Домакини 74/ Посрещаме пролетта с усмивка

• 58 998
  • 732
  •   1
Отговори
# 450

Добро утро!
Преместихте ли стрелките?
Смърфи не бързай - когато можеш, то нали е за забавление.
Как сте днес момичета?
Аз си направих козметичната чантичка. Не е най-добрата идея, защото нямам материчали за подлепване, а и ясно си личи как при пазаруване онлайн под "розово" се получават различни нюанси Laughing

Скрит текст:

# 451
Ladybug_ много добре се е получило,  розово Heartpulse
Днес продължавам с разсадите. В сряда пикирах част от доматите, сега са двойно по-големи. Днес и от останалите сортове пикирах. Та сега се чудя как по -удобно да ги разнасям. През деня днес са на терасата, но е притворена да не ги изстудя, а вечер ще ги прибирам. Тази гимнастика е трудна, когато стаите са малко и малки. На село температурите без печка са ниски и няма да ми се получат нещата.

# 452
Джейми в щайги ли ги нареди? След като си ги пикирала на село може под найлон да ги държиш. Така правехме на времето - найлона се отваря само когато времето е хубаво и слънчево. Пикирахме ги в кофички от кисело мляко и после само разрязваш кофичката и поставяш в дупката.

Пък за розовото - имам "четири нюанса в розово" LaughingLaughingLaughing да се различавам от "пет нюанса в сиво" LaughingLaughingLaughing

# 453
Ladybug_ в кофички от кисело мляко(2 кг) понеже до вчера бяха на перваза на прозореца. Днес смятам да ги прехвърля в такива от сирене имам няколко половинки и две пластмасови касетки. На село в парника е много топло, лошото е че през седмицата мъжът ми ходи вечер след работа и реално на този етап не смеем да го оставим вечер отворен. През деня ще загинат става над 30 градуса.
А розовото повече ми бие на "корал" аз покрай колежка художник толкова цветове научих... Липсва ми присъственото обучение реално през последната година съм я виждала 10 - на пъти.

# 454
Джейми зависи какъв ти е парника, но спокойно можете да оставите вратата отворена постоянно. Важно е да не се "осланят", а температурата не е от съществено значение вече.

Ние пикирахме в "нормалните" кофички. Познай как цяла година се събират кофичките Laughing

Розово е, не е корал, но от светлината и различните нюанси така изглежда. Корала има лека оранжева нотка - имам такава жилетка Laughing

Дългун беше много щастлив като ги върнаха на училище, но сега е ваканция до 12.04 Laughing

# 455
Вчера пак беше -2 тази година си е студено още. Помня като купихме двора априлската ваканция я карахме там по къс ръкав и бяхме открили сезона на сладоледа. Сега все още правя чай, обличам два три ката дрехи и мечтая за късите ръкави.
Ето ги  бебчовците. аз си ползвам вече няколко години тези чашки иначе такива кофички купих няколко млека за да направя краставичките и тиквичките.

# 456
Днес не ме бройте. Нито съм пикирала, нито съм сяла залечуци. Валето е профи- тя ще ви е по- полезна.

# 457
Джейми БРАВО! Имаш разсад за завиждане!

# 458
  • Бургас
Ако разсадът ми го поднесеш с панделка,ще го помисля за цвете.Това казва всичко за Славка и разсадите.
Баща ми милият е такъв земеделец,а аз нищо не съм взела от него.

Как са болните ни момичета?
Като замлъкнат и се притеснявам.

# 459
Хайде и цвете за Славчето и mariat и май е време за второто кафе

# 460
Благодаря, Джейми. Аз всъщност съм си селско момиче- брала праскови, копала фъстъци, низала и диплила тютюн, чепкала вълна и т.н. Но, нищо не разбирам от разсад. Дори сега всеки ден наобикалям цветните лехи и гледам за показали се стръкчета от цветята на Валето и много ме е страх да не ги взема за плевели и да ги измъкна.

# 461
  • при късмета
Добър вечер!
Калинче, супер е чантичката
Джейми, не съм специалист по разсад, но товите стъбла ми се виждат доста дебели и силни. Браво!
Валето и тя с това се е хванала, гледам отатък. Орхидеята е много хубава
Писе, Люси, надявам се да ви чака по-оптимистична седмица Hug
Ели, и за теб не съм пускала палците, ще си стоят стиснати
Едни приятели се обадиха днес да мръднем някъде и измислихме Панчарево. Тези от прогнозата ни излъгаха, но все пак ни се размина дъжда, беше леко ветровито, но и слънце имаше и изминахме пеша повече от 10км. от и до колите, та много хубаво се разходихме покрай бившата гребна част
И за протокола, много, ама наистина много мразя да сменят времето, особено пролет. Да измрънкам, случайно, ако някой не е разбрал Joy

# 462
Писе, Люси Kissing HeartKissing HeartKissing Heart
Поглеждам регулярно да прочета нещо от вас.

Мако добре сте направили разходка! На мен дъждът в началото, като дойдох тук ми правеше впечатление, но вече не Laughing Да - има огрооомна разлика м/у дъжда тук и пороите, които се изсипват в България.
Когато дойдох тук разбрах как дрехите ми тотално не отговарят на климата Laughing В момента, в който се снабдих с гумени ботуши и тъничко водо и вятъро устойчиво яке - спрях да обръщам внимание Laughing

# 463
  • при късмета
Ама, Калинче, вчера излязохме за час, седнахме в у-щето на открито децата да покарат малко и ми изгоря лицето. Доста при това, наложи се да се мажа като се прибрахме. А днес го даваха с 4 градуса по-топло. Но като тръгнахме, мъжа ми беше излязъл с яке ветровка за едно реле и каза като слизам да му взема по-дебелото яке, че духа много студен вятър, че и силен и да облека детето, че знае, че ще тръгне и той по къс ръкав. А той е обратното на зиморничав

Добро утро!

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 10:40 от ма ко

# 464
Добро утро!
Вземам веднага "чистото" кафе!

Мако тук няма температурната амплитуда от България - разликата ден-нощ е не повече от 3-4гр. Има различно усещане при еднаква Т идващо от вятър и влажност. Та като сложиш тъничко яке, което да те предпази от тях си ок. В България си трябват дебели якета. Аз имах две пачи "пухенки", които след втората година отидоха дарение, същото се случи и с палтата ми. Мноооого рядко Т пада под нулата и то е за ден-два в годината - дори като вали сняг сме на "+".

Писе, Люси, Ели - как сте? Kissing HeartKissing HeartKissing Heart

От днес имаме ново "разпускане" - можем да се събираме 6 човека на открито или 2 семейства на градинско парти. Всички спортове на открито се възстановяват. Естествено Дългун вече има среща в парка Laughing От 9 сутринта оправя прическа, а срещата е в 12ч.......

Общи условия

Активация на акаунт