За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 192
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
И на мен ми е интересно дали лесно е пропило вода детето от шишето със сламка. Моят син не го иска, иска си старото, което е за възраст 6+. Лапа сламката, но не може да се усети да засмука от нея, започва да я дъвче и накрая хвърля шишето.

# 661
  • София
На моят син бях купила чаша на Авент, но така и не се научи да пие с нея. Пропи вода много късно. В началото му давах вода с биберон. Реших да пробвам шише със сламка и имах успех. Много лесно се научи. По-удобни ми бяха шишетата с широки сламки. Имахме няколко.

# 662
Пият си вода от шишета с биберон. Имат и шишета със сламка, след няколко опита разбраха как стават нещата. Обаче се объркват-с биберон трябва да вдигнат шишето на горе, а със сламата трябва да стои надолу... Та за сега съм зарязала сламките, нека да се усъвършенстват с биберона, че и млякото да си пият сами.
За треперенето-много често се случваше при едната докато беше на 1-2 месеца. Трепереше най-вече едното краче докато суче.Педиатъра ми каза, че е нормално. Отшумя с времето, даже не знам кога спря да го прави.

# 663
Две седмици се давеше с шишето, но пропи.
Слушах лекция на Ася, че това помага на дъвкателния рефлекс, а моя е с къса юздичка и ме притеснява това. За това го засилих директно със сламка да пие

# 664
Какво правиш като се дави?Мен това ме тревожи?

# 665
Насърчаваш го да кашля и трябва да е изправено детето. Само ако няма звук и има изпъкнали очи оказваш първа помощ.
Ние пробвахме какви ли не шишета в началото. Последно се спря на Нук със сламка. Но и отдавна се справя добре и с чаша. Вода почти не пиеше първите няколко месеца от захранването. Забелязах, че си я увеличи с увеличаване на количеството храна, което яде - някъде след годинката. Просто приема и на двете се увеличава плавно и успоредно.
Аз чай не съм давала никога /вкъщи рядко пием, най-много 2 пъти в годината/. Вода и айрян са достатъчни.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 00:32 от Miya_73

# 666
Чакам го да се изкашля Simple Smile
Нищо не съм правила особено. Заради юздичката постоянно кашля и се дави и със слюнка и с храна.

# 667
Лакво ще рече патологични ? Разкажете повече ?
Похъркването и аз мислех, че е нормално, докато педиатърката не го забеляза и изпрати малкия за носен секрет - стафилококи. Той нямаше секрет и т.н., неговите се оказаха патологични.

# 668
Има шише с биберон там пие ам,а от чашата с твърд накрайник пие вода точно се научи- с едната ръка я държи за дръжката, с другата вдига чашата нагоре 😃.Със сламка не съм я пробвала още ...

# 669
Трудно се научи да пие със сламка, но започна да пие вода от чашка (малка като за шотове 😅) още със захранването, т.е. изключително рано. Беше ми много удобно, не се притеснявай повече за шишета, мъкне на неща, малко след това започна директно от гърлото на бутилка да пие. Въпроса е в началото да схване как. Много се радваше когато аз пия от чаша и той искаше и си спестих цялата хамалогия с преходните чаши и мхкненето на такива със сламка
Лесно свикват на малката чашка, в бедни страни така дават изцедена кърма на бебета, които не могат да сучат, а родителите не могат да си позволят биберони и шишета

# 670
Моето и то е от клуба на чашите за шот. Нека се учат от малки Joy Joy

А като сме навън има неразливна чаша. Много е удобна, не само, защото е неразливна, но по-важното, че е с голяма вместимост. Пълня една чаша филтрирана вода от каната и й стига за цялата разходка.
Със сламка даже не съм я пробвала. Много по-сложно от чаша ми се струва. А и децата се научават като имитират, а ние в нашето домакинство с баща й не пием от сламка. Даже май нямаме сламки вкъщи.

# 671
  • Пловдив
сложно@е!, не ги е хванал от настинка или нещо от този род, а при раждането от мен /при раждането бях по средата на лечение от тях, никой в болницата не обърна внимание тогава като им го казах, а се хващаха за очилата ми, макар, че имах становище и зелена светлина за естествено раждане от офтамолог/.
Патогенни бактерии могат да бъдат получени при контакт с техните носители (здрави или болни заразоносители).
Прихъркването, което го имаше от време на време, не му обръщах внимание, защото като симптом беше само то, не е имал хрема, кашлица и т.н., при едната ваксина прихърка и педиатърката каза, че няма да я поставя и го праща на лаборатория, защото често прихъркването е симптом на бактерия. Капките, които даде след направена антибиограма не подействаха /тя ме предупреди, че са доста упорити/, прати го на пулмолог, след втората лаборатория, та пулмоложката каза, че след сегашните капки и мазило, ако лабораторията пак е със стафилококи стопираме даването на повече антибиотици, защото и те не са ок за толкова малко дете. Прислуша го гърдите са чисти, гърлото е добре, каза, че щом не е тръгнал процес надолу, да не се притеснявам има голяма вероятност, след време сами да изчезнат. И тя спомена, че са доста упорити и трудно се борят. Ако при тази лаборатория, която ни предстои не са изчезнали, ще умувам каква да правя като наближи ваксината за морбили.

# 672
Момичета , малкия докато пълзеше удари леко челото в земята , излезе му малко се поду лека цицинка , след колко време трябва да изчезне . Благодаря

# 673
След около седмица минаваха нашите синки....

# 674
  • Пловдив
Ако веднага след удар намажете мястото с олио, ще мине за ден, даже няма и да посинее. Лично изпробвано много пъти.

Общи условия

Активация на акаунт