Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 2

• 90 161
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
а Родопската яка с какво е по-хубава? Там гледахме, но повечето са извън селата, буквално в гора или без асфалтиран път и са на септични ями всички? Не знам вече къде да гледаме, а сме решили къща и не ни се иска да се откажем от тази мечта и да купим апартамент. Търсим от 2020 г. началото...

Здравейте.
Рогош и 200 000 евро - не. Брокерката ви маже и лъже. Рогош е ужасно и има цигани, гадни гробища и като цяло..нищо.
Родопската яка неслучайно е по-скъпа, въпреки несгодите като липса на канализация в някои села, липсата на свестен път...но климата, въздуха, това, че има гледка над града, близостта до града, оживеността - важна за деца, каквито имате, училището в Марково е например Топ в момента , чак места няма, градини имат тези села, събират се парички, има инициатива от млади хора.. Има наплив, но вашите критерии за цена отговарят на подобна локация.
Само не разбрах как търсите 1 година и не намирате?! Явно не търсите сериозно или просто подходът ви има нужда от смяна- харесвате едно село, отивате до него, отивате в кметството - питате. С питане и до Америка се стига. Аз ровя мнг, когато търся имот и смея да кажа, че каквото съм потърсила, съм намерила в рамките на месец два. Запомнят се еднаквите имоти, въртяни от месеци и просто човек веднага вижда новото, като системно "рови".
Относно селата до града...имам сега други идеи и виждания. Като се получат, ще споделя. Очаквам раздвижване да има в нови посоки, относно цените и атрактивността. Сега още се гледа като кон с капаци на няколко села...а има и други скрити лимонки. Някои вече имат къщи там.

Сега е момента да кажеш за скритите лимонки, докато не съм взел в няколкото села като кон с капаци Simple Smile

# 121
  • Пловдив
Хаха ...ами , може пък да си сменя професията и да стана брокер. Обаче в Бг се гледа с лошо око на тях и едва ли скоро ще се промени това....ако чуете какви комисионни имат на запад и то твърди, оле мале е положението.
Относно скритите лимонки,както ги нарекох, просто наблюдавам явлението тук във Виена -градът е препълнен и съседните села  на по 10км са скъпи отдавна. Чертайте окръжност около Пловдив и надминете тези 10 км, на които сте се спрели. Разбира се в Пловдив окръжността , която чертаете трябва да предполага и малко познаване на районите, кое къде се случва и къде е пълно с цигани, къде няма и има гледка.. Ще видите , че има още хубави села, ако надминете Брестник Белащица, Марково, Куклен, Брестовица и в общи линии първите близки, но не задължително в тази посока! Още един жокер е, че малко по-отвъд има 1000 м парцели за  по 1000лв и пак е Родопите, но това няма как да се задържи така следващите 10 години, поради тенденциите (мое усещане). Затова за някои места сега им е момента!

# 122
Много сте права, аз си гледам и Гълъбово, Храбрино, Извор и Дедово. Все прекрасни селца, макар и за работещи в Пловдив за целогодишно обитаване е по-сложно.

# 123
Редактирам се, защото май се оправих и сама... Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 15:25 от Гърне без похлупак

# 124
  • Пловдив
А ето го и недоразумението до Елит...
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi

# 125
Линкът е невалиден.

# 126
# 127
А ето го и недоразумението до Елит...
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi

Като гледам каква барака коват от дъски, за офис ли, не знам, някакви прошляци ще да са.
Дано го спрат това безумие!

# 128
Някой скоро да е купувал/продавал с брокер. Интересува ме процентът комисионна горе-долу да се подготвя психически.

# 129
Някой скоро да е купувал/продавал с брокер. Интересува ме процентът комисионна горе-долу да се подготвя психически.

2% инфо от Декември 2020

# 130
Благодаря за отговора.

# 131
  • Пловдив
За заинтересованите - има раздвижване на бул христо ботев 160, това е район каменица, вътрешната малка улица, продължението на булеварда. Бутат, ще пуснат на зелено скоро.
Минуси - тъп строител и кутийки.
Плюсове- локация (ВСИ), инвестиция, цена (вероятно), уж опитен строител макар и тъп (на ул лозенград половината "красоти" са негови).

Повече инфо нямам, нито имам интерес от този пост, просто споделям, защото е до нас

# 132
Жилищата, подходящи за инвестиция, са ясни. Дайте такива, които стават за живеене. За младо семейство с деца например.

# 133
  • Пловдив
Ми то основно такива ще купят там..млади семейства с деца. Отсега ми е жал за тях. Ще е голям гъч. Но знае ли човек, може да има в проекта някой апартамент с реални 70-80квадрата...

# 134
Някой да има опит с агенция Респект имоти БГ, брокер Величка Камбарева. Бяхме на оглед и харесахме апартамента. Не знам, обаче, защо нещо ме притеснява... агенцията никога не я бях чувала.
Иначе комисионната е 2%, инфо от тази седмица, само не знам дали и за продавача е същата.

Общи условия

Активация на акаунт