много изнервен...

• 11 290
  • 148
  •   1
Отговори
# 45
Бившият ми агресираше и ме обиждаше с всякакви определения, а после разбрах как апартамента му, който уж беше под наем, защото живееше у нас, е освободен от месеци. А той мистериозно все ходеше на гости у негов приятел 😁

Ако не е бил такъв винаги може и да ти се нерви, защото е почнал да ти изневерява.
Изневеряващите се издават с това, че в къщи търсят под вола теле, защото не им е комфортно в такава постановка и искат да те изкарат виновна теб.

# 46
За мен репликата "Отговаряш ли ми? " е червена лампа. Т. е той не те смята за равна с него и ти си тази, която да се съобразява. Много мъже има такива. На пръв поглед разумни, добри, чудесни за приятелска компания, но на жената гледат като перачката, чистачката, тази дето трябва да гледа децата и да търпи скандали и хокане. Най-вероятно винаги е бил такъв и си го знаела и приела.
Аз веднъж бях шокирана, когато видях в подобна роля един колега. В ежедневните ни служебни контакти, винаги за мен е бил интелигентен и свестен човек. Засичаме се веднъж в парка с децата, аз с моето семейство, той с неговото. Почваме небрежен разговор и бебенцето им заплаква от количката, в този момент, той се обръща към жена си с онзи зъл заповеднически тон, "Виж си детето за какво пак реве", жената леко слисана се опитва да каже нещо, а той пак я скастря "Не ми философствай, ами виж детето". Бях в шок, набързо се разделихме. Вече не гледам на него със същите очи, да добър човек, но...
Та и твоят мъж така сигурно. Пробвай да обсъдиш с него тези постоянни кавги, когато е спокоен. Някакси да намерите начин да не живеете в скандали и викове. Но не знам доколко ще срещнеш разбиране, защото някои хора да просто такива, колко и да са добри иначе.

# 47
За мен репликата "Отговаряш ли ми? " е червена лампа. Т. е той не те смята за равна с него и ти си тази, която да се съобразява. Много мъже има такива. На пръв поглед разумни, добри, чудесни за приятелска компания, но на жената гледат като перачката, чистачката, тази дето трябва да гледа децата и да търпи скандали и хокане. Най-вероятно винаги е бил такъв и си го знаела и приела.
Аз веднъж бях шокирана, когато видях в подобна роля един колега. В ежедневните ни служебни контакти, винаги за мен е бил интелигентен и свестен човек. Засичаме се веднъж в парка с децата, аз с моето семейство, той с неговото. Почваме небрежен разговор и бебенцето им заплаква от количката, в този момент, той се обръща към жена си с онзи зъл заповеднически тон, "Виж си детето за какво пак реве", жената леко слисана се опитва да каже нещо, а той пак я скастря "Не ми философствай, ами виж детето". Бях в шок, набързо се разделихме. Вече не гледам на него със същите очи, да добър човек, но...
Та и твоят мъж така сигурно. Пробвай да обсъдиш с него тези постоянни кавги, когато е спокоен. Някакси да намерите начин да не живеете в скандали и викове. Но не знам доколко ще срещнеш разбиране, защото някои хора да просто такива, колко и да са добри иначе.

И за мен е червена лампа, ама на авторката нищо не и светва. Тъмна Индия и е в главата явно.
И твоя колега не е добър.
Това че на работата лицемери и си слага маска, не означава, че е добър.
"Виж си детето"
Тоест не е негово ли? Егати и простака.

Имах един чичо. Със семейството си се отнасяше много добре. Обичаше ги, грижеше се за жената и децата. Имаха прекрасни отношение. Живееха на долния етаж. От тези хора години един скандал не съм чула.
Но в работата си и с чужди не цепеше басма на никого.
Чували са се коментари, че бил лош човек и горкото му семейство. Много пък знаят тия.

# 48
Radeva-87  Как може един баща да се държи така, нали все пак е негово дете, ужас. Какво да ми светва Елора. Какво мога да направя според теб? Отстрани винаги изглежда по-лесно. Днес му казах поне да се беше извинил. Не се извини за дето ми крещя и ми вика цупи се като искаш. Един път е страшно грижовен и добър в друг момент не мога да го позная. Нито съм скандалджийка или к..ва, обичам нещата да се говорят спокойно и да се вземе решение, няма оправия братче. Скапва ми цялата седмица че и отгоре. Не знам вече как се чувствам... Искам да ми е спокойно, хубаво. Толкова ли мнооооого искам? Всеки ден за нещо се мрънка, отдавна е така. Такъв му е характера.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 15:32 от rose123

# 49
Radeva-87  Как може един баща да се държи така, нали все пак е негово дете, ужас. Какво да ми светва Елора. Какво мога да направя според теб? Отстрани винаги изглежда по-лесно. Днес му казах поне да се беше извинил. Не се извини за дето ми крещя и ми вика цупи се като искаш. Един път е страшно грижовен и добър в друг момент не мога да го позная. Нито съм скандалджийка или к..ва, няма оправия братче. Скапва ми цялата седмица че и отгоре. Искам да ми е спокойно, хубаво. Всеки ден за нещо се мрънка, отдавна е така. Такъв му е характера.
Да ти кажа, че и на скандалджийките и корвите не трябва да им викат. По принцип никой не заслужава да му викат. Проблем има този, който вика. Но по-голям проблем има онзи, който търпи подобно насилие. Защото викането си е насилие над личността и е много смазващо.

