За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 185
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Ако веднага след удар намажете мястото с олио, ще мине за ден, даже няма и да посинее. Лично изпробвано много пъти.
Да намазах го с олио може би след 1-2 мин след , като се удари .

# 676
Това за олиото май не действа при всяко дете.Моето се удари преди седмица в челото.Намазах с олио на секундата.Не само посиня и се поду, а в момента е зелено 😂Може би ще мине след няколко дни.

# 677
Здравейте! Имате ли наблюдения дали върлува някакъв друг вирус освен Ковид? Дъщеря ми е на 7г и хвана нещо от училище,понеже половината клас кашля. Симптомите са леко драскащо гърло и влажна кашлица. Няма температура, главоболие,умора,само кашлицата. През нощта не кашля. Съмнявам се да е Ковид,защото го изкарахме октомври.

# 678
На моето дете не му действа олиото бързам,мажа пак е синя 😃

# 679
Здравейте, живи и здрави юли месец чакаме нашето бебе да се роди. Започнах да правя и разглеждам списъци за нужните неща за новородено, тъй като ни е първо детенце и нямам опит. Основните покупки съм записала.Искам да ви попитам дали имате наблюдения за следните неща, тъй като са доста скъпички и се чудя заслужава ли си инвестицията.. :

-легло тип Next to me

-cacoona baby-гнездо

-cotton hug-гнездо

-4moms люлката

Леглото ми се вижда доста удобно при кърмене. Какуна гнездото четох, че помага при колики, но се ползва само 3 месеца. Cotton hug гнездото се ползва повече месеци. И за люлката гледах много положителни мнения. Какво ще ме посъветвате да купя ?

# 680
Аз не съм ползвала нито едно от тези неща. С обикновенно дървено легло сме, което ползвам и като кошарка.мисля, че може да се мине и без тях.
Ако все пак трябва да избирам, бих взела cotton hug - гнездото, защото като беше новородено, го слагах да спи при мен, и все се притеснява, че ще го смачкам. А с гнездо, хем ще му е по-уютно на бебето, хем е някак по-защитено и от падане. Гнездо бих взела със сигурност за новородено.

# 681
Прищипано с цип на яке ...леко се зачерви като петънце стана ...с какво да намажа малката ...

Не съм ползвала и аз нито едно от тези даже отворих да видя какво е 4moms 😃
Имахме люлка шезлонг на кика бу но не беше електрическа  ..пак с мелодии,светлини дистанционно и т.н.малката не спеше там естествено 😃😭
Възглавница за кърмене имах също не съм я ползвала ..

# 682
Това легло също се ползва кратко време.
Детето започне ли да се върти и да се изправя по него изобщо не е безопасно.За мен това е напълно излишна покупка.
Нашите кошари са от преносимите + хубав матрак.Вършат страхотна работа и не заемат толкова място.
Гнездо имахме ,но обикновено.Ползвах го постоянно.Слагах го на дивана във всекидневната и спеше с часове с него.Първите 2 месеца спеше в него вечер (слагах го в кошарата).
Люлка бях взела електрическа,с вибрации,мелодии.Беше 200лева и стжалих милион пъти.Нашата девойка и минута не искаше да стои в нея.Не обичаше да се люлее,изнервяше се и от мелодиите.
Всичко си е до детето.

# 683
И аз нямам нито едно от изброените. Според мен, ако нямате излишни пари - не е нужно да ги взимате. На мен би ми било удобно леглото. Защото кърмя и защото сега ни се налага да спим на единично легло. Люлката също ми се виждаше хубава инвестиция, но не се сдобихме с такава. Абе всички изброени ми се виждат добра инвестиция, но не задължителна. Blush А между другото съм виждала мами да ползват кучешки легла вместо тези гнезда и ми изглежда супер идея. Relaxed

# 684
И аз ги заглеждах тези вещи със сегашното бебе, но не взех нищо. Некст ту ми леглото е прекалено малко - ползва се 2-3 месеца. От баткото имам сгъваема кошарка 60/120 и реших, че там ще спи. Да, обаче бебето се оказа от сучещите и вече година и 3 месеца спи до мен на спалнята. Буди се през 2 часа и ми е най-удобно да я кърмя през нощта. Взех си възглавница за кърмене и я ползвах известно време, но в момента се ползва, за да не си удря бебето главата в таблата на спалнята.
Шезлонг също имах от баткото - там я оставях до около 8-9 месеца и й харесваше да стои - зависи от бебето дали ще иска.
Съветът ми е да не давате много пари за неща, които ще ви служат за кратко. Ако пък случайно нещо Ви потрябва, ще си поръчате в движение. Малките бебета спокойно си стоят легнали навсякъде (ако кротуват, разбира се) - няма нужда от специални гнезда. По-големите вече почват да се въртят и обикалят насам натам и е добре да е обезопасено.Внимателно обмислете с какво пространство разполагате и как мислите да организирате ежедневието си с бебето - това ще Ви помогне да решите.

