Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 2

• 90 057
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Много евтин ми се струва. Огледай добре да няма някакви конструктивни проблеми и ако няма, грабвай го, докато някой не те е изпреварил. Simple Smile

# 256
Много евтин ми се струва. Огледай добре да няма някакви конструктивни проблеми и ако няма, грабвай го, докато някой не те е изпреварил. Simple Smile

Благодаря! Не е от обяви, а от уста на уста и без агенции, защото се познаваме с хората и знаем, че с апартамента няма проблеми - посто е наследство на много хора от починали родители и единодушно са решили да продават без много излишни занимавки, тъй като никой от тях не може да си позволи да купи останалите части.

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 14:57 от feedy

# 257
Евтин!? Сериозно ли? Народа наистина е полудял. На тия надути цени и всеки купува, купува все едно ще свършат апартаментите. На двойно по-ниски цени не се купуваше, ама сега брокерите като тръбят, че няма да стават по-евтини и всички са се втурнали да купуват..

# 258
Според описаното – да, евтин е.
Миналата година за тази пари горе-долу вървяха панелките в „Тракия“ и то с течове и други съществени проблеми.
Всъщност в момента не следя пазара, но не вярвам жилищата да са поевтинели. Читав имот за живеене, не за инвестиция, е трудно да се намери.

# 259
Преди два месеца заради брокерка изпуснахме подобно жилище в блока до Каса де Куба, беше 88000, но не чак тотал щета.
Няма и година по-рано в съседния на него блок същия тип апартамент,  но за пълен ремонт се продаваше за 60 000.
На мен описаното не ми се вижда евтино, но и този район не ми е в желаните. Ако Вас Ви устройва, защо се колебаете?

# 260
  • Пловдив
В момента е много трудно с готовите 3-стайни апартаменти, особено ако трябва да има гараж към тях.В строеж има апартаменти в Смирненски, Южен и по-далечните зони на Кършияка, но готови жилища не, особено в по-старите квартали.Под готов имам предвид нов с А16 и старо строителство което не е за ремонт.Както правилно вече се отбеляза се продават първи  и последни етажи и апартаменти изтипосани на главни булеварди.Така че ако ви трябва за семейно жилище и намерите в района където търсите не се колебайте.Вече навлизаме в активна фаза на мантрата Еврозона 2024г. и предстоящата съпътстваща инфлация.Ако няма международни причини като рязко вдигане на лихви и т.н. преди това няма да има промяна в тренда на цените.Просто никой и не продава.Само наследници на починал, както и собственици на проблемни имоти я с конструкция, я с течове, я със съседи.Дори и хората които продават един имот за да закупят друг намаляха.Продаващи 2-стайни за да се разширят в по-голям започнаха да се отказват.Продавачи на 3-стаен за да закупят къща са голяма рядкост.Принципно това са хората които продават готови жилища.Нали не си мислите че има хора които продават имот за да вземат примерно 200 000лева и да ги сложат в банка на -0.3% лихва за да им се радват или ги слагат под дюшека и вечерно време вадят пачките за да усетят мириса на парите.

