Седмокласници 2020/2021 - Тема 8

• 32 729
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
ST.Dobri, жив и здрав да е синът ти. Желая му успех тази година на НВО.
Моят син направо се е сгромолясал на втория модул -не е решил две задачи. Естествено проблема е  в задачите , не в него както винаги.  Тука резултата ще бъде още по-зле и от БЕЛ.Взех да се отчайвам, на всеки следващ изпит се представя по-зле от предходния. Как може след толкова курсове и уроци , да върви надолу😒
И при нас е така...Не знам как да го мотивирам вече ... изчерпах се и все не става 😢.Мислех си, че след като преживях 7- мия клас на големият ми син вече нищо не може да ме уплаши , но уви...

# 121
  • Пловдив
Бог ми е спестил женските неволи и аксесоари. Чета ви и благодаря. Joy Ние водим битка за 3 годишни - моля те зъбите, моля те в банята...

Дадох му преди малко втори модул на ПИ На Междучасие (свалих го от фб групата). Ми то няма съсредоточаване. Става, обикаля, ходи пита брат му разни неща. Мъка. Побеля ми косата от него.

И сега малко да ви усмихна с една случка. Разглеждах скоро снимки на брат му от абитуриентската. И се зачудих на глас:
АЗ: - Ангел, какъв цвят костюм ще ти избера за абитуриентската, маме?
Ангел: - Ти гледай първо да завърша, после избирай костюм...
Ей таков е синковец №2. Trollface

# 122
иланг - иланг, у нас комай момчето е по-суетно от момичето.
от всичко, което са искали за рождения си ден, най-полезна засега е тенис масата миналата година. това се използва много активно, но сме в къща с двор.

# 123
  • София
Ох, здравейте сестри по неволя. Избягвах темата, защото някак си хич не ми се влизаше в нея, особено при ДО, но няма начин... Пак съм в 7 клас и ще се връщам да чета назад...

# 124
  • София
Тровя се с поредната цигара на балкона и се чудя к'во да правя - моят 'убавец след 13-та задача на ПИ на Регалия пренесъл надолу грешни отговори. На 22-ра написал някъде си -100, но всъщност добавил 100. 23-та решил, че не е на кеф да се мъчи ... Мислех си, че с математиката няма да има проблем, но сметките ми излязоха криви. А той се ухилил насреща ми и ме пита :" Мамо, може ли утре сутринта да пия капучино?", бил вече голям...

# 125
Аз капучиното го разреших на баткото на 14 заедно с лате. Сега има възможност да пие каквото иска и той си купува фанта 🙄 през зимата, навън.
Наборът не се и сеща.

# 126
  • София
тити, той след месец, живот и здраве, ще стане на 14, значи му е време Kissing Heart .Като се замисля, аз също на тая възраст започнах с кафето. Но има една голяма разлика  - пиех го, защото наистина учех много и ме държеше в кондиция, а той иска от келешлък/сори за изказа/ Joy

# 127
  • София
Ох, нещо много трудно наваксвам напоследък, но гледам да не ви изгубя...
Много интересно: появиха се тестовете за 2-ри модул тук-там из нета (на междучасие), но на мен не са си направили труда да ги пратят... Добре, че този път поне не го карах да си губи времето с тях. Какъв е изобщо смисълът от тези тестове? До момента ни един не е имало - нито тази, нито миналата година - който да бъде адекватно оценен, върнат с поправки и точки - навреме, обсъден след това...

# 128
  • София
Някой има ли опит и препоръка за стратегия за научаване на текстовите задачи?  детето има частични знания (по моя преценка около 50% от нужното), но резултатът е пълна нула.
Ако почнем от лесни към трудни ще отнеме много време и ще е досадно и деморивиращо. Директно на трудните,  но с учител?  Има ли такъв,  който налива в глава Simple Smile
И кой добър учител ще ни вземе март месец, пък и с претенции...

# 129
  • Варна
Добро утро! Чета ви с кафето и си признавам, че и това съм позволила. Дъщеря ми опита кафе преди може би година. В началото искаше по-често да пие, сега дори й предлагам понякога, но тя отказва. Мисля, че беше по-скоро, за да се представи за голяма и защото й харесва аромата на кафе. Пиеше по буквално 4-5 супени лъжици и догоре мляко. И това е част от стратегията да си избирам битките. Виждала съм хлапета на вендинг машините по колко кафета си взимат и реших, че тъй като забраненият плод е най-хубав, рано или късно и тя би посегнала. Сега мнението й е, че кафето от машина е най-голямата гадост.
ЗаСлон, единствената препоръка, която имам за текстовите задачи е да се "превежда на езика на математиката". Винаги в условията има неща, които са ключови и лесно може да се научи детето да ги "превежда". Започнете от по-лесните задачи, в които въпросът води до съставянето на уравнение директно. И съкратен запис - много е важно, за да се вижда с какво реално разполагаме сред многото думи.

# 130
И аз смятам от лесни към трудни. Да се затвърди основата и докъдето стигне времето. Ако има учител ще улесни процеса, защото се предполага, че има опит и подход и ще прецени къде да наблегне и кое е усвоено.

# 131
  • На морето!
Добро утро и от мен Simple Smile Днес е тооолкова приятно времето, че някак и на душичката ми просветна.

Dive, може ли пример за превод на текстова задача, написан като за филолог и то не български Relaxed? На моят син текстовите и многочлените са му препъникамъчето. Надява се на повече геометрия на изпита и по-малко алгебра Simple Smile

За грима- аз съм с момче, но скоро ми направи впечатление по снимките му, че девойките от компанията всички са с молив за очи, без спирала, червило и сенки, само молив и по един и същи начин, толкова типично пуберско ми се видя.

За ПИ- този уикенд ще прави по БЕЛ и Мат, онлайн, на всичко отгоре м-у 2 спортни състезания. Не знам как ще справи, но ще видим какви резултати има, когато е под напрежение. Ще дам отчет и ако мога ще снимам за пощата.

За кафето- питала съм го, не иска да опита, пие мляко с какао всяка сутрин и се шегуваме, че това му е кафенцето.

Честит празник на патеричка на всички рожденици! Пожелавам им това да е най-успешната лична година досега!

# 132
  • София
Здравейте,
първо да благодаря за ПИ на Регалия.
Тази година съм разочарована от бавното проверяване на ПИ по математика на Междучасие. Когато синът ми беше 7 клас за две седмици ставаше проверката на тестовете, тази година не е ясно кога ще бъдат проверени и върнати.
Относно кафето, не пие и няма желание, било й много горчиво. Пие, обаче всякакви видове сокове и газирани напитки. Вода за съжаление пие много малко и всеки ден се караме за това. Вкъщи единствено домашна лимонада има, но когато излиза си наваксва с всякакви боклуци Rage

# 133
Добро утро, денят днес е наистина прекрасен! Relaxed

Попаднах на тези примерни тестове на сайта на Просвета току-що:
https://www.prosveta.bg/trenirovchni-testove/trenirovchni-testove-nvo-7-klas

Моята не пие кафе, не е проявявала и никакво желание, и аз допреди университета се чудих как на някой може да му хареса подобен горчилак Laughing

За задачите и аз мисля, че първо трябва да се автоматизират по-лесните, но пусто, ако не решаваме 1-2 седмици подобни задачи и всичко забравя и пак отначало ... В интернет има доста текстови задачи, аз избирам от тях.

например тук и тук

# 134
  • Пловдив
Синковец N2 отдавна опита кафе, не му е интересно. По - голям интерес проявава към моето вино. Но там има контрол.
Аз съм от либералите - почти всичко е разрешено, но под мой контрол. Никога не съм забранявала сладолед, газирано, джънк. За това никога не им е било атрактивно. Големият и до сега не пие кафе, отказал е и всякакъв алкохол.

ЗаСлон, търси спешно учител. Има няколко месеца, може много да навакса. Но присъствено.
Може ли и аз да помоля за пощата? Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт