Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 2

• 90 008
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Излиза или са продадени на зелено 2022г или са пуснали за продажба първо най-кофите апартаменти с изложения север изток. Иначе сега в секция А има до пети етаж по един двустаен пуснат на 178 хилки, източни.

Имам приятели с по няколко техни апартамента в различни комплекси, включително и този.
Всичко са купували още на презентация на много по-ниски цени!

Включително сега един от тях чака да купи в Ривиера парк, ама като гледам, той няма да се случи в близките много години Rolling Eyes
Хъс май са разкарали техниката от там и теренът си стои и пустее!
Като ги питаш кога ще има информация, разпределения, цени и т.н. ти казват другата година?!?
А трябваше да е началото на тази...

# 481
Аз съм се ориентирал към апартамент в Green Hill до гребната в Residence 2, имам да мисля една седмица...

# 482
Малко инфо за цените в сити парк 3 до мол Пловдив. Питах за двустайни висок етаж, като в зависимост от коя секция минимума е 1900 евро и стигат до 2600 евро…
И се купува, всички с хубави изложения са продадени, а акт 16 чакат след година.
Ужас какво са тези цени? За 2000 евро на квадрат ще си купя парцел и ще си построя къща готова до ключ, барабар с цветните лехи в двора.
Може, но не в Пловдив. Просто тук парцелите са скъпи и трудно се намират свободни.

# 483
  • Пловдив
Малко инфо за цените в сити парк 3 до мол Пловдив. Питах за двустайни висок етаж, като в зависимост от коя секция минимума е 1900 евро и стигат до 2600 евро…
И се купува, всички с хубави изложения са продадени, а акт 16 чакат след година.
Ужас какво са тези цени? За 2000 евро на квадрат ще си купя парцел и ще си построя къща готова до ключ, барабар с цветните лехи в двора.
Може, но не в Пловдив. Просто тук парцелите са скъпи и трудно се намират свободни.
За Пловдив говоря в крайните квартали и в близките села.

# 484
В близките села на север може, даже не много близките. На юг към Родопите се съмнявам. Лични близки наблюдения.

# 485
  • Пловдив
В близките села на север може, даже не много близките. На юг към Родопите се съмнявам. Лични близки наблюдения.
Не ми се спори. Купете си тогава тристаен за по 2600 евро на квадратен метър, щом е по-изгодно.

# 486
Никъв шанс. Отдавна съм се изнесла в посока близките планини.

# 487
  • густо майна Филибето
В Коматево съвсем до скоро се продаваха 900 евро на квадрат парцели , в цивилизованата част. Вярно, че трябва да си с пречиствателна, но ток си има. Има и точно зад детската градина къщи близнаци, всяка е като голям четиристаен, 183кв.м., с малко , но съвсем достатъчно зелено дворче.  https://www.alo.bg/8393889#highlight=%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1 … D1%8A%D1%89%D0%B8

# 488
Тези се продават от година поне.

# 489
  • густо майна Филибето
Тези се продават от година поне.
Не зная откога, но до началото на лятото постоянно нещо довършваха там - огради, настилки.... Имам редовни наблюдения. Не съм се интересувала какви са условията, дали заедно се продават, но наистина ми е странно, че досега не са купени. Сто пъти по-добре от два двустайни в някакво гето от апартаменти.

# 490
За южните квартали на Пловдив говоря
Каква е логиката строители да продават готови апт.  по 1000е/м2 на Ш/З ,а обзаведени апартаменти в същия район да струват 1200-1300е/м2 ?

# 491
Само минавам, до понеделник ще умувам, но съм пред покупка в Грийн Хил на гребната. С опция до ключ.

# 492
Само минавам, до понеделник ще умувам, но съм пред покупка в Грийн Хил на гребната. С опция до ключ.
След доста огледи и чудене и аз съм се насочил точно на там .... вероятно ще бъдем комшии. Харесал съм в секция А на Ресиденс 2

# 493
  • Пловдив
Хора, от де вадите толкова пари??? 🤪

# 494
Хора, от де вадите толкова пари??? 🤪

От никъде. Заробват се за по 30 години с по 600-1200 лв на месец към банката. Да не говорим и за какви кутии се заробват... чуваш съседа 2 етажа по нагоре като пръдне, а коридорите като в болница. Половината ми приятели са така - всеки купува на ненормални цени, заради това има и търсене. А ако знаете какви оферти има старо строителство в центъра на града, около Марица и в Кичука... голяма и чиста квадратудра и материал в стените. Но повечето не се намират по интернет, иска се яко обикаляне. За съответните 2600 евро на квадрат за тристаен ново строителство може да живеете в палат до парк в центъра или ако предпочитате до гребната в чисти 5 стаи + баня + тоалетна + мазе след скъп ремонт и обзавеждане. Лично аз за ремонт и уреди дадох повече пари от колкото за апартамент чисти 100 кв (4 отделни стай + отделна баня и тоалетна и мазе) на среден етаж, в центъра, пред парк и със страхотна гледка към тепетата. Няма никакъв шум, супер спокойно, апартамента е като от филм. Да - сградата е грозна, но и новите ще станат така след 15 години (вижте сградата на Лаута..). Това да дадете едни 450 000лв (ако не и повече с лихвата за 30 г) за 3-стаен с чисти 75-80 кв има-няма, който ще чакате години, след това ремонти от съседи с години, обзавеждане още 50+ хил лева + месечна такса 120+ лв. подръжка е ненормално. А какво става за 4-стаен, което е съвсем нормален размер за семейство в днешно време...? То наистина е по-добре да си вдигнеш еднофамилна къща..

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 01:18 от feedy

Общи условия

Активация на акаунт