Деца на пролетта са МАЙ-чета, обичани, красиви зайчета!

• 19 554
  • 285
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте. Ани все се каня да ти кажа (понеже и ние имахме същия проблем с пюретата) аз как му намерих цаката. Разреждам пюрето с малко АМ и го давам с шише. Поне виждам, че го пие, явно още и е трудно с лъжичка, пък и от тази лакомия, явно бавно и се струва с лъжичката. Така че засега със шише, пък по нататък полека ще го сгъстявам.

# 256
Охх, много съм възмутена, ужасни са тези лекари, сигурно искат пари, за да направят каквото и да е...  Mr. Green
Една моя приятелка се омъжи в Чехия и роди 15 дни преди мен, разказва ми в болницата, какъв супер лукс е, като в 5 звезден хотел- сауна и басейн в стаята където ражда, за да роди по-лесно... и задължително трябвало да има придружител. Всичко Безплатно. А за подаръци, цветя или бонбони на персонала не може да става дума. Уф, не искам пак да се настройвам срещу България, но не знам кога ще се променят нещата...
Нашият тати е на моменти... Много обича да си нарежда пасианси и трябва да го изгоня, за да седна аз...
Да го похваля все пак...От няколко дни Марти се събужда вечер към 2-3 часа и аз му правя топло чайче, пие малко и заспива. Веднъж докато бях в кухнята, той го взел гушнал, тупнал го по дупето и го приспал... Аз като го взема му мириша на мляко, сигурно и не мога да го приспя... И така, като се събуди мънъчко, го събуждам да го вземе и приспи... А той се гордее, че е много способен в приспиването и че само при него слуша...
Ира, ангажирай го с нещо такова, много е важно да се чувства полезен и единствен...
Сетих се един виц:
- Мамо, какво ще направим, ако имаме пожар?
- Ще извикаме пожарникарите, да го изгасят.
- Мамо, а какво ще направим, ако се развали печката?
- Ще извикаме техник да я поправи.
- А, ако се развали бойлера?
- Ще извикаме водопроводчика...
- Ами мамо, тати за какво ни е тогава...  Joy  hahaha   Joy
Много дълго стана, ама да се разведрим, че темата е необятна...

# 257
Забравих да ви кажа, че и аз слагам пюрето в АМ /с по-голяма дупка на биберона/, защото Марти, като хапне 2-3 лъжички и започва да прави пуффф. Сещате се, че всичко наоколо става в пюре, едва му изчиствам после веждите и миглите, моите също...  #Crazy
Не знам дали е правилно и на какво се дължи... Като го изпие винаги иска още и плаче...

# 258
  • София
Здравейте, не мисля че е правилно да се дава пюрето в шише, идеята на захранването е и в това - да научим постепенно детето да яде с лъжичка. Трябва просто да сме по-търпеливи, това не може да стане изведнъж, омазването е неизбежно. Laughing А в пюретата на Ганчев има захар дори и в зеленчуковите, което едно че е леко извратено и второ има опастност да привикнем децата с вкуса на сладкото и като порастнат да нагъват прекалено много такива храни.

# 259
Да взема да драсна и аз в темичката докато не са я заключили.
Ирка, абе това мъжете са едно племе... Моя от месеци на ред прави същото като твоя - залози в интернет за мачове.  Е снощи какъв скандал fight имахме не е за разправяне и аз да взема в яда си да го нарека "Мухльо"  ooooh!е да не ви казвам за какво става въпрос. То не беше обиден, то не бяха обиди и по мой адрес, абе с една дума си казахме каквото имахме и аз го оставих да приспива Дамяна, а аз си легнах при бебето. А на сутринта все едно нищо не е било, добре, че за осем години съм му свикнала, а иначе в началото що разводи имаше, събиране на багажи и пр.
В момента сме си сменили ролите:той готви, аз чатя, а Дамяна забавлява в спалнята малкия Mr. Green.

Велизар продължава да кашля. Взеха му кръв и секрети, та да видим какво ще изкочи от тях. А иначе детето си хапва, спинка и пълни памперсите.

Наде, честито за новата ти работа. Аз съм фен на SASH. Пожелавам ти успех  bouquet

# 260
Ето ме пак и мен Simple Smile
Исках само да вмъкна по въпроса със захранването- изчетох много, и според мен не е добре да се дава с шише пюрето- идеята е да свикват с лъжицата и да премахат рефлекса на избутване на външни предмети с езичето. А за слагането на АМ или кърма- децата свикват с този по- приятен и различен вкус на млякото и след това не искат "чисто" мляко.
Това е моето мнение.
А ето ни и нас в новото ни столче:

# 261
Аз се включвам набързо, защото чакам всеки момент да ми се обадят и да изляза. Трябва да посрещна мъжа си, защото навън вали ужасно.
vaniliaice - за съжаление най-вероятно искат да се уговори с някой. Да не я оставят да се мъчи за нормално раждане и после да има проблеми с нея и бебето. Ако не иска да плати по-добре да отиде в Света София. Братовчедка ми е в 9-ти месец. Бебето е седалишно, а на нея й правиха коремна операция точно преди да забременее. И в МА искаха да ражда нормално. С нейните показатели има огромен риск. Но никой не й обърнал внимание.
Дано всичко да е наред  с бебето.

