Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 2

• 89 981
  • 750
  •   2
Отговори
# 270
Виж и Красново.

# 271
  • Пловдив
duhi_puhi, къде купихте в крайна сметка? Може и на лични.

# 272
От другата страна на балкана,след Зелениково и Розовец,е Павел баня.Водата е много лечебна.В селата няма малцинствено население, второто особено е като малка общост, постоянно се продават къщи и парцели,само трябва да се поразпита в селския магазин.Цените са много прилични. Само дето пътят след Розовец не се поддържа.Като се спускаш от другата страна на балкана,пътят беше осеян с дупки,последно като минавах.

# 273
Да, пътят след Розовец не се поддържа като цяло. Има дупки, от храстите встрани е стеснен,  има завои и постоянно минават камиони с дърва за огрев оттам, нищо че пътя е възлов, не е ок. Турия е първото село след Розовец и преди Павел баня, в самото село също инфраструктурата не е добра. Нататък вече е ок.

# 274
  • Пловдив
Не сте само вие на тази "вълна". Масово селата поскъпнаха, та даже и на 50 60км от града, защото всеки нормален човек вече иска да бяга на чист въздух някъде.
Ние взехме парцел. Не е в регулация. И аз проучвам за преместваем обект нещата. Не се иска смяна на статут, можело и ток за "земеделски цели" да се прекара и т.н, но и минусите гледам да си изясня...може и отделна тема да пусна или разгледам има ли такава вече, да си наливаме акъл кой какво ще прави.
Аз винаги съм искала "на високо" към Родопската яка, където сега цените на предложените в интернет имоти, къртят!
Обаче - както е казала една от вас, кръчма , селско магазинче и т.н, местните знаят и биха ви насочили.
Ние намерихме в желаното от нас място, но се бяхме концентрирали яко върху него 2 месеца. Не е перфектното, както казах, не е в регулация и има много път да се измине, но ..мерака е голям🤣

# 275
  • Пловдив
Само да ви предупредя,че токът за земеделски цели е до 6 kW.На повечето апартаменти е 6 kW,но предпазителитe са за 8-9 kW.За земеделски цели (помпа) предоставят около 4.5 kW и слагат предпазители да 6 kW.Не стига за отопление на ток.Само бойлера е 3 kWh.Ако се тръгне в тази посока без да се вкарва в регулация,трябва да се инвестират пари в сл.колектор или фотоволтаици.Сондажът също е задължителен,защото ВИК не присъединяват неурегулирани имоти.

# 276
Ако цената на имотите не е фактор, кои села около Пловди, според вас, предлагат най-добри условия за живот на семейство с малки деца? Критериите са наличието на качествени къщи с двор на пазара, достъп до Пловдив, изградена инфраструктура, хубава природа около селото, социална среда и наличието на детска градина и начално училише.

# 277
Ако цената на имотите не е фактор, кои села около Пловди, според вас, предлагат най-добри условия за живот на семейство с малки деца? Критериите са наличието на качествени къщи с двор на пазара, достъп до Пловдив, изградена инфраструктура, хубава природа около селото, социална среда и наличието на детска градина и начално училише.
Даже не знам кое село в БГ изобщо ще го изпълни Simple Smile Че това и в Пловдив го няма на куп Joy
Винаги ще ти се наложи да направиш компромис с нещо - я с инфраструктура, я със социална среда, градина и училище пък по-скоро зависи от работното ти място (*ако си хоум, в селото е ОК да е, предполагам иначе не е много от значение). Природата - около планинските, предолагам - иначе на къра каква природа, знам ли.
То така по клишета трудно се търси. Отиваш в селото, обикаляш - сядаш на кафе, ако има, пазаруваш в магазина.. малко се завърташ в по не централните улици... и добиваш бегла картинка. И после ровиш камари с обяви, издърваш къщи, ходиш на огледи.. Те тъй се случват нещата общо-взето... Само на теория и на картинка не е много показно.

# 278
  • Пловдив
Всичките изисквания няма как да бъдат изпълнени, та те си противоречат до известна степен:
Ако има хубава панорама и природа, значи трябва да е планинско село, ако е планинско, ще има малък двор, лоша инфраструктура, ДГ и училище едва ли, или не достатъчно добро - може би само най-близките около Пловдив в Родопската яка имат, ама там пък си имат други проблеми, според мен.
Достъп до Пловдив как? С кола, автобуси, влак?
Качествена къща ако искаш, купуваш парцел и строиш.
Социална среда???? Какво имаш предвид? Щото всеки има различна представа и за това...
duhi_puhi е права - обикаляте селата и разглеждате, трябва да го усетиш, да си поприказваш с хората, да си се представиш, че живееш там. Избираш село, и тогава вече търсиш къща там.

# 279
  • Пловдив
Повечето села в община Родопи отговарят на описанието, разбира се тези по-малките на високото нямат училище и градина.Вероятно по културно се изразява питащата за социалната среда, за да не се каже директно "да няма цигани" или има предвид и класическите селски нещица като да няма обор с животни на 30 метра от къщата ви и вонята да е завзела цялата улица, или някой да си е пуснал кравите да обикалят из селото.В повечето села из община Родопи , особено по скъпичките няма такива екстри.Училища има и в Марково и Брестник, Белащица, Брестовица, даже от тази година откриха едно частно начално до 4 клас в Храбрино с доста висока такса обаче.Етнически братя и безпризорни, свободноскитащи животни, както и обори с неприятни миризми не съм видяла в тези села, за Храбрино е сигурно тъй като всички почивни дни сме там, поне за самото село, за вилни зони 1 и 2 не зная, не съм ходила. Природата около тези села мисля, че отговоря на дефиницията хубава за повечето хора.Все пак трябва да се има предвид конкретно за Белащица, кариерата над селото която уж я затварят, те обжалват в съда и я отварят, после пак я затварят и така до кога не се знае, а за Брестовица не съм сигурна на 100%, но май си има махаличка даже Rolling Eyes. Всички тези села имат автобусен транспорт на всеки час до Пловдив от ранна утрин до късно вечерта.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 13:01 от Sadness1

# 280
И в Първенец има училище, ама има и мургавелковци в единия край Simple Smile В Брестовица също има, със сигурност. И в Перущица има, не е точно село, но да не навлизаме в конкретика Simple Smile
За отглеждане на животни.. това няма как да го знаеш със сигурност, докато не погледнеш в детайли - в наше село продават 5 къщи около една краварка, от години.. и защо ли не могат да ги продадат... Иначе като цяло в селото има един официален краварник, и то извън границите даже.
Белащица не бих си причинила Sad
Ако можех да избирам, без ограничение на бюджета, бих се забила в Гълъбово Simple Smile Но го докарахме до отсрещния баир общо-взето Simple Smile

# 281
Аз не държа да имам минерална вода в имота си, стига да има в населеното място. Хисаря ми е мерак, че там вида минерална вода е точно за моите болести, но май там ще излезе най-скъпо. Трябва да проверя колко вървят къщите там.
Синът пък иска той да си купи вила накъде във вилна зона - Лилково, Дедево, Бачково, на чист въздух, но сигурно са изложени на риск от кражби и затова трябва да се провери. Различните желания обикновено спъват нещата. Не виждам обаче причина ваканционен имот да е отделен за нас и друг за него. Ще ползваме един и същи най-вероятно, стига да се разберем къде да бъде. Ако обединим сили, ще можем да вземем наистина къща в Хисаря, че сина е млад и може да тегли и заем, ама...знам ли дали ще се разберем....

# 282
  • Пловдив
Нареченски бани?
Има минерална вода, в Родопите е и е по-евтино от Хисаря. Всичките ви изисквания покрива.

# 283
Да, Нареченски бани ми звучи добре. Сигурно има и интернет там, че и това ми е важно, трябва да работя.
Не знам по вилните зони има ли интернет, някой знае ли?

# 284
Ън, това да си купиш къща за да ходиш на процедури не ми звучи много бюджетно (то даже не ти, ми синът ти..) на процедурите нощувките не са скъпата част - самите процедури са. В Хисаря можеш за 2 седмици да си наемеш апартамент за 500 лв примерно и да си ходиш 2 пъти в годината и сега без къща Simple Smile . И да живееш там, едва ли ще ходиш всеки ден Simple Smile
Нареченски бани е супер усойно и никакво.. там ако не е лечение не знам как бих изтърпяла за живеене, буквално няма нищо какво да се прави (ходила съм още едно време, когато дори не беше толкова разпаднато като напоследък). По-скоро си проучи там можеш ли на общо основание да ползваш лечебните комплекси, защото не са толкова много възможностие като в Хисаря.
Интернет има навсякъде вече - на нашата вила няма кабел, ама А1 имат супер връзка - 10 лв за 100 ГБ плащаме, работя си от там без проблем, децата свалят филми.. Със сигурност всички мобилни оператори предлагат. Това ти е най-малкия дерт.
Иначе за Хисаря ще се учудиш, но там има по-достъпни имоти от Дедево, Бойково.. А до Лилково ако не оправят пътя (както се обещава от години), ще ви е голям таралеж в гащите, повярвай ми. Ни стоителни материали можете да качите като хората, нито да ходите колкото често ви се иска.. абе не е лесно с тез планинските ама хич Sad

Общи условия

Активация на акаунт