Боя за коса - Blond49 - Клуб на блондинките

• 48 009
  • 764
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, четох в някоя от темите за тониране с 11.17 и 2,9% оксидант (Oway) и мисля да пробвам, но колко време да стоя? И този нисък процент оксидант дали няма да ми потъмни русото, корена е тъмен 6.1 и се чудя там да цапам ли?
Как оксидант ще потъмни? Потъмнява пигмента в боята. В някой светли бои има доста отенък, но според мен какъвто и отенък да има в боя 11, вероятността да потъмнява клони към 0.1.
Аз лично не разбирам тониране с толкова светли тонове. Светлите тонове боя са силни, макар и да са безамонячни. Предназначени са да изсветляват до светло русо. Аз тонирам с минимум 9 ка. Защото в 9 ката боя няма толкова изсветляващи вещества и не се съсипва допълнително косъма по дължина.
Та, според мен отговорът на въпроса ви е - не, оксидант 2.9 няма да потъмни.
Корена и да го нацапате с 2.9 оксидант....ще има една въображаема промяна, ама по-вероятно е да няма и ако вкарате повече въображение можете и да забележите нещо.

# 136
При Oway - коректора е много силно пигментирана боя, в туба от 50 мл (за разлика от стандартната боя от 100 мл), в 6 цвята, създаден да коригира към желания цвят. Прибавя се много малко- много е концентриран. Да се има в предвид, че 0.7 purple при oway е смес от синьо и червено,  но с повече изразено червено и потъмнява русото.
Бустер 0.0 е усилвател. Използва се със суперизсветляващата 90та серия, в отношение 1:1,( например:1 част 90.11 + 1 част 0.0 смесени в съотношение 2 части 9 или 12 % оксидант)  за усилване на изсветляващия ефект. 90та серия може да се използва и без 0.0.
11.17 е с много малко пигмент, наречен е матирана платина, препоръчва се само за тониране на изсветлени или блондирани коси. Няма изсветляващ ефект. Използва се с оксидант 2,7 %. Hands V

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 16:31 от Anelia Dimitrova 649961

# 137
  • София

И се чудя новото олио за блондинки на керастаз ли да взема или серума за цъфтящи крайчета на Oway.
Олиото е разкош!Олио концентрат се води и две помпички няма да ти обяснявам какъв блясък се получава-направо сияе русото Sparkling Heart Страхотен продукт е ,а не е да не ми е пълна банята с продукти.От както взех новата серия Цикаекстрийм ,само нея ползвам,редувам само с лилавия на Керастаз шампоан за тониране.

# 138
Момичета, съжлявам че нахълтвам така, но ми се иска да помоля за малко помощ.
За първи път съм решила да се боядисам вкъщи  сама с някоя от проф. бои. До сега съм го правила само с дрогерийни, но в момента съм с доста разноцветна коса, оранжево-жълт корен и по-светли дължини. А освен това имам и няколко кичури тук-там + мат(който вече падна), правени в салон.
Прилагам една снимка да добиете представа, като в момента съм по-жълта в корена и дължините, тъй като мата падна:

Ето и втора снимка, на която се вижда израстналия ми корен (но тук съм преди кичурите):

Върнах се две теми назад и от коментарите ви се насочих към Алфапарф 11.11 или Оway 90.11, както и съм намислила да действам по схемата с боядисване на корен за 35-45минути плюс разреждане на останалата боя с вода и нанасяне по дължините за 10-15минути. В чуденка съм какъв окислител да ползвам 9% или 12% - какво бихте ме посъветвали? Както и нещо се обърках Oway 90.11 задължително ли се ползва с бустер/усилвател  0.0  или мога да я нанеса директно нея?
Благодаря предварително на включилите се със съвет 😉

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 14:36 от Stella D

# 139
Аз гледам от ъгъла - пробваш, виждаш, после преценяваш. Имам предвид, пробваш с 9 оксидант, ако не ти е достатъчно светло, слагаш 12. Алфапарф съм ползвала, другата боя не. Аз харесвам Алфапарф, има хубави цветове, не е много скъпа, качеството е добро.

# 140
  • София

И се чудя новото олио за блондинки на керастаз ли да взема или серума за цъфтящи крайчета на Oway.
Олиото е разкош!Олио концентрат се води и две помпички няма да ти обяснявам какъв блясък се получава-направо сияе русото Sparkling Heart Страхотен продукт е ,а не е да не ми е пълна банята с продукти.От