Седмокласници 2020/2021 - Тема 8

• 32 350
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Честита Баба Mарта! Здраве и късмет на всички!
Hа желаещите промяна, успех и удовлетворение!

Истина е, че нивото в езиковите гимназии не е същото като едно време. Те и преподаватели с опит не останаха. Hо поне основата, върху която да се надгражда е друга.

Девойката вчера правила "контролно", както се изрази. Hе било пробен изпит, защото са им дали изненадващо 20 задачи само от първа част по математика. За 60 минути стигнала до 17 задача Rolling Eyes Дори и всички да се верни, ще трябва да се работи върху бързината.

# 421
  • София
За всички ориентирани към ЕГ, имащи спомени от деведесетте години имам един съвет - прегледайте учебните планове за ЕГ, за да не останат излъгани очакванията ви!
Няма целодневно обучение по език за първата година както преди. Учат се само два езика, вторият доста куца откъм количество часове. Предмети на езика (извън въпросните два лайстунг класа в 91 НЕГ) се учат само в 9 клас, когато се взема материала за две години и нито на български, камоли на чуждия език се учи читаво. 
Аз не бих насочила отново към езикова.

# 422
  • София-Младост
Да атакуваме техникумите предлагам Simple Smile)), пардон професионални гимназии ли се водят сега.
Така е, нивото навсякъде рязко е спаднало...за частните училища не мога нищо да кажа, там нямам реален поглед.
Но като чета в темата за 1 АЕГ, където учи дъщеря ми преди години...тъжна работа.

# 423
  • София
Да атакуваме техникумите предлагам Simple Smile)), пардон професионални гимназии ли се водят сега.
У дома засега стоят НПМХ - Х и Б, НГДЕК, ТУЕС (хардуер), японски/китайски/корейски/арабски в 18то, испански с английски някъде, нещо с електричество (абе с поялници)... Разхвърлян ум...

# 424
  • София
Честита Баба Марта и от мен!
Здрави и засмени да сме всички!

За I АЕГ съм напълно съгласна. Едно време там какво беше нивото, сега никак не е добро, особено сега откакто са на ДО. Много свободни часове, едни учители не си дават зор, други препускат през материала... В другите гимназии не знам как е, но ако и там е така, тогава въобще защо се напъваме толкова за т.нар. елитна гимназии

# 425
  • София
Честита Баба Марта!

Истината е, че нивото на образованието падна в последните години и тенденцията е да продължава да пада. Щом в езиковите гимназии и то "елитни" толкова се учи, представям си в професионалните гимназии какво е! Вероятно само за присъствие им пишат оценка... Thinking

# 426
Регалия започват присъствено от събота 6 март - получих имейл и съм много щастлива, най-после...
Аз за моето дете искам професионално училище и друго не ме интересува, но имам приятелка с дете в 91 немска гимнация и друго дете във френската гимназия и там яко се учи, това по думите на майките...Аз понеже учих с големия 7 години, повече не ми се занимава а пък имам и първокласник...мисля и на него да обърна нужното внимание, така че училище в което много се учи избягваме като дявол тамян...

# 427
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
има си първа лична карта.
седи си на бюрото и я гледа. Simple Smile Simple Smile
а часа си вървииии...

# 428
  • Пловдив
st. Dobri, честита лична карта! Вълнение е голямо. Когато големият отиде да си вади лична карта за одъртели и не му трябваше мой подпис и присъствие осъзнах, че бях до тук.
Моето беше на пробни в събота и неделя към школата, в която ходи на бел. Не написал тезата - даже не знаел от кое произведение е. Cry
Ще видим какъв резил ще излезе.

# 429
дечко! само я върти в ръце и пита какво може да прави с нея. Simple Smile
как какво! може да я изгубиш. и ще разбереш какво значи глоба.

иланг, твоето момче не се ли занимаваше с танци? или бъркам детето?
запомнила съм, че в темата имаме музикален талант и танцьор. Simple Smile

# 430
  • Пловдив
Да, танцуваше спортни танци. Но се отказа. Много ми беше мъчно. В последствие направи осгут шлатер на колената и вече две години е оснободен от физическо и не може да се натоварва. Та щеше да е по-драматично ако трябваше да се отказва по принуда.

# 431
съжалявам, че попитах.
не исках да те разстройвам.
не знам какво е това с коленете, но ще стискам палци да мине по-бързо и без последствия.

# 432
  • Пловдив
Не, не си ме разстроила. Сега вече си гледам клипчетата с умиление и с усмивка. HeartТанците изградиха в него характер, пребори себе си и срамежливостта си. От тях имаше само позитиви. Както от всеки друг спорт.
Осгут-Шлатер http://lasertherapybg.com/bolest-na-osgut-shlater/

# 433
значи трябва да чакате да спре растежа.  има няма - 5-6 години. Sad

# 434
значи трябва да чакате да спре растежа.  има няма - 5-6 години. Sad

Не баш. Около мен има много подрастващи спортуващи и то спорт, който е рисков за шлатер. Включително и 2те ми деца са го имали. Обикновено с почивка максимум месец-два се решава проблема. На Единици се наложи почивка от активен спорт около 6месеца.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 18:14 от gerka

Общи условия

Активация на акаунт