За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 216
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
Rocket, колани за прохождане се наричат Blush

# 211
Тези колани е най-добре да се пробват в магазина с детето,защото може да се окаже,че не иска да е вързано с тях.
И ние имахме желание да й вземем,но отидохме в Комсед с нея.Изпадна в истерия буквално.Така не беше рева никога 😂Пробвахме всичките налични и просто се отказахме.Проходи си и без тях.Навън съм я оставяла да пълзи по площадките.За ръка не искаше да я държим,за да върви.Много бърза беше в пълзенето и придвижването по мебели или изобщо места,за които може да се хване.

# 212
Благодаря за пояснението!
Аз ги видях от една майка на площадката.
Ето ги.

Tonid, идеята ми е да мога да го задържа ако тръгне да пада. Grinning

# 213
Момичета, от къде мога да взема празни бурканчета за детската кухня?

# 214
Рокет, разбирам Hug

Аз съм бая джаста праста. Оставям я да пада, да си присктипва пръстите, да се блъска. Реве, гушкам, бърша сълзи за 3 мин рев е минало. А да видиш, колко бързо схваща така Joy Joy Вкъщи тя най-внимателно затваря шкафчетата...

Но си отнасям бая критики за този подход. Особено от бабите..

# 215
Тонид,и ние сме като теб.Постоянно сме с аркади 😂Пада,става и продължава.Не й обръщаме внимание и даже не реве.Изправя се и казва “уффф” и пак 😂
Забранили сме на бабите при падане или като се удари веднага да скачат като попарени и да я стряскат само 😀Нищо й няма като се удари малко

# 216
Абе и аз уж съм на тази логика, но сякаш на 8++ ми е рано да я спазвам.
Още е страшно нестабилен, даже като лази, и при падане най-често удря главата. Sad

# 217
  • Пловдив
Празни бурканчета от Джъмбо, левчета, или останали подходящи от покупка за вкъщи.

Аз слагам пантофки навън

или терлички, а и по чорапи го изкарвам.

Купила съм каиши за прохождане, отпред са с плюшена играчка и наподобяват раничка.

Относно ваксината има и деца, при които е противопоказна и се издава документ, че няма да се поставя. С непоставяне на някоя от задължителните ваксини, децата нямат право да ходят на ясла/градина. В училище може и без нито една.
И дали от неосведоменост или страх, непоставянето на ваксината MMR през годините на децата към ноември 2019 г. България е на второ място по брой регистрирани случаи на морбили след Франция /за Европа става въпрос/.

# 218
Рокет, ако и ти си с такава нагласа, давай по-смело. Моето и то намира да се удря,откакто започна да се върти, седи и лази. Сега с изправянето, начините на падане стават по-разнообразни и по-виртуозни.

# 219
  • Пловдив
Не препоръчвам да ползвате такива ластици за прохождане. С тях детето не може да се научи да се пази, когато тръгне да пада, т.е. няма да знае, че може да се подпре на ръце, ако тръгне да пада по очи. Моето падаше много и сега продължава да се спъва, ама тя само търчи, изобщо не и обръщам внимание като падне, тя става измърморва нещо и пак продължава да търчи, ако и кажеш "няма нищо" или каквото и да било, почва един рев, а е на 2г и 2м, но пък вече се пази и гледа да се подпре на ръце или да се извърти настрани, зависи как е тръгнала да пада.

# 220
Малкия ака в зелено. Какво значи това, настинал ли е?

# 221
  • Германия
Оставете децата сами да се научат да ходят, да падат и да стават, това си е част от развитието им. Не им пречете с разни “помощни” средства.

Обувки още не съм взела, първите ще купя като проходи стабилно, в смисъл не да прави 4-5 стъпки и да пада, а да си ходи ще годе нормално и стабилно за възрастта си. В количката е по чорапи, като се стопли ще е бос. Аз най обичам боси бебешки крачета. Обувки ще носят цял живот

# 222
Според нашата лекарка,това е една от най-леките ваксини,ако дадено дете генетично носи болест,тя ще се прояви рано или късно.Може при ваксина,може при грип,но здраво дете не се разболява от нея,при цялата й 40годишна практика имала няколко случая с температура,повръщане или обрив.
И аз я оставям да пада,вече спря даже,научи се да се пази.

# 223
Обувки и аз ще купя когато проходят стабилно. За сега и двете си кротуват в количката и не виждам смисъл да ги вадя от нея. В къщи са постоянно изправени по мебелите и правят по някоя крачка без упора. Вчера ортопед ми препоръча за едната да взема пантофи за вкъщи, щели да и държат крачетата стабилни, но тя си е с проблем от раждането, така че е по-специфичен случай.
Оставям ги да падат и вече доста се пазят. Винаги слагат ръцете, без значение дали падат напред или назад. Една приятелка ползваше колани и детето и като усети, че пада и вдига ръцете нагоре, защото знае, че майка му ще го вдигне.

# 224
  • Германия
Малкия ака в зелено. Какво значи това, настинал ли е?
Не, зелено става от колики, капките за колики или ХА АМ.

Общи условия

Активация на акаунт