# 685
И аз съм на мнение, че никое от тези не е задължително.
Ние сме с дървена кошара, коята ми е до леглото, но и при нас така се получава, че повече спи при мен, защото го кърмя по няколко пъти на нощ. Освен това е едър и много бързо би му умаляло. Някои хора са доволни, но не се знае при вас как ще са нещата.
Гнездо взех, но то също се ползва кратко, а и не се препоръчва да се използва без наблюдение, защото има риск от задушаване. Тоест става примерно през деня в хола да дремва.
Люлка взех някаква, бебето ми не й е фен.

Общо взето, ако имате излишни пари, може да си ги купите, може да ви свършат чудесна работа. А може и никаква 😁
Въпрос на късмет.

# 686
Нямах нито едното, но ако имах възможност поне 1 бих си взела и ако ги знаех по-рано, имат си плюсове.Ползвах много гнездо, но по-евтино, люлка взехме след няколко месеца и малката много й се радваше, а сестра ми ме посъветва да не взимам, точно до дете е, моето много харесваше да се люля.Некст то ми е супер удобно според мен при кърмене.
Доста доволни майки знам от последната люлка, но нашата бе по-евтина, на ф.прайс втора ръка, но като нова.

# 687
Здравейте! Имате ли наблюдения дали върлува някакъв друг вирус освен Ковид? Дъщеря ми е на 7г и хвана нещо от училище,понеже половината клас кашля. Симптомите са леко драскащо гърло и влажна кашлица. Няма температура, главоболие,умора,само кашлицата. През нощта не кашля. Съмнявам се да е Ковид,защото го изкарахме октомври.
Голямото ми дете ( на 3 и половина) е с ужасна хрема. Много гъст секрет, който нямам идея от къде извира толкова много. Премина в суха, в последствие във влажна кашлица с променен глас. Повече от седмица го лекувам..и още не е изчистен напълно.

# 688
  • Пловдив
Не съм ползвала и аз нито едно от изброените неща.
Синът ми си има дървена кошара. Не е за мен това легло или ще спи при мен, или в неговата си легло.
Гнездо и към днешна дата за мен е излишна покупка
Бих купила 4moms и то за мой кеф, имаме ел.люлка с мелодии и различни степени люлеене, повече от 15-20 минути не е стоял в нея, с изключение, когато е заспивал в нея и не съм го местила.

# 689
За мен гнездото се оказа много полезно, въпреки, че много бързо му стана късо. Много го ползвахме, дори на почивка го носехме. Та ако може някой да ви даде или втора употреба.

Ел. Люлката също е супер. И нея втора употреба я вземе, като нова беше, дори в гаранция.

Но вещите изобщо не са с тези, цени, с които вие сте изброила. Гнездото ми изглежда точно като това Котън хъг, но е дадено от приятел, най-обикновено гнездо сигурно за 30 лв. може да се намери.

Люлката не помня каква марка е но я взехме за 100 лв, а май нова с към 160. Върши си супер работа дори има табла за хранене.

Това са абсолютни спекулации с тия цени на бебешки неща, дето се ползват 4 месеца.

Мацки, дайте препоръка за столче за хранене
.

Ох да споделя...
Синът ми изпитва някакъв дискомфорт и аз не разбирам какъв е, но пречи на цялото семейството да спим. Както преди си спеше до 4 часа и тогава ядеше, така започна да рита, да се мята, да вдига краката си и да ги пуска рязко, да се върти. В началото мислехме, че е гладен и му давах да яде, но вече не съм сигурна. Ето вчера се е нудил през два-три часа, по едно време пищя за малко както спи.
Изместихме му последното хранене кум 8.30 евентуално да не се буди да яде. Нощес в 12.30 риташе като луд. Погалих го мина.
В 2.20 пак се почна. Взех го в прегръдките си, гъне се като червей. Баща му каза, че е гладен, нахранихме го, но тон се успокои едва като го сложих корем в корем с мен името не много пак се гърчи и мята. Голям е за колки, малък е за зъби. Не усещам да има натрупани газове, ака редовно. Вече съм ужасно недоспала и изтощена. Онзи ден ми причерня, не зная какво да правя, за да спрат тия среднощни рандевута

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 02:55 от Дух (:

Общи условия

Активация на акаунт