Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 2

• 89 970
  • 750
  •   2
Отговори
# 285
Даже,ако не се лъжа,минералната вода от изворите в Нареченски бани е студена.Наистина е адски усойно там,с голямо дере на реката,главен път през него...Пък и в Бачково е същото.

# 286
Бачково на мен лично ми се струва и малко натрупано с къщи на малко място. Главния път е широк, но пък много натоварен. Уличките обаче са супер тесни и с големи наклони (поне тези отляво по пътя нагоре, ама вероятно всички са така), което мен лично не ми харесва.  Има улички, в които буквално е трудно да се разминеш с втора кола. Знам, че е нормално за планински населени места, ама тук наистина ми се струва прекалено.

# 287
  • Пловдив
Аз много харесвам Брацигово. Стари родове от строители и архитекти живеят там. Къшите са хубави и поддържани, ако има неизмазана къща, то тя е по-скоро изключение. Скоро им оправяха водния цикъл, пооправиха улиците. Банята сега не знам как се ползва и дали работи още. Знам, че ботилират вода от извора. На 45 километра от Пловдив и пътят е хубав. Сещам се, че и Бяга, предходното село има вилна зона, ама като знам на каква цена си продават прасковите, мисля, че и къщите няма да са от най-евтините.Smile

# 288
  • Пловдив
А в Брацигово минералната вода топла ли е? Интересно ми стана, мислех, че не е.

# 289
Праскови в Бага тази година взимахме на по-добра цена,от колкото от пазара 😁
Там,в Бяга,ми се струва,че има и малцинствено население.

# 290
  • Пловдив
Когато бях дете в банята в Брацигово имаше малък басейн. Помня, че много ни се искаше да си играем в него, но разни жени стояха вътре неподвижно, отмерваха времето с часовник и не даваха водата да помръдне. Значи това трябва да е била лековитата вода и си беше топла. Ама може и да са я загрявали, защото пък на външния извор си е съвсем нормална.
Има си махала Бяга, но е много по-добре от Исперихово. За да няма, трябва да се качите вече нагоре в планината. В Розово мисля, че няма, а в Равногор имаше едно семейство. Пътят до Равногор обаче не е за хора с проблеми с вестибуларния апарат.

# 291
В Брацигово ходех на басейн като малка Simple Smile Още работи лятото. Иначе ходихме на разходка и наливахме преди вода от там (сега от село директно, защото е изворна). Има си и цвят де Simple Smile
Топла е водата.

# 292
Така като чета и направо ще се откажа, хах....
Всъщност представям си нещата така. Малко и тихо населено място, без кой знае какви екстри, но по възможност без мургави братовчеди. Там да сложим сглобяема къща на малък парцел. 2 стаи и салон, баня и тоалетна стигат, и непременно да ми сложат веранда. Да си имам на нея един ратанов комплект, да си изнеса лаптопа и да работя, докато котето се щура в къщата и по верандата и следи пилците, а не да ми досажда по цял ден, защото й е скучно в тъпия апартамент. Около това местенце ще посадя цветя, някои по-издръжливи видове, че с тоя артрит не мога да се навеждам, а мъжа ми не е по градинарството и трудно ще го накарам да работи всеки ден из градината. Затова мястото си мисля да е малко, да няма нужда от съществена поддръжка.
Да съм навън цял ден и да е прохладно, а вечер да спя без да се потя от жегата.
Ако пък има и минерална вода, чудо ще е, ще си наливам всеки ден за лични нужди, ще мога и процедури да си правя понякога....

# 293
  • Пловдив
Ох, Ън, много е хубаво както го описваш. Пожелавам ти да се сбъдне.

# 294
  • Пловдив
Наистина чудничко звучи Simple Smile И далеч от реалността Wink
Подкрепям напълно, че показателят минерална вода много усложнява обстановката. В парцела си едва ли ще имаш да блика, а достъпът/процедурите са доста скъпи. Хубава обществена минерална баня май само една съм виждала, в Сапарева баня, но това е мнооого далеч. Така че наблегни на другите критерии - спокойствие, въздух, птички, котки .... и може да огледаш Храбрино-Извор. Там има хубава /неминерална/ планинска вода за наливане. Пък 2-3 пъти в годината си отиваш на процедури, където решиш.

# 295
Ън, това, което описваш - парцел +строеж - около 100 000 Е и около 3 години. Това е минимум минимум. Проверено, даже е от преди 2-3 години, та сега може и по-трудно да се стигне. Можеш да разширяваш колкото ти въображение иска...
Ние творим всичко сами. Когато бюджетирах в началото 50 х лв ни оправяха с парцелчето включително. Обаче доста се вдигнаха материалите и ще е +15-20 може би. Майсторски труд нула. Сами си правим всичко от - до. Разликата в цената е труда на разните бригади.. Бях правила много подробен сметкоплан. Ако завършим след година-две на 70х лв ще е повече от прилично.

# 296
Имай и на предвид,че отоплителния сезон в Родопите е много дълъг, съответно лета са по-кратки.В по-близките старопланински пък,летата не са такива,каквито бяха едно време.В едно от цитираните от мен по-назад,съм летувала всяка година,при възможност още го правя.Преди +20 години спяхме със завивка,а последното лято имаше нощи,в които от задух не се дишаше.В каменните къщи е друга работа вече.Та,знам ли,но според мен,със сглобяема къща ще има нужда от отопление/охлаждане,според зависи от избрания район.

# 297
100 евро не са ни по силите нито сега, нито по- късно.
Мислех, че около половината ще свършат работа, че иначе лошо, мечтата ще си остане само мечта.
Спирка Отдих, какво бихте казали за тази опция, и нея обсъждаме?
Трябва да се спрем на едно място и тогава да проучваме сериозно, да обикаляме. Така няма смисъл да се мятаме от едно място на друго.

# 298
  • Пловдив
За Отдих съм чувала, че имат проблем с водата и с кражбите,... Иначе е евтино. Има и минерална вода наблизо в Песнопой, между другото, що не погледнете и него? А и Баня е съвсем наблизо. Имат си и жп транспорт редовен по линията Пловдив - Карлово. Средногорско е, леко планинско. Евтино е сравнително, но си имат и роми. Иначе на мен ми е в списъка, но не сме ходили още натам. Ще споделя и лични впечатления като имам такива.

# 299
  • Пловдив
Песнопой е хубаво, аз го харесвам. Има си гледки и е на комуникативно място. Обаче мургавелковци има, наши познати там, казват че уж не правили проблеми.... ама то знае ли човек. Иначе гледките там ми харесват, няма канализация (което е естествено за повечето села в пловдивско). Има доста изоставени парцели и къщи, но ще трябва на място да питате. Преди три-четири години цените на имотите в Песнопой бяха сравнително ниски, обаче сега чувам, че и там са повишени и то доста.

Общи условия

Активация на акаунт