Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 2

• 90 032
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Аз не разбирам какво значи, че не ви излиза "актуална информация " и кой какво ви предлага.
Отворете alo.bg и разгледайте. Аз лично в Изгрев нивгаж не бих си купила.
А във вашия случай би било много добре да поживеете на квартира, за да усетите дали това е вашият град,  да поопознаете кварталите и чак след това да купувате.

# 451
Здравейте, и аз бих Ви посъветвала преди да купите имот някъде да се запознаете с района, съседите, да влезнете в няколко квартални магазинчета, да седнете на някоя пейка и погледате, послушате дали това е "вашето"място. Не че има 100% гаранция, че винаги ще си е така положението там, но като цяло всеки квартал си има своя дух и е хубаво да съвпада и с Вашите представи за дом.
Аз лично също не бих избрала Изгрев, но и доста други квартали не са моите. Но това е заради критериите, които аз имам: добре развита структура: училища, магазини, автобусни спирки, малки кооперации и т.н.
Разбира се Вашите може да са други 🤓

# 452
Може би излиза само в "Изгрев",заради зададения диапазон на цената.
В цигански квартал и аз не бих отишла.Никога нямаш гаранция какви съседи ще ти се паднат из другите квартали,но зорлем да се бутнеш в нещо шумно,мръсно и с доста минуси място,не бива.

# 453
  • Пловдив
Какъв Изгрев, какви съседи. Дори и да сте в блок само със средностатистически българи, нали ще трябва да излезете, за да отидете на разходка, магазин, работа. Ще трябва да си държите колата, мотора, велосипеда някъде? Ще имате деца или пък гости ще ви идват....... Изгрев ... глупости. За чужденци - туристи любители на Пловдив бих препоръчала Кършияка  по протежението на бул. България, или карето между река Марица и бул. Дунав (юг-север граница) и Панаира и бул. Васил Априлов (изток-запад граница), както и Мараша, Център без Аджисана или Хаджи Хасан махала. кв. Съдийски, кв. Смирненски около гребната, Стария град цените са много високи, а и не е много удобно като транспорт, в Капана също. В краен случай кв. Захарна фабрика, наблизо пак има от малцинствата, но са разделени от жп линия, не са като в Столипиново, квартала е много зелен с ниско старо застрояване има хубава ясла, детска градина и училище, има големи магазини както и градски транспорт - граничи с бул. България (старият път за София преди на построят магистралата), както и има бърз и удобен достъп до магистрала Тракия.

# 454
На бул.България е доста шумно и мръсно,но няма презастрояване. Просто няма как да се получи,защото по самия булевард е предимно старо строителство и няма свободни парцели.

# 455
Никога Изгрев! Никога! Всеки друг квартал да, но не и Изгрев.

# 456
Искрено благодаря!
Радвам се, че писах в темата, намерихме си адекватен брокер, който дори ни разходи из кварталите и “усетихме” Изгрев от близо. Въпреки, че съм отраснала в Сливен (поздрави за всички от там), живяла съм до махалата, имала съм съученички и приятели роми… Е все пак мизерията на Изгрев, ме накара да се отвратя… Говорих с дама от малък магазин в квартала, която също каза, че се мъчат вече с месеци да разкарат апартамента си, защото не издържат на всички сватби..
Още веднъж благодаря!

# 457
Здравейте. Някаква информация за Vanilla Homes (https://www.alo.bg/8751735) коя е фирмата строител и надеждна ли е ? Ако някой има информация ще се радвам да сподели. Благодаря

# 458
  • тук-там
Привет. Ако някой знае кой строи на Хан Аспарух, в частта между Богомил и Лозенград - да пише.  Почти е готова кооперацията,/тъмносив покрив/  но от 2-3 седмици са я замразили. Предполагам са приключили с финансите. Интересува ме дали е останало нещо и на каква цена.

# 459
Здравейте, споделете мнения за покупка на тристаен в Тракия в Резиденшъл Парк Пловдив, мнения цената за поддръжка (60ст за кв) и мнения за комплекса като цяло!
Мерси!

# 460
Здравейте, споделете мнения за покупка на тристаен в Тракия в Резиденшъл Парк Пловдив, мнения цената за поддръжка (60ст за кв) и мнения за комплекса като цяло!
Мерси!
Ами, моето мнение е,че ще се превърне в едно голямо село.

# 461
Там се отказах да взема,въпреки по-изгодните цени.Огромно е,има такси...

# 462
Здравейте ,таксите имате ли представа колко са или на по-късен етап ще знаете?

# 463
  • Пловдив
Здравейте ,таксите имате ли представа колко са или на по-късен етап ще знаете?

Около 100 лв за тристаен апартамент с гараж и мазе (които се таксуват отделно). Предупредиха ни, че таксата за подръжка върви с апартамента и дори да го продадем, бъдещите собственици също са длъжни да я плащат.
Смятам също, че тази цена ще расте и ще бъде увеличавана едностранно от фирмата за подръжка, която (най-вероятно) няма да може да се сменя, защото си има договор директно с инвеститора.

Отказахме се от там. За мен ще се превърнат в новите Оазиси, предвид колко много хора ще се заселят там след няколко години.
Сградите (не знам дали всички, но тези, които гледахме) са предвидени с по един асансьор за 60 апартамента. Там, където си харесахме и капарирахме са 2 асансьора за 41 апартамента

Не знам дали някой може да изкаже по конкретно мнение, защото още не са построени и не се знае какво ще е качеството като цяло. На мен би ми било интересно мнение от първо лице, когато започне да се живее вътре.

# 464
Здравейте, търся мнения относно строителна компания Luxury Living. Някои от вече построените техни жилищни сгради са Luxor 1, 2 и 3 в кв. "Кючук Париж" и Casa Verde до парк Лаута. https://luxurylivingbg.com/projects/ Това, което основно ме интересува е, дали строителството им е качествено и дали изпълняват проектите си в зададените срокове.

Общи условия

Активация на акаунт