Любители на Котки - Тема 156

• 32 465
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Споделете повече за обучението и каишката.

Гледах много клипчета в нета.
Първо естествено купих каишка (за малки кученца е нашата- най- евтината, защото не знаех дали ще се получи, но тя пък се оказа много читава); "обличах" му я и постепенно увеличавах времето (каишката в началото действа като усмирителна риза- ляга някъде и не мърда). След няколко седмици започнах да слагам и водача- падаше едно дърпане, едно влачене... ужас.
Обучението иска много търпение и постоянство.
Сега момчето ходи спокойно и с леки подръпвания определям посоката и темпото при разходка.

# 376
Котарачето ми повръщаше през деня жълта течност с малко храна, после без.. по-късно повърна 2 пъти алено червена пяна. Заведох го веднага в клиника, преглед, кръвни... вероятно е с раздразнен стомах заради едни десертни пръчки от лидл. Миналата година беше на лечебна храна заради смяна на няколко вида храна в кратък период, но нямаше кръв. Изключително много се притесних, ревах през цялото време в таксито на път към клиниката и едвам се овладях. Помислих си, че е нещо много сериозно.
Сложиха му против повръщане няколко инжекции, има имуностимулатор и си остава на специалната храна... сега си почива, но е много сърдит и не дава на другото ни коте да го закача, ръмжи и мен и нея.

"Това.. сега ли да го бутна или след малко?"

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 23:47 от bethefirst

# 377
  • на брега на морето
vermilion, майка ти е много сладка, такава блага усмивка има Simple Smile

bethefirst, стискам палци да е малкият дявол и да ни държиш в течение.

# 378
Данък и от нас. Новото ни местообитание. Не може да има нещо оставено там, защото получава един котешки шут и е на земята.

Скрит текст:

Какво му стана на Чочо не знам, но пишка в тоалетната си, а ходи да ака в банята. От къде му дойде на ум! Иначе ползва една и съща плочка.

Една и съща плочка 😂😂😂
Много сладко!
Харесал си я е. Те като свикнат на нещо и трудно се отучват. Дръжте банята затворена и наблюдавайте като му се ака какви ще ги свърши... или по-скоро къде 😆

bethefirst

Аз храня моето с гранули N&D и Pure life, а мократа е на Applaws/Sam's Field/Nuevo/Stuzzy bio/ Пастетчето на Гурме в лилаво-розова опаковка (само него яде от тази марка).
Купувам й десертни пръчици от ДМ, съставът им е учудващи хубав и мултивитаминозна паста против образуване на топки косми в стомаха - пак на Dein Bestes от ДМ.
Проблем със стомаха - не е имала след тия пръчици.
Слагам й и пробиотици Форти Флора на Про План в сухата храна.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 10:31 от Анонимен

# 379
Здравейте! Подариха ми едно коте на два месеца е. Обезпаразитено е и тази седмица трябва да му сложат първата ваксина, обаче малко се притеснявам да не му стане нещо лошо или да умре, че ми е много миличко Sad  понеже изчетох доста неща за и против ваксините. Да кажа че ходим и на село и се разхожда там. Да не вземе да хване нещо от там пък. Не знам... До една съседна къща има две три котки... какво бихте ми препоръчали? Благодаря!

# 380
Бих ви препоръчала да не четете глупости, а да заведете котето на ваксинация, както и да го обезпаразитявате редовно, и след това ваксинирате всяка година.

# 381
И задължителна кастрация щом ще излиза на вън. Ако е женско, понякога се разгонват и забременяват много рано. Ако е мъжко, също има куп проблеми при не кастрираните.

# 382
Това с ваксинацията ми е много интересно.
Аз съм имала и домашна котка, и дворни. Не бяха ваксинирани, и нямаха никакви проблеми, починаха си от старост.
Малките котета, особено родените на улицата, от бездомни майки - почти винаги са заразени с нещо от майките си, така че имат естествен имунитет. След време при лека настинка, може да си проличи някоя дремеща болест при котето, но това няма да се избегне с ваксинация.
За обезпаразитяване - ок, редовно и не с евтини хапове както са им фенове тук, доколкото чета и се смайвам. Бродлайн е супер за общо обезпаразитяване.
Ако ще слагаш някаква ваксини, в никакъв случай не слагай ваксина против бяс.

# 383
Бродлайн не е достатъчен при реално опаразитяване, тъй като не може да се използва толкова често - на 10-14 дни, че да прекъсне цикъла с излюпването на паразитите. Трябва след него да се използва нещо друго. Това е препарат, който, за да проникне през кожата, и да убие паразитите, натоварва повече черния дроб, отколкото медикаментите, приети орално.

Зуки, все като стане дума за ангажименти и отговорности към котката, казваш, че не е твоя, обаче като стане дума за нещо, което ти се струва забавно и инструмент да то обърнат на теб внимание посредством котката - като "сприятеляване" с куче, от което се ужасява, сега и разходка на каишка, няма проблеми, твое е решението. Е, мислиш ли, че си достатъчно адекватна, че да приучиш котката да използва каишка и то в една една негостоприемна градска среда, и можеш ли да си достатъчно внимателна, че да предотвратиш опасностите в зародиш? Хората си хранят котките с човешка храна, ама храната е пържоли, предполагам неподправени. Ти имаше навика да храниш предишната котка с боб и зеле, защото така бил свикнал, не че е ваша отговорността за това. Сега пък тази не искала да свикне...

# 384
Няма да я извеждам. Не съм сигурна че ще се справя.

# 385
Айде бе!
Взех моето коте с паразити в стомаха и познай?!
Обезпаразити се с Бродлайн. Сложих една доза, след 15 дни втора и после всеки месец. Вече е през месец. Обезпаразити се веднага.
Здравичко е. Не знам за какво натоварване на черния дроб говориш и защо не могло да се повтори след 15 дни... Нито странични ефекти, нито нищо. Четете листовката и клиничните изследвания на препарата. Смятам, че е най-добрият за общо обезпаразитяване, широкоспектърен и най-безвреден. Не съм чела за смъртни случаи или лоши ефекти, докато съм чела за доста такива при разни хапчета.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 11:01 от Анонимен

# 386
Трябва да бъдеш сигурна, че няма да се справиш.

# 387
Няма и да опитвам.

Майка ми подхвърля идеята заради балконите, но нищо не прави, само си говори. Аз си я извеждам на ръце.

# 388
Как на ръце?
Ако избяга?

Купи една транспортна раница или чанта, от тези, които се слагат през рамо (специално за котки) и я заведи в контролирана среда на разходка, примерно пред блока, наблизо до вас, да не е шумно, да няма кучета. Говори й. Нека свикне, че е в нова среда, извън дома. Нека стои както е в раницата/чантата. После я прибери и наблюдавай дали е стресирана. Дали се храни и дали ходи до тоалетна където трябва. Ако не е стресирана от изживяването - повтори. След време й слагай нагръдниче с повод и пак в транспортната чанта, като вече пробвай да я отвориш както си седите на пейка пред блока (далеч от улици!), дръж й повода, и виж дали ще реши да излезе от чантата.
Наблюдавай как реагира на място и после дали има примяна на поведението вкъщи.
На кой етаж сте? Остъклено ли е? Ако не е - мрежа! След като се приучи да излиза, може да опита и сама.

# 389
Аз не виждам смисъл да се приучават да излизат котки, на които не им се налага. Още повече, след като кучето не е подходяща опция, защото изисква разходки, да учиш котка зорлем да излиза и после да не я изкарваш, защото нямаш възможност за разходки, ми е абсурдно.

Общи условия

Активация на акаунт