# 50
Малко не по темата: Познавам двама мъже-насилници. Всеки от тях е душата на компанията, чудесен човек, чаровник.
За единия разбрахме, че започнал да бие жена си и да я влачи за косите. И тя се чудеше как да оправи нещата!!!! Е, разведоха се в крайна сметка.
Другият беше пребил приятелката си - наша обща приятелка. Тя веднага го заряза завинаги.

Така че - добър е, но не дава да му отговаряш - какво да ти кажа...
От описанието, което ти даде, какво означава за теб "добър" - разбирам, че е щедър. Това е много хубаво. Но щом не те уважава, не е чак толкова добър, мене ако питаш.
То и аз съм изнервена, но хората не ходят на пръсти покрай мен, да не би да ме ядосат. Ти не си ли изнервена? Защо не крещиш по хората, ако си изнервена?

# 51
Не мога да разбера защо така се получава... психически се изтощавам. Не разбира ли че ме отблъсква и така се отчуждавам от него? Кога ще помисли за моите чувства като жена?

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 16:05 от rose123

# 52
Не мога да разбера защо така се получава... психически се изтощавам. Не разбира ли че ме отблъсква и така се отчуждавам от него? Кога ще помисли за моите чувства като жена?
Твоите женски чувства са толкова важни колкото и неговите мъжки чувства. С това хич не го оправдавам да знаеш.  На себе си можеш ли да отговориш кога точно започват крясъците и какви са причините. Може да има проблеми, с които трудно да се справя, но ти не можеше да си му отдушника. Опитай без да викаш или плачеш да заявиш, че нямаш вина (там за каквото вика) и че няма да търпиш това поведение. Това със наведената глава или с плачене няма да се оправи.
П.С. Аз до момента не разбрах какво точно и кога се случва, просто си изплака мъката.

# 53

Човекът е избухлив и не го прави за да те нарани, а камо ли в такъв момент да мисли за чувствата на отсрещната страна. Това е темперамент,  или свикваш с него или незнам....какво да те посъветвам.

# 54
Може да е темперамент, но по-скоро не е. Не те уважава. Мъж, който уважава жена си, не се държи така. Крещене, търсене на кусури за най-малкото, а той - господин Идеален. Има някаква причина.
Подобно отношение при бившия ми се оказа, че идва от връзката му с друга жена. Авторке, дано не се окаже нещо такова.

# 55
По скоро е темперамент. Само добро е видял от мене... Още като се омъжих беше такъв и с времето сякаш става по-зле. Изгубва ми се желанието да правя каквото и да е с него, нормално ли е това? Sad Трябва да се видим с приятели, но не искам. Не искам с никой да се виждам

# 56
Не е нормално това поведение. Особено ако не го провокираш. Намерил си  е сгодна женица да му търпи истериите, хмм. Не е случил на жена, дето да го сложи на място. Зависи ти колко можеш да понесеш. Прави са по-горе писалите, този е на една крачка е да те удари, щом не се сдържа, виждайки че ти се разстройваш от държанието му. Ако той не намира нещо нередно в начина по който се дръжи с теб и детето, ами не отиват на добре нещата.

# 57
Radeva-87  Как може един баща да се държи така, нали все пак е негово дете, ужас. Какво да ми светва Елора. Какво мога да направя според теб? Отстрани винаги изглежда по-лесно. Днес му казах поне да се беше извинил. Не се извини за дето ми крещя и ми вика цупи се като искаш. Един път е страшно грижовен и добър в друг момент не мога да го позная. Нито съм скандалджийка или к..ва, обичам нещата да се говорят спокойно и да се вземе решение, няма оправия братче. Скапва ми цялата седмица че и отгоре. Не знам вече как се чувствам... Искам да ми е спокойно, хубаво. Толкова ли мнооооого искам? Всеки ден за нещо се мрънка, отдавна е така. Такъв му е характера.
Ми нали уж е добър човек.
От думите проличава, че много скоро може да получиш естествено гримиране от него.
Не си случила на добър човек. Това е истината.
Ти си там да раждаш, да чистиш и готвиш. Нито те обича, нито му дреме за теб. Това е истината.
Като искаш да ти е спокойно и хубаво го заеби, не му говори и си гледай теб. Или се изнасяй.
Или пък седи и си търпи. Ти си решаваш.

# 58

Когато ти помислиш за тях.
Позволила си да се държат с теб като с подметка, защо смяташ, че те вижда като нещо повече от това? Никой не уважава подметките.

# 59
Мислила съм! И е имало и такова изказване: само за чувствата си мислиш............. дам, ако бях мъж нямаше да мисля толкова...............

Общи условия

Активация на акаунт