Любители на Котки - Тема 156

• 31 922
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Пелетите са страхотни! Ние след като ги открихме спряхме и силикон и всичко. Само че при нас пишканото става на топка, не на прах както показва тази мацка

# 556
Пелетите са страхотни! Ние след като ги открихме спряхме и силикон и всичко. Само че при нас пишканото става на топка, не на прах както показва тази мацка
Става на прах с най обикновените пелети дето се купуват от ОМВ за 10 ЛВ. 15кг😄.
Парволета да не зачекваме други  неща. Форума е за да си бъдем полезни, а не да се надприказваме и да докаваме кой е по по най.
Ще се радвам ако съм била полезна
И форума не е частна собственост на ползвателите!

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 20:11 от Анонимен

# 557
Какви пелети да взема за проба? Малка разфасовка но откъде?

Ние проблем с тоалетната нямаме. И преди кастрацията, и сега тя си върши малката нужда в открита тоалетна, голямата - под душа, на точно определено място. Ако не е почистена тоалетната, и малката нужда под душа. Никога не е вършила тия неща извън банята - мама така я е научила. Рови из саксиите но не ги ползва за тоалетна.
Опитвала съм всичко - бентонит, силикон, вестници, пясък. Не, тя няма да ака там. Не ми пречи че го е свършила под душа, но искам да пробвам дали с пелети ще ако там.

# 558
Така, аз да припомня за изследванията на Макс. На тях пише, че е куче, а е котка. Правени са в една клиника, а лечението е в друга и когато отидохме във втората и тамошния вет каза, че тези изследвания са безполезни, защото стойностите са различни за кучета и котки. Някой ме посъветва да си искам парите обратно, не са малко 80 лв. са, но ако откажат да ми ги върнат мога ли нещо да направя? Имам фискален бон.

Намерих информация на английски, за да съм сигурна. Ето инфо:

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 21:21 от bethefirst

# 559

Ние проблем с тоалетната нямаме. И преди кастрацията, и сега тя си върши малката нужда в открита тоалетна, голямата - под душа, на точно определено място. Ако не е почистена тоалетната, и малката нужда под душа. Никога не е вършила тия неща извън банята - мама така я е научила. Рови из саксиите но не ги ползва за тоалетна.
Опитвала съм всичко - бентонит, силикон, вестници, пясък. Не, тя няма да ака там. Не ми пречи че го е свършила под душа, но искам да пробвам дали с пелети ще ако там.
Няма малки разфасовки пелети. 15 кг са стандартно. Вижте соевите котешки тоалетни.

# 560

Няма малки разфасовки пелети. 15 кг са стандартно. Вижте соевите котешки тоалетни.

В моя квартал има. Може да се купи 1 кг. и са същите. Май беше 1.50 лв. килограма им.

Като се сетя как за проба бях взела 5 кг. и в същия ден отидоха на боклука. Не ги хареса. Чуди се какво да ги прави. На нас ни е чистичко и безмирисно с бялата тоалетна. Вярно...по 25 лв. на месец, но пък аз не ползвам тоалетна хартия, тъй че... (мия се, хора 😆 ).

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 22:12 от Анонимен

# 561
Зуки, виж в някой зоомагазин. Там се продават насипни пелети за гризачи и можеш да пробваш с тях Simple Smile

bethefirst, искай си парите. Ако не се съгласят - КЗП, евентуално и жалба до Български ветеринарен съюз.

# 562

Малко неадекватна изглежда, но не е! Седи на дивана до мен и чакаме майка ми. В момента се мие, чистотницата ми тя!
За пръв път седим толкова близо. Обикновено ме наблюдава отгоре защото не е сигурна какво ще направя.

# 563
  • София
Тази вечер излизахме с Блеко, щото не се трае днес. Около нас се събраха местните котки. Този симпатяга дойде с нас до входа, искаше и вътре с нас. Виждала съм го и друг път (дори не искам да си помисля, че е изхвърлен Cry), надявам се, че го пускат да се разхожда

Блеки сега съвсем ни подлудява, реве и драска на вратата, ужас е. Уж за да му е добре направихме разходката.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 13:53 от AnyHr

# 564
Моите котки са ползвали единствено силикон и пелети.Силикона не о понясям-разнясят се топчета из цялата къща.Тоалетната ан Фин беше в банята и се притеснявах да не запушат сифона.Нямаха проблем,когато минаха на пелети.Удобни са ми-хвърлям в тоалетната ни,без да се притеснявам,в началото мирише на дърво.Сменям,според активността на котката,поняког аи на 3 дни,зависи.И са сравнително евтини,освен другото Simple Smile

# 565
Добро утро! Днес при проветряване на къщата, внучетата щурмували единия комарник и излезли. Кира, милата, беше арестувана в единствената стая, от която не може да излезне. И нея пуснах. Сега съпругът ми е сърдит, че съм допуснала да излезнат котенцата. Успя да хване само едното. Другите обикалят двора. Кастрирани са, та, не се притесняваме от ухажори. Ще пообиколят и ще се приберат, цял живот са живели вкъщи.
Ние ползваме бентонит.

# 566
Добро утро! Днес при проветряване на къщата, внучетата щурмували единия комарник и излезли. Кира, милата, беше арестувана в единствената стая, от която не може да излезне. И нея пуснах. Сега съпругът ми е сърдит, че съм допуснала да излезнат котенцата. Успя да хване само едното. Другите обикалят двора. Кастрирани са, та, не се притесняваме от ухажори. Ще пообиколят и ще се приберат, цял живот са живели вкъщи.
Ние ползваме бентонит.
Винаги има ден първи! И аз така се притеснявах, но стават неудържими в един момент...

# 567
Здравейте!Днес след обяд кастрирахме моите котенца.Искам да попитам колко време отнема излизането от упойка?Женската се раздвижи,но мъжкия още не се е изправил на крака и се притеснявам много.Минаха вече три часа,той спеше като го взехме.Сега е буден но само си повдига главата.

# 568
  • Велико Търново
bethefirst, Макс има ли досие в първата клиника, в което е отразено какво му се прави? Макар че те могат сигурно да го променят във всеки момент. Моят съвет е да пробваш с нормален разговор и ако не се получи, да пишеш на КЗП, както казва Зизу. Запази си фискалния бон и от втората клиника, откъдето е видно, че се е наложило да платиш за същите изследвания на другия ден. Ако се наложи да подаваш жалба да го приложиш към нея

# 569
Върнаха ми парите за изслвдванията. Целия разговор пазя във фейсбук чата със страницата им.
 Едно от дворните котета има някакъв сериозен проблем с кожата или козината, прилагам снимка. Някаква идея какво може да е?

Общи условия

Активация на акаунт