Макси е болен от този гаден вирус, с повръщане и разтройство. Дано само бебето да не се разболее.
Благодаря ви за поздравленията за зъбчетата. Честити зъбчета и на Жасмина и на Иво. Както и на всичко "озъбили" се бебенца. Вече стигнахме и до този период.
Криси май е готов за захранване. От всички признаци за захранване само не може да седи.
Честити 6 месеца на Жасмина! Честито и на всички бебенца които навършват 5 месеца.

# 262
  • В сърцето на любимите мъже!
Хе-хе, за мъжете пак да се изкажа...

Иво е много патриархален - женската работа си била женска и ако помага нещо за готвене или миене на чинии, то е само плод на неговото великодушие и аз трябвало да съм доволна. Но в момента пере насраните дрехи на Момчил - 4 бр. бодита и ританки и то след като изми всички чинии, а аз си джиткам в нета! Кеф... Joy Joy Joy

Ама понеже за всички спорове относно гледането на дете с майка му и разни други лелки тука из селото все аз излизам права, и вече се е убедил, че във форума има много полезна инфо, макар че самият той не чете, сега като имаме някакъв проблем или въпрос, все вика: "А там в Бг-Мама какво казват?" Та сега му викам, че аз трябва да чета за захранването какво пише, та не мога да пера и той на драго сърце прие да пере!  smile3521

# 263
  • В сърцето на любимите мъже!
Абе мацки, къде е Крейзи, че ми се губи нещо тези дни...????

# 264
  • София
Ами нас така или иначе пюрето ни за свикване с различни вкусове, а не за заместване на яденето. Пък и незнам за човек несвикнал да яде с лъжица. Предпочитам да изяде нещо, отколкото да се борим с лъжицата и тя да реве след първите 5. А колкото до вкуса на млякото, то просто пюрето става по-вкусно, а не млякото. Дори и с лъжичка да и давах пак бих добавяла мляко за овкусяване, пък постепенно ще го изчиствам.

# 265
  • Варна
Здравейте! Чета че обсъждате мъжете си и да си призная леко се успокоих...че не е само у нас така. И скандалите си ги имаме и какво ли не........караме се, после ни минава..но както казва кръсника ни докато мъжа и жената станат семейство -т.е едно цяло трябва да минат поне 5 години. До тогава трябва ТЪРПЕНИЕ.
DaniStef скоро видях такава книжка в един магазин и се чудех дали да взема. дано и на Крис му хареса.
Nadia_777, честита ти работа. Дори леко ти завиждам  Wink
Mimeto78, аз кърмя и за главоболие пия парацетамол. Не вреди на бебето. Ето и един сайт, в който може да се провери дали дадено лекарство минава в кърмата - според активната съставка http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp
Аз още не съм започнала с пюрета или каши, но педиатърката ми ме посъветва да не давам Ганчев в началото, защото имали много нишесте. Вие какви давате?
Stryper, стискам палци за бързото оздравяване на Макси и дано адашчето Криси да не прихване.
Ванилка, стискам палци на снаха ти. А за лекарите нямам думи.... дано все пак всичко завърши успешно.

# 266
Ванила........видях че си пуснала и тема в майки б и н....
според мен ако още няма развитие....да се подписва и да ходи в Св.София .....да и обяснят.....предполагам че няма да се направят на откачени и да искат пари.....въпреки че знае ли човек....
но е опасно и за майката, а най-вече за бебето цялата ситуация
Ако са й изтекли водите наистина и то от повече от 4 часа  да се подготви за най малко 10 дни в болница на антибиотици....и тя и бебето....ама не я плаши де....чакаме инфо....пиши като има развитие

# 267
И Олчето се загуби някъде.....
ОЛЧЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ да пуснеш темичка ако намериш време Simple Smile
Че тази я изядохме.....и все така ще е занапред...с това време

# 268
Здравейте   bouquet
Нямам време да ви изчета, та затова само влизам да кажа че сме добре...нямахме време тия дни нещо... Embarassed
След седмица тати ще ни кара на бургас при моите мама, татко и кака....че той мъжо е много работен до нова година и да си починем взаимно..ще поседим месец някъде...така че БУРГАС дръж се ..идваме Mr. Green
Отивам да чета сега...айде лека нощ

# 269
ето една снимка и от нас...от миналата седмица, когата беше хубаво времето

Общи условия

Активация на акаунт