Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 2

• 89 873
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Моят отговор беше в тон с въпроса, ама все тая 😁
В Кичука да ми подаряват апартамент, няма да го взема.
Харесвам си Кършияка, Мараша, донякъде дори Смирненски и Прослав в по-тъч частите 😁.
Но като цяло Пловдив ми е силно затапен отвсякъде вече и сме в процес на изнасяне извън града, в посока Родопите.

# 331
Тракия е млад, все още широк квартал,много добре поддържан с големи междублокови пространства,най-просторен и добре озеленен и поддържан с голям парк и няколко по-малки...не е пристрастие,просто реален поглед

# 332
Тракия е приличен квартал, всичко необходимо има.Но са масово панелки,и големи блокове,тип общежитие.Едно време ми правеше впечатление градския транспорт,до почти всяка една точка в града,спирки на всеки удобен ъгъл.А аз завиждах люто, защото живея хем в сегашен център,хем за да хвана удобен за мен автобус, трябваше да ходя по 15-20 минути.А през близките ми спирки минаваха малко линии.

# 333
  • София
Благодаря. Иначе става на въпрос за апартамент, който ще се посещава само за 2-3 месеца на година но пък на локация подходяща за дете. Имам главно предвид потенциално площадки и т.н. (повече от колкото детски градини). Всичко друго не е толкова релевантно тъй като не смятам да седя там перманентно, а моят мъж работи от вкъщи. Питам така като пълен идиот тук и ще ме извините, но не съм имала засега толкова време да се разхождам там из всички квартали, а бих искала скоро да посетя наново и да се ориентирам тъй като на мен с имот в София не ми се занимава.

# 334
Като е за дете и само за 2-3 месеца, с 300 бягам извън Пловдив Simple Smile Ако ще се прибирате само за лятото, тогава задължително нещо (полу) планинско. В Пловдив не се диша.
Като гледам тепърва ще раждаш - значи разходни с количка като за начало - нещо по-сенчесто гледай в Тракия около Лаута или някъде Мараша бих избрала - близко е до Гребната и до тепетата.
Как избра Пловдив (като не е София) - в смисъл има ли причина? Едва ли е заради детските площадки. Може би това ще помогне повече с квартала Simple Smile Въпреки че Пловдив, сравнено със София, все тая като цяло къде ще сте - разстоянията са пешеходни и съм кръстосвала с количката из целия град.

# 335
Нито в Стария град, нито в Кичука бих живяла.
Предпочитам Кършияка и р - т Стадиона. Но това си е мое лично мнение. На някои им харесва пък много Тракия.

Взел си ми думите от устата Simple Smile
До скоро живеех на Стадиона, а сега в кършияка. Също мои предпочитани локации, но за Кършияка само на юг от бул.България.

# 336
Абе, не е лошо в Кичука...Само коренното население, да го няма и ще е  перфектно( че вечно някой за нещо се бори и то по не особено законен начин). Като се оплачеш в полицията че са ти спукали гумата или изтръгнали чистачката, полицаите викат: " Т`ва е Кичука, тука е така, свиквайте!".
Иначе, хубаво пращате момичето из околностите, ама явно не сте ходили на огледи из тях- продават се основно гробници и  имения за милионери. Ние, една година обикаляхме из района и накрая си купихме на час път, щото по-наблизо не познават парите...

# 337
Една година.. Ние обикаляхме 7, всеки уикенд почти. Иначе идейно от 10тина 😁 Наизуст знаех обявите, а гугъл не ми трябваше когато пуснат нова - районите ми бяха картографирани главата 🤣
Сериозно се изнасяме максимално от града, само още някои неща да поприключим.

Тя не съм сигурна, че знае какво и защо точно търси - детските площадки като главен критерий, то си има навсякъде общо взето. Пък са продали имоти в София, мъж чужденец, работи от вкъщи, започват директно със Стария град... явно имат бюджет. Така че реално ако ще скачат, по-добре направо извън 😉 Но това ти идва на акъла, когато виждаш с годините как се задъхва града. Сега, спрямо София, може би им се струва по-добър вариант, знам ли.

# 338
Здравейте , мен пък извън града не ме устройва.С две деца съм.Първо хубавите училища са в центъра -Лиляната ,Благоев , Души.Второ децата ми ходят на различни спортове,занимания .Ако сме извън града или в покрайнините трябва единият да не работи ,превръща се в шофьор на децата .

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 16:37 от nnnn82

# 339
Ами то минат се не минат 3 страници и се дъвчат едни и същи работи-на кого кой квартал му е на сърце.

# 340
  • Пловдив
Децата няма все да са деца. Да си купиш нещо някъде, само защото децата ти пет години ще учат в близкото училище не е особено практично. Като дойде ред за гимназия или университет, отново ли ще продавате и купувате? Ако си харесвате нещо извън града и смятате, че финансово и емоционално там ще ви е по-добре, все ще се справите с транспорта за няколко години докато децата са все още малки. Ние живеем на края на Кършияка, но действаме по въпроса за къща с двор някъде в Предбалкана. Имаме приятели всеки ден пътуват по 60 км. до Пловдив, понякога имам чувството, че те стигат по-бързо до Пловдив, отколкото аз от Кършияка до Коматево например особено в натоварените часове.

# 341
Духи, то и ние принципно от много време гледахме, но чакахме да сме с готови пари и  да можем да отреагираме на  момента. Че те времената сега са такива- а, малко си се зачудил и някой те е изпреварил( ако е читав имота, естествено). Иначе гробниците си седят- само им коригират цените периодично нагоре.
За децата- не си правете планове без тях- моите са големи и като им заявихме, че искаме да живеем извън града ни казаха:" Отивайте! Ние оставаме тук."
И за да не е  само спам- миналия месец търсихме малък градски апартамент за роднини от чужбина- ей, въпреки цените, пак няма избор бе хора( нямаше проблем с високите цени, просто имаха изисквания)...И всичко е с някакъв компромис. Града ни е  презастроен, а избор реално- няма!

# 342
Децата ми са с голяма разлика .Едното ученик ,другото детска градина.Не става въпрос за 5 г. А за има няма 15-20.Не е само училище .Ходят на балет,английски ,математика.Голямото иска да излиза на центъра с приятели .Трябва да паля колата и да го карам ли ?Ако имате амбиции по отношение на тях ,който да не се ограничават само до училище ,а искате да ходи на извън класни занимания извън града не е опция.Може ама напускате работа и ставате шофьор.А после като стане по-голям ще ви е притеснено как излизат с кола или се блъска по междуградските рейсове.

# 343
  • Пловдив
Всичко е въпрос на нагласа .И моите деца са в детска градина и във втори клас и от  космополитен Лондон ,се преместихме  в Пловдивско село .Идва момент ,в който човек се измаря от цялата суматоха .Иначе и в нашето село има народни танци ,балет ,рисуване и хандбал .И училището и детската градина ми харесват ,а транспортът до Пловдив е на всеки 20 мин и не смятам децата да имат шофьори .Уморени сме от обиколки по молове  и сме свикнали да пазаруваме онлайн  .Децата се събират със съседските всеки ден и си играят .В Пловдив ходя макс един път месечно .

# 344
Нелина,факт е,че има хора,които по-бавно се уморяват от суматохата и хаоса на големия град.Дриги пък никога,искат винаги да са на въртележка.Трети пък бягат от заспалия живот на село,и хукват към лудницата,поради една или друга причина.Странно ми е,че още се гледат престижните училища,и се търси местоположение в района им.
Сигурно на горните пък би им било странно,че децата ми растат,а едното вече поотрасна "на село",че се разхождат из нивите и гонят съседските котки, вместо да се "забавляват" в мола,че (са) посещават закътана детска градина,в която дори има доста деца,от друга етническа група,че родителите им не са се борили със зъби и нокти за да бъдат записани там...
Да,и аз може да се каже,че избягах от градската лудница.Скоро имах възможност пак да се върна,но дори и не исках да чуя.Даже,ако имах неограничен избор,не знам и в кой квартал бих се установила.Спомените ми от едновремешния Смирненски и Гагарин бяха май най-добри.И задължително в малка сграда,ако има и дворче ,още по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт