Кръщене - организация, общи въпроси, традиции, подаръци

• 56 986
  • 355
  •   2
Отговори
# 210
Да питам още нещо за кръщенето, което организираме. Наясно съм, че някои гости биха дали плик, а не подарък, поне от моите роднини със сигурност ще има такива. Държа да поясня, че не си искаме сами пари в плик, нито правим намеци, нито пък им казваме директно на хората - без значение е кой какво ще даде. Но виждам какво правят хората по такива празненства и в тази връзка ми е въпросът - как да процедираме, ако/като получим плик? Като сме били гости е имало кутия за тази цел, но има ли и други варианти?
Разбира се, не всеки избира кутия. Дават ги на ръка, примерно при наздравица като/ако минавате по масата, може при посрещането на гостите, или пък когато се изреждат всички за снимка в ресторанта. Виждала съм от всичките варианти, и аз организирам кръщене и все още не съм решила кой вариант да избера.

# 211
На нашето кръщене всички дадоха пари, като имаше и дребни подаръци, злато и други, но със сигурност с кутия е по-удобно. При нас това беше кутията за дрехите за църквата, която после изпразнихме, сложихме в нея подаръчетата за гостите и като се снимахме с всеки пред украсата им давахме подарък от кутията, а те ни оставяха плик, който слагахме в същата тази кутия. Не си представям да събирам едно по едно пликчетата в някоя чанта или плик.

# 212
  • София
При нас всички гости освен плик с пари бяха купили и подарък някакъв и бяха сложили плика в торбата, та не съм го мислила много това. Май само баща ми ми даде директно парите и ги прибрах в чантата ми.

# 213
Питах, защото нещо не ми се иска да слагам кутия. Не знам защо, но така ми прилича на благотворителност и не ме кефи. Благодаря за мненията!

# 214
Моля за идеи за подаръци за кръстници!

# 215
Аз си мисля за хавлии с бродерия, че за друго не съм се сетила.

# 216
Ние подарихме икона/книга + почивка.

# 217
Здравейте.
Предстои ни кръщене на 15 ти Август.
Освен Кръстник ще имаме и Кръстница.
Две Свещи със украса ли ще са ни необходими.
Хубав ден

# 218
А може ли да са двама?

# 219
  • София
Само един се вписва в кръщелното свидетелство и доколкото знам може да е само един.

# 220
Питах нашия поп във църквата където ще го кръщаваме.
Каза ни ,че може да имаме Кръстник и Кръстница единствено да си носят кръщелното

# 221
  • София
Те може да са и двамата там, но и аз знам, че в кръщелното се вписва един човек.

# 222
Те може да са и двамата там, но и аз знам, че в кръщелното се вписва един човек.
Въпроса ми е две големи свещи със украса ли трябва да купя

# 223
  • София
Ами питайте в църквата, където ще е ритуалът.

# 224
Питам тук със цел ако на някоя мама детенцето е имал Кръстник и Кръстница.

Общи условия

Активация на акаунт