За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 24 524
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
Аз ще раждам скоро и съм купила Cocoona baby, беше на 20% намаление. Може да се сложи в кошарата, ако е голяма, или да се мести навсякъде из къщата, при пътуваме, гости. Бебебто се чувствало защитено и обърнато като в утробата на майката. Ще видя как е и ще споделя след това, защото като чета, всяко дете си има различни предпочитания. Вероятно ще го продавам след третия месец и тогава ще взема гнездо.

4 moms люлката и аз я гледах,  от чужди сайтове млже да се поръча за около 400 лв., а в Бг е 600 лв. Ще преценя по-нататък, но има и за по-малко пари хубави варианти.

# 691
Дух, няма такова нещо като рано за зъби. Няма нищо рано и късно при децата. На моето дете първия зъбите започнаха да я дразнят на 5-6 месеца, но първите избиха на почти годинка. Обаче на познати децата имаха зъби още на ненавършени 4 месеца. Има случая дори да се раждат деца с избило зъбче.

# 692
Не се изразих правилно. И педиатърът и аз му гледахме венците. Няма все още признаци.

# 693
Наистина може да са зъби ...започва се ...сигурно..намажете с някое по-леко гелче Simple Smile
Стол за хранене имам на Чиполино макси доволна съм,стабилно за нашата панта 😃 масичката се сваля да се чисти, няколко положения на гръбчето  и като цяло целия стол слиза надолу нагоре има май 6 положения.
За мен беше важно да е стабилен!
Че не сме кротки ....😃😃😃

# 694
На мен ми беше обяснила, че дори и да не се вижда подутина пак може да от зъбите. Те растат и си прокарват път.
Другия вариант е някакъв регрес на съня да е, има няколко такива периоди.

# 695
Той наистина си бута всичко в устата и точи лиги, но ако бяха зъби някак си не ми се струва само нощем да го прави. Защото през деня е спокоен, не е нервен, заспива лесно, в различните дни спи между 30 и 90 минути през около 2 часа. В смисъл няма признаци да е нервен и да го мъчи нещо, за да го свържа със зъби. Човекът си спи. Той и нощем спи, просто се мята и тогава изглежда сякаш нещо го мъчи и го боли. Но не си бута настървено нищо в устата.

# 696
  • Германия
Аз и първото дете го отгледах доста минималистично, с второто пък съвсем 😅 нищо от изброените неща не съм взимала и не са ми липсвали. Имахме малко легло-люлка за първите 5-6 месеца, стоеше в хола там да спи бебето, както и възглавница за кърмене, която ползвах и като такава и като гнездо да спи бебето в нея. Люлка и шезлонг не съм ползвала.
Против коликите си вземете по-добре един слинг ако още не сте.

Столче за хранене с две ръце мога да препоръчам Stokke Tripp Trapp ако ви се дават повече пари, или IKEA Antilop ако търсите нещо бюджетно и супер лесно за чистене.

# 697
Мога ли да дам на бебето варени картофа, които от два дни с в хладилника?

# 698
Картофа много си променя вкуса като стои в хладилника. На мен ми е неприятно да го ям, съответно не бих го дала и на детето си.

# 699
Нашето столче е Peg Perego Prima Pappa Follow me и сме доволни.Седалката е кожена и се почиства изключително лесно.Облегалката се регулира до напълно легнало положение.Височината на стола също се регулира.Поставката за крачетата има няколко позиции.

Варен картоф,който е престоял в хладилник ,аз не бих го яла,камо ли да го дам на детето.

# 700
  • Пловдив
Аз си варя зеленчуците и си приготвям пюрето с АМ и масло в 2-3 бурканчета, които стоят в хладилника, така имам обяд за днес и  следващите два дена и купешките пюрета могат да се ползват 48 часа, след отварянето.

Столчето ми е най-обикновено, с регулираща се позиция на гръбчето.

# 701
  • Пловдив
И аз приготвям пюренцата за два дни напред и стоят в бурканчета в хладилника. Понякога има картоф в тях, та едва ли от стоенето нещо ще му стане. Просто чист картоф престоял не звучи апетитно 😊

Иначе от изброените в списъка на бъдещата мама неща ние нямахме нито едно 😅
Имаме музикален шезлонг на Чиполино, който лесно се пренася и дори в банята го взимам , та малката е с мен, докато се къпя.
Подкрепям мнението по- горе, че за нас най- полезната скъпа покупка беше слинг на Ергобейби. Малката първите 2-3 месеца редовно заспиваше в него, а на мен ръцете ми бяха свободни, докато я разнасях.

Имаме мека кошара, която ползваме и е до леглото ни. Супер е , защото заема малко място и лесно се мести. Малката е на 6++ , занапред ще мисля дали ще взимам пак мека кошара по- голяма или дървено легло.
Това next to me се ползва малко време и затова се отказахме от него. Simple Smile

# 702
И ние имахме люлка-шезлонг на чиполино, беше полезно до шестия месец, защото поне за половин час спираш да мрънка 😂

# 703
Ние имахме шезлонг, в който малкия заспиваше като го люлях с ръка. Тогава решихме да вземем електрическа люлка, с идеята така да се приспива, обаче не му хареса и така си стои сега. Въпрос на късмет е вашето бебе какво ще харесва. Аз затова не исках да дам 2хил.лв за количка, защото някои бебета и в количка не обичат да стоят 😁

# 704
  • София
Взехме най-обикновено гнездо на Кикабу, което още се ползва на 5+++. Електрическа люлка ни подарих, ползва се макс 2м и после отказваше дори да сяда в нея (на Cangaroo). Кошарата ни е от сгъваемите с хубав матрак, а за път взехме от тези сгъваемите матрачета.

Столчето за хранене ни е на Кикабу. Multi 3 in 1. Леко е, става после на отделен стол с маса. Единствено можеше таблата да е една идея по-голяма.

От къде купувате бурканчета за пюретата? Иска ми се и аз да почвам да правя комбинации за няколко дни напред.

Общи условия

Активация на акаунт