За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 255
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
Мен хич ме няма по домакинската работа. Пускам пералня вечер като заспи малкият или рано сутрин, не гладя - това ми е най-омразното нещо. Той като се роди гладих само неговите дрешки до втория месец. Чинии мия като спи или докато му пусна детски песнички и е в проходилката, защотото ако не е в нея не мога да го оставя без наблюдение. За готвенето с мъжа ми и двамата готвим, кой когато може, ако няма време и салата с някакви хапки може да вечеряме или спагети, не сме по големите трапези. Мисля да запиша сина ми на детска кухня от другия месец. Прахосмукачка веднъж седмично се пуска, напоследък все той чисти с нея, така е откакто бях бременна - аз се занимавам с малкия. Баня и тоалетна като спи малкият веднъж седмично, ако успея е супер.
Пъзелът на малкия за под, килимчето на което играе - това са нещата, които поддържам много чисти за всичко останало, когато имам време. Като малкият иска да си играем, не мога да го оставя, за да домакинствам, просто нямам желание Simple Smile
Вечер като сложа детето да спи обичам да си отворя биричка, две или да си налея винце и да си почивам Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 15:55 от 17154

# 541
Успокоих се мислех,че само аз не сварвам с домашните задължения и малката ❤️🌞
И аз мислех за каска хаха по едно време имаше две,три синки ...всичко минава

# 542
Пускам прахосмукачка и мия с парочистачка вечер като заспят. Пералня и сушилня когато мога през деня. Мия техните купички и шишета през деня като спят,останалите неща-вечер в съдомиялната. За готвенето- мъжът ми готви в събота или неделя по 2-3 манджи да има за седмицата. До скоро катахме предимно на Take Away. През деня дори да не съм точно при тях, винаги им хвърлям по едно око, че и двете много щъкат, и се бият. В повечето случаи гледам да легна с тях на обяд, че иначе не се издържа..

# 543
Днес няма да готвя хахах имам празник ще поръчаме нещо 😃😇🥂

# 544
Аз не смогвам изобщо,но и изобщо не си давам зор.Нашата девойка е много палава.Сега и времето е хубаво и предпочитам да излизаме на разходки.Пералня и сушилня пускам без проблем.Прахосмукачка също.Не готвим като цяло.Много рядко всъщност.Отвориха и заведенията,та съвсем ни улесниха.Детето е на кухня,яде и пюрета,та за нея не мисля.Дрехи сгъвам вечер,когато баща й я гледа.Събота и неделя я гледа баща й,та тогава мога да почистя по-основно.
Тази вечер ще се гледат двамата.Мама е на банкет 😀

# 545
Зависи и в кой етап е детето. Моят точно прохожда,прави 5 крачки и пада. Не смея да го оставям без надзор, защото е нестабилен. Надявам се като ходи спокойно да подишам.

# 546
  • София
Не се надявай много.Почва да се катери и пипа.

# 547
  • София
Пералня зареждам вечер и пускам като стана. Съдомияланата се пуска вечер и оправям сутрин. Всеки ден прахосмукачка и прах (отнема ми 10мин за целия апартамент). Баня и тоалетна основно всеки уикенд. Готвя лесни неща за бързо време. Ама малкия още ми позволява Grinning

# 548
Аз вечер пускам съдомиялня. Сутрин пералня и сушилня. Като излизаме пускам прахосмукачката робот. С тези три неща - сушилня, съдомиялня и робота се сдобихме като малкия беше на 8 месеца. Просто ни писна и на двамата да не смогваме с тези неща и си решихме проблема. Ами страшно много ни улесняват, направо не е истина. Относно готвенето - правим си за вечеря мъжът ми като се прибере от работа. Често си и поръчваме храна. Малкия е на кухня от 9 месец (сега е на 1 год и 4 месеца). Та мисля само закуската Simple Smile Но пък тя вече често е за всички обща и ми е по-лесно.

П. С като проходят става по-трудно 😁

# 549
Аз чакам с нетърпение на проходи. Сега не я свърта вече много дълго в количката, а като не ходи нямам много опции за навън. Искам дъъъъълги разходки Simple Smile

# 550
Дано моята да седи в количката,10 км минахме днес.Навън си почивам просто!И повече сме обикаляли,само да се стопли още малко.

# 551
Аз чакам с нетърпение на проходи. Сега не я свърта вече много дълго в количката, а като не ходи нямам много опции за навън. Искам дъъъъълги разходки Simple Smile

Малкият също не ходи, а само се изправя хванат за нещо.
Вчера му взехме обувки и вече за 2ри път го свалям от количката навън. Слагам го да нея, а той се хваща отстрани за основата и се радва много. Grinning
Днес бяхме на езерото в Стара Загора и умря да се пули на три патки, чак нещо им подвикваше и тропаше с крачета.

# 552
Да, нашата обаче като я сваля и я сложа правя, тя веднага слиза и почва да пълзи. А тя пълзи много бързо и обича да яде неща от земята.

Иначе преди стоеше в количка по много, но нещо вече много иска да се движи нон стоп.

# 553
Аз я пуснах в морската,рови ,скуба треви и се кефи.То е неизбежно да си хапне малко пръст.
И нашата св радва на всякакви пернати,в зоооарка на пеликаните,йордечките,гъските също  .

# 554
Моето дете като проходи не искаше в количката, беше голяма борба. Сега по стои, ама предпочита определено да е извън нея. Като го изкарам - няма влизане обратно, освен ако подкупа не е солета или бисквита 😁Липсват ми понякога дългите разходки с количката 😁. Но ето сега ще взимам тротинетка, за да сме доволни всички (надявам се).

Общи условия

Активация на акаунт