Мнения за училища във Варна след 7-ми клас

• 85 917
  • 656
  •   1
Отговори
# 165
Знам, иска се яко учене, изискванията са високи и  разказвателните  на немски изискват учене на термините и на двата езика

# 166
  • Варна
Дано слуховете за директора на МГ се окажат верни и най-после се разделим с него, че в последните години сякаш умишлено тегли гимназията надолу с неадекватните си решения. Доста качествени преподаватели се оттеглиха от училището, най-вече заради него и сега му е трудно да набави учители по фундаментални предмети като математика, например.
Иначе, за който се интересува от гимназията
Скрит текст:
дисциплината е на много високо ниво, децата са интелигентни, повечето и добре възпитани. Униформите са задължителни, но чак гонитби за тях няма. Разбира се, има учители, които допускат по-свободно поведение в часовете си, има такива, които не успяват да заслужат уважението на учениците, но това го има навсякъде, МГ не е изключение. Изискванията са високи и отличен успех имат само тези, които наистина го заслужават, подарени оценки досега не съм видяла. Организират се извънкласни школи по интереси, но са главно в областта на математиката, информатиката, ИТ, физика, лингвистика, шах... Макар да има не малко ученици с артистични таланти и хобита, в гимназията сякаш не витае този дух. Но пък и твърденията, че в МГ са "сухари" също са много далеч от истината. Класът на дъщеря ми, например, не само е много задружен, но и са големи веселяци, организират си купони, излизат си заедно и не, не решават денонощно задачи, нито пишат код за забавление, смешките им не включват Питагор и са съвсем в час с всичко, което вълнува днешните тийнейджъри.
Като цяло, гиманзията е много добро място за развитие на деца с интереси в точните науки и дава стабилна основа по другите, включително по АЕ/НЕ.

# 167
Ако се пенсионира този директор ще включим МГ в желаните гимназии, синът ми е с интереси в Математиката, учи в такава паралелка, но неадекватността на този човек ме отблъсква, другото, което ме дразни, че делят децата на "наши" и "чужди"...не знам дали децата го усещат, но още с приема в 8 клас разделението по паралелки е такова.
Аз харесвам и новите паралелки с профил Мат и Инф в Първа езикова, тази година разбрах, че са с немски - това си е чисто дублиране на паралелката с немски в МГ.

# 168
  • Варна
Boel, голямата е Мат и ИТ в Първа, сега нали избираха наново, отказа се от математиката.
Много ме е яд, че нямаме разнообразни училища във Варна. Например сега седмокласничката, доста е добра по Мат, но не иска АЕ и НЕ. Питах по-горе за 4-та, ама ето и там неща които не ми допадат. Италиански също много харесваме, но не и Руското. Сякаш не се развиват тези гимназии, не предлагат нови неща. Новите се насочват към комп.специалности, а какво да правят деца с други интереси.
А в 10 клас вече лъсват минусите на всяка една гимназия от тези с по-висок бал при приема.
Разсъждавам си..

# 169
  • ВАРНА
Ден на отворените врати организират 1 ЕГ в събота, 18 юни, от 10ч

# 170
  • Варна
Ден на отворените врати организират 1 ЕГ в събота, 18 юни, от 10ч

Видях, че на страницата са качили и програмата: https://www.1eg.eu/images/2021-2022/Programa-otvoreni-vrati.pdf

# 171
  • ВАРНА
А какви са впечатленията от 5та ? Има ли добри учители, които тази година ще поемат паралелките, по кои езици ?
Също събирам мнения за Търговската, Пушкин и някакво ново техническо компютърно училище май някъде в Цветния/Левски ?

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 20:29 от morgana07

# 172
Новото компютърно училе е към ТУ и се намира в една от сградите - УК. Имаме познати, които са там и са много доволни. Специалностите не са само компютърни, това е техническа ПГ. До преди две години беше частно училище към ТУ, но сега вече си е държавно

# 173
  • Варна
Boel, голямата е Мат и ИТ в Първа, сега нали избираха наново, отказа се от математиката.
Много ме е яд, че нямаме разнообразни училища във Варна. Например сега седмокласничката, доста е добра по Мат, но не иска АЕ и НЕ. Питах по-горе за 4-та, ама ето и там неща които не ми допадат. Италиански също много харесваме, но не и Руското. Сякаш не се развиват тези гимназии, не предлагат нови неща. Новите се насочват към комп.специалности, а какво да правят деца с други интереси.
А в 10 клас вече лъсват минусите на всяка една гимназия от тези с по-висок бал при приема.
Разсъждавам си..

Защо в 10-ти клас!?
Не са ли промените в 11-ти клас?

# 174
  • Варна
Да, сега завършва 10-ти.

# 175
Александра, защо се отказа от Мат +ИТ? И понеже на нас ни предстои как става новото разпределение - успех, НВО, има ли официален ред някакъв?

# 176
  • Варна
Няма ред или успех. Първо пуснаха анкета на децата да кажат кои профили биха си избрали, без да са им спуснати определени. След това на база анкетата, според броя на желаещите деца, обявиха какви профили ще предложат, като има всички предмети без музика и фвс. Тогава вече децата подаваха заявления за 2+1 резервен, и в началото на новата учебна година ще имаме разпределението.
Отказа се от математика профил, защото според модулите които представиха, материала ще е на доста високо ниво, поне за моята дъщеря. Тя няма чак толкова големи интереси в тази област, просто й върви добре на нивото, което учат сега. ИТ си остана, защото там модулите й се сториха интересни.
Качих презентацията тук: https://docs.google.com/presentation/d/1rS-vF_KEoqEhRyjExXJQUu4S … =true&sd=true

# 177
Здравейте, виждам, че се коментират повече гимназиите с по-високите балове. Моето дете иска Английски в 1ЕГ, но не съм сигурна дали ще стигне бала, а другото желание е Графичен дизайн и за съжаление      единственото училище, в което са обявили тази паралелка е ПТГ (механотехникума).   Някой ако има познати там може ли да сподели как е средата, учителите.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 22:38 от Pepita HD

# 178
Здравейте! Не мога да намеря учебните програми в IV-та гимназия. Интересувам се профил Испански-Португалски/Френски-Испански изучават ли изобщо някакъв английски език през целия 5-годишен период?

# 179
  • Варна
Здравейте! Не мога да намеря учебните програми в IV-та гимназия. Интересувам се профил Испански-Португалски/Френски-Испански изучават ли изобщо някакъв английски език през целия 5-годишен период?
Нямат английски. Иначе учебните планове са тук http://www.4egvarna.com/view.php?id=8

Общи условия

Активация на акаунт