# 261
Благодаря на всички за коментарите! Подписахме предварителния Simple Smile

# 262
Здравейте!
Отдавна не съм влизала в темата, а е интересно. Ние търсехме преди 2 години жилище и купихме, сега ремонтираме, всъщност вече е готово и скоро ще се преместим, само леко да се стопли времето.
Започнах обаче да се замислям за имот извън града - най - добре парцел, на който да се сложи сглобяема къща. Тоест замислям се за лятна вила. Нещо съвсем малко близо до курорт, примерно около Хисаря или на подобно разстояние, по възможност с минерална вода, имам здравословни проблеми и ми е нужно. Отоплението не ме интересува, няма да ми трябва. Колко може да струва такова нещо?
Нямам претенции за големи удобства, защото със сигурност ще живеем през студените месеци в града, тоест трябва ни за лято, пролет, ранна есен. Просто искам да излезем извън този пренаселен град през приятното време, че направо въздух няма тук. Мъжът ми ще се пенсионира след 2,5 г и тогава ще можем да стоим някъде колкото искаме.
Не търся удобства като лекари, училища, болници, транспорт, не ме вълнува много и инфраструктурата, само искам да е достатъчно близо, ако се наложи спешно да се придвижим до града. Магазини вече има навсякъде и този въпрос не ме вълнува, мисля, че навсякъде има и интернет ,защото ще работя от вкъщи.
Единственото ми притеснение е дали ще оцелява имотчето през зимата, когато няма да сме там. Нашествията на цигани ме тревожат, затова е добре да е в постоянно добре населено място, където не живеят много от тях или не са прекалено арогантни с чуждата собственост.
ПП Бенджи, и ти ли търсиш ваканционен имот, или си решила да продадеш апартамента и да напуснеш града?

# 263
  • Пловдив
Нещо подобно,
Скрит текст:
но аз ще се оглеждам за малка обитаема селска къщица около 40-50кв, не търся лукс, нито ми трябват училища, градини, магазини, лекари Simple Smile,  и между 30 и 50км около града.
За съжаление, не ми е възможно да напусна града на тоя етап, заради работата, но бих го направила с голямо удоволствие в някой момент.

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 09:31 от *Бенджи*

# 264
Селища с минерална вода около Пловдив са Брацигово, Хисаря, с.Баня (Карловско), Стрелча, Нареченски бани.
Незнам как е положението с другите ти критерий обаче.

# 265
  • Пловдив
Там са скъпи, поне за мен. Иначе съм гледала обяви. И на мен не ми трябват екстри,  даже предпочитам някое по - забутано обезлюдено и евтино село...

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 18:04 от *Бенджи*

# 266
Скъпо е относително понятие. Аз се надявам да се вместим в 90-100 хил лв за 30-40 кв.м сглобяема къщица върху около 300 кв.м парцел, приблизително такова нещо, но не знам дали ще стигне за място с минерална вода. Ако не стигат, ще трябва да преценим дали си струва забутано село, или да се откажем изобщо от тази идея....

# 267
  • Пловдив
Ън, ще стигнат. Само трябва гледане и обикаляне. Най - добре на място - набелязвате си конкретно селище, отивате на разходка уикенда и ако ви хареса, говорите с местните, питате в кръчмата или магазина... Пожелавам скоро да се похвалиш. Или пък, ако това не ви привлича, гледате обявите в имот.бг и оставяте всичко в ръцете на някоя агенция, ама цената ще е отгоре поне с 30%, без да броим комисионната на агенцията. Аз, примерно, хич не обичам посредници...
Ама аз се целя и в съвсем друга категория...

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 09:36 от *Бенджи*

# 268
Ти искаш в парцела ви ли да има минерална вода?
В Хисаря и Стрелча не са скъпи по това, което сме гледали. В Брацигово също се намират даже готови. Баня ми е циганско.
https://www.alo.bg/7818221#highlight=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0 … D0%B8%D1%82%D0%B5
Имам колега си пътува от Хисаря всеки ден до работата тук, години вече. Не е далече толкова. То до Графа всичко е свързано почти 🙄
Бенджи, ние търсих е подобно на твоето питане, намерихме след 7 години ежедневно ровене 😁 и пак не е съвсем, щото бая ремонт и укрепване пада..
Видях, че си писала към Стара планина - виж Зелениково, там приятели имат къща, искаха да я стягат, после мислеха да я продават - има имоти около 10х.
Ама лошото е, че обезлюдяване върви с циганизация, ако не е планинско. Ако е планинско вече не е много евтино...

# 269
Пътят от Хисар до Пловдив е хубав и без дупки, кара се много приятно.

Относно Зелениково там постоянно живеещи цигани няма, но през Май месец идват доста приходящи, тъй като се отглеждат доста декари маслодайни рози и циганите са работниците. Та за около месец има доста.

Общи условия

Активация на акаунт