Мнения за училища във Варна след 7-ми клас

• 85 917
  • 656
  •   1
Отговори
# 525
ivka_smile Ако искате немски  - Хуманитарна. Ако искате добро ниво на езика - ЕГ. Аз съм за 5-та, но вие си преценявате предимствата и недостатъците.
Дъщеря ми е приета на трето желание НА/АН в Пета. Имате ли впечатление от нивото на преподаване? От предното желание за Първа ЕГ ни делят 5,5 точки, ще опитаме на второ класиране, но едва ли ще падне толкова бала.
Благодаря 🍀

# 526
  • Варна
Svil24, в 5-та се учи добре немски. Имат подготовка за немска диплома. Ако желанята в Първа са НЕ/АЕ и АЕ/НЕ трябва добре да прецените какво искате - конкретен език или конкретна гимназия. Аз бих заложила на езика.

# 527
И моята дъщеря е приета НЕ в Пета. Ще опитаме и второ класиране, т.к по-голямо желание за МГ. Иначе преподаването е на ниво. Учителите по основните предмети са ОК. Синът ми е там 10клас също с немски. Малко ме притеснява, че двама от преподавателите, които поемаха 8 клас се пенсионират. Вероятно от по горен курс ще вземат учители. Минусите на училището за мен са базата и директорката.

# 528
Svil24, в 5-та се учи добре немски. Имат подготовка за немска диплома. Ако желанята в Първа са НЕ/АЕ и АЕ/НЕ трябва добре да прецените какво искате - конкретен език или конкретна гимназия. Аз бих заложила на езика.
Честно казано, мисля че дъщеря ми в момента се води от това, че Първа ЕГ се се счита за по - елитна гимназия и затова дава превес на гимназията, а не на езика. За мен е по - важно дали преподаването е на добро ниво и каква е средата като цяло. От пост на друга майка в групата разбирам, че две от учителките, които преподават немски на 8 клас в Пета се пенсионират и по - скоро ме притеснява какво ще е новото попълнение. Дано имат късмет и попаднат на добри преподаватели и съученици 🍀

# 529
Някой запознат ли е за Н. Геров -профил Софтуерни и хардуерни науки? По учебен план виждам ИТ и Информатика в 11 и 12 клас, но какво конкретно се учи в тях?

# 530
  • Варна
Svil24, погледнах обявените работни места. Не видях да има за 5-та места за учители по немски език, но може да са били обявени по-рано. Пенсионирането на двама основни преподаватели определено си е проблем.

# 531
Мнения за ПТГ - дисциплина, учители. Момиче е , с рекламна графика е приета.

# 532
  • ВАРНА
За ПТГ имам отзиви, че яко затягат дисциплината.
За приетите в 5-та - участвайте на второ класиране и стискам палци за качване нагоре в желанията Flowers Four Leaf Clover

# 533
За ПТГ имам отзиви, че яко затягат дисциплината.
За приетите в 5-та - участвайте на второ класиране и стискам палци за качване нагоре в желанията Flowers Four Leaf Clover

Благодаря за споделеното!

# 534
  • Варна
Аз също знам за Пета, че се пенсионират 2-те стабилни учителки по Немски език.

# 535
Да, пенсионират се в Пета, но пък в Първа точно млади учители са двигателя на Лайстунг. И в Първа има новопостъпили и по АЕ и по НЕ, млади, с амбиции да се докажат, за да им продължат договорите и да останат да преподават в добро училище.

# 536
Някой може ли да сподели мнение за 1ЕГ профил Мат/Информатика? какво е нивото на обучение по ЧЕ?

# 537
Здравейте, децата приети в математическата паралелка с немски на Първа могат ли да участват в DSD групите?

# 538
Sisa09, няма как да е същото като в в езиковите, най-вече заради по-малкия брой часове.
Георги Москов, не участват, защото не са езикови паралелки, а математическа, и броят часове по езика са по-малко

# 539
Sisa09, няма как да е същото като в в езиковите, най-вече заради по-малкия брой часове.
Георги Москов, не участват, защото не са езикови паралелки, а математическа, и броят часове по езика са по-малко

Това от къде го виждате, часовете от основната програма изглеждат да са същите? Прилагам снимки от учебните планове за миналата година.

Общи условия

Активация на акаунт