 644
  • София
То каквото и да кажеш може да влезе в отчети или тя да го разтърка
Натрий със студена лъжица сега

Общи условия

Активация на акаунт