За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 196
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Рефлексът на Моро е рязко свиване на крайниците, което стряска бебето и често започва да плаче, т.к. е свикнало на много тясно в мама. Отшумява към 5 месец. Не мисля, че има общо с треперене въобще. Нещо друго е...

Иначе моето имаше силно изразен рефлекс на Моро до края на 3 месец. Спането в слинг решава проблема, т.к. като пак е на тясно и усеща точно това ограничение. Друг вариант е повиването.

# 646
Аз знам,че потрепването е от незрялата нервна система и е нормално,както и леко хъркане.Разбира се, ако за тези неща става дума, не знам дали това е описано.
Бобчи, ако ти допада като продукт знам за хомеопатия Арника гранулки, за пиене, за такива случаи.

# 647
Арника имам,малко преди да родя си бях навехнала крака.Добре че ме подсети,ще й дам с вода в лъжичка,нали?

# 648
Да, по 5 гранулки по спомен, аз така знам от педиатърката, че то няма как без нещо да се ударят вече палавниците.

# 649
  • Пловдив
Похъркването и аз мислех, че е нормално, докато педиатърката не го забеляза и изпрати малкия за носен секрет - стафилококи. Той нямаше секрет и т.н., неговите се оказаха патологични.

# 650
Давате ли чай?Какъв?За какво?
Свекито чела някъде че давали чая на хип след 6м с копър за по-леко приспиване ?
Някой да го е давал ?🙄

# 651
Този чай не е ли за колики? Като цяло няма нужда от чай, вода е достатъчно за след 6 месеца.

# 652
Не съм давала аз.Една позната слага рескю капки на Бах в млякото вечер,на мен ми звучи гадно.Да се успокоявало бебето

# 653
Педиатърката беше изписала някакъв чай на хип с него да отказвам детето от нощно кърмене. Беше към 5-6 месеца. Ама че логика, да не я накърмя, дето е 1000 пъти по лесно, ми да ставам като зомби чай да варя... Разбира се, не го купих. Сега на 1 година й давам чай лайка с лимонова трева. Сутрин си правим един семеен чайник и всички пием на закуска.

# 654
  • София
Аз давах чай на Хип с копър за колики. Нямаше кой знае каква полза.

# 655
Не давам чай. Моето и вода още не иска да пие, та съм в доста затруднено положение.

# 656
  • Пловдив
И моя не иска вода, такава физиономия прави все едно ракия му давам и шишета сменям за да го излъжа - все тая. А вече приема пюрета, не е да кара само на АМ.

# 657
Да,зависи за хъркането, но при нас не е имала проблем с нослето, сега също понякога сумти, ама и обича да спи с отворена уста, знам че не е от някакъв проблем.
Чай не съм давала.

# 658
Чай не давам.
Вода пие доволно от шише със сламка. Брат му само като види шишето на малкото и ходи да го пои. А голямото ми изпива адски много вода!! Има едно шише , с вместимост..200 мл ли не знам колко. Най- малко 3 пъти на ден го пълня. На градината нямам идея колко пие ама като се прибере , първо шишето хваща.

# 659
Пийк,и аз взех шише със сламка,но не съм го дала още.Лесно ли пропи с него?

Общи условия

Активация на акаунт