А ако таткото спи в друга стая?

• 7 535
  • 125
  •   1
Отговори
# 120
Аз пък не виждам с какво бебето пречи на социалните контакти.
Първо, не разбирам това неизлизане с бебе. От първата седмица си излизаме и се разхождаме, изключение правят студени и дъждовни дни само. В дни като днешния, бебка в слинга и на разходка.
Единственото, което избягвам да разни затворени помещения, по разбираеми причини. Обикаляме квартала, избягвам парка, че има доста деца, а педиатърката ме предупреди да я пазя поне до 6 месец да не се събира с деца.
Нищо не пречи да завържеш разговор с някой.
Но при теб проблема очевидно е другаде. Откъсната си от обичайната си среда и то не заради бебето. Но с възможностите, които дава интернет можеш лесно да попълниш тези липси.
Има видео-чат, има възможност да се включваш онлайн в дискусии по всякакви теми, без значение дали е в този форум или някой, специализиран за твойте интереси.
В случая бебето не ти е проблем, а това че си се преместила. Намери утешение за теб и ще видиш, че с бебето нещата ще се наредят.
И междудругото, бебетата много усещат. Ако смяташ, че бебето е натоварващо, то ще го усети и ще стане още по-трудно.
Намери си отдушник, начин да не си толкова изолирана. И да, макар да има разминаване в житейските разбирания, това не значи, че малкият град не може да ти предложи други предизвикателства. Но щом не се чувстваш добре там, няма как да стане. След бебето ще почне да те дразни мъжа ти, после ще е нещо друго и накрая ще си си съсипала времето с тях, защото ти не се чувстваш добре. Помисли как да промениш нещата, така че да се чувстваш добре.
И още нещо, спомена че ще започвате плуване в близкия град. Това означава, че имаш възможност да пътуваш. С количката, един термос с топла вода и АМ, можете да си изкарвате и почти целия ден там, така че да се чувстваш по-добре.
Няма причина да не изкарваш бебето навън, стига да е топло и да не се бутате в затворени помещения. Не вярвай на тези "40 дни никъде да не ходи". Това са стари разбирания, които имат своята логика, но за минало време. В днешно време знаем как да предпазим бебето от заразяване и няма толкова болести вече, че да се налага да не мърдате никъде.

# 121
Ами аз вече планувам как ще разделям времето си между моя град и жилище и тези тук. Там съм създала чудесни условия за бебето. Да не влизам в детайли, но професията ми почти няма изгледи в малък град, като за това нямат вина бебето и мъжа ми. Както и хобитата ми ги няма. Разбира се, че някой ден ще се върна към живота си, за момента това няма как да се случи и е шок, през който минават много хора. Но стига толкова сериозно- аз съм слаботелесна, а бебето вече е 5 кг 😁 Та, ще видим със слинг или раница докъде ще стигна 😁

# 122
Пренастрой си мисленето Simple Smile Бебето не ти е пречка за нищо. Всичко ще се устрои, даже и по-добре занапред Simple Smile

# 123
Но стига толкова сериозно- аз съм слаботелесна, а бебето вече е 5 кг 😁 Та, ще видим със слинг или раница докъде ще стигна 😁
Има бебешки колички. Моите така ги разхождах. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 124
Спа над 4 часа навън с количката сега. Първо излизане, 20 градуса Февруари- не е зле. Само докато влязохме и се отчая пак 😁

Но стига толкова сериозно- аз съм слаботелесна, а бебето вече е 5 кг 😁 Та, ще видим със слинг или раница докъде ще стигна 😁
Има бебешки колички. Моите така ги разхождах. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 125
"Семейни отношения" не е спамо-чат. Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт