Кръщене - организация, общи въпроси, традиции, подаръци

• 56 996
  • 355
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Обикновено в ресторанта, въпреки че за мен този традиция с обикалянето на масите за събиране и даване на подаръци е кофти.

# 196
Аз мисля, когато ги викаме за снимка пред украсата, всеки да си даде подаръка, както и да вземе подарък.

# 197
А кой е казал, че трябва да се обикалят маси?
Никой не е обикалял, а си имаше направен украсен кът за снимки и всеки си поднасяше подаръка там.

# 198
Здравейте! Дайте идеи за подарък за кръщене на момиченце на 4г? 🤔

# 199
Влизам малко като слон в стъкларски магазин, но наистина съм меко казано учудена. Поканиха ни на кръщене, изрично поискаха подарък в плик, майката спомена, че щяло да има подаръци и за гостите. Кръщенето откога се празнува като сватба? Естествено, че ще уважа желанието на родителите, но определено го намирам за странно, а явно не е толкова рядко срещано. Сякаш акцентът не е върху тайнството и детето, а "елате ни вижте", ама дайте и някой лев, че е скъпо цялото начинание.

# 200
  • София
Отдавна е така. 😃 Синът ми го кръщавахме миналата година и почти всички гости дадоха и подарък и пари. Разбира се аз на никой нищо не съм казвала. Ние също оставяме пари и някакво подаръче вземаме.

# 201
Да, това е масово вече. И ние след 2 месеца ще правим кръщене. За мен е малко странно, че има такива хора, които едва ли не… абе направо си “просят” подаръка .. лично аз никога не бих казала на гостите си какво да ни подарят, но хора всякакви.  Simple Smile

# 202
Ясно, явно пак съм аз динозавърът в ситуацията, много ми е далечно това от разбиранията за отбелязване на такъв момент. Вероятно аз грешно се изразих, просто помолих майката да ми даде насоки за подарък, иначе приемам, че имам свобода да избера по мое желание (познаваме се отдавна, вече съм купувала неща за детето и тя знае колко се старая, когато стане въпрос за подарък за дете по принцип, харесвала е много нещата, които съм подарявала). Та тя на това просто ме репликира, че нямало нищо конкретно за подарък, така че плик. Останах като гръмната, което разбира се си е мой проблем. Мислех да взема нещо дребно и към него плик, но май ще прекратя с инициативите и ще слушам исканията на майката без волни съчетания. Благодаря ви, сверих си часовника.

# 203
Нашето кръщене е на 15 ти Август.
Почти съм готова.
Купих кърпата за малкия и за попа.
Сапунчето,свещ,папката за кръщелното, олио .
Погачата я поръчах във ни-кай.
Остана виното да поръчам и тортата.
Купих балоните за украса, табелата честито кръщене.
Рокля си купих.
Не знам дано не пропусна нещо.
При нас ще сме само ние и кръстника.
Не съм канила никой друг не искам да е като свадба.
Не съм задължавала нищо.
Почти всичко сме си купили ние.

# 204
В тази връзка да питам - колко големи трябва да са двете кърпи, които трябват за църквата?

# 205
В тази връзка да питам - колко големи трябва да са двете кърпи, които трябват за църквата?
Едната кърпа за кръщавания тоест детето трябва да е голяма кърпа 70 на 140
За попа кърпата просто да не е от най -малката
Среден вариант.

# 206
И аз така предполагах, благодаря!

# 207
Здравейте, моля за предложение за магазин, от който да купим покана за кръстници във Варна?

# 208
Може да проверите магазин Фрея

# 209
Да питам още нещо за кръщенето, което организираме. Наясно съм, че някои гости биха дали плик, а не подарък, поне от моите роднини със сигурност ще има такива. Държа да поясня, че не си искаме сами пари в плик, нито правим намеци, нито пък им казваме директно на хората - без значение е кой какво ще даде. Но виждам какво правят хората по такива празненства и в тази връзка ми е въпросът - как да процедираме, ако/като получим плик? Като сме били гости е имало кутия за тази цел, но има ли и други варианти?

Общи условия

Активация на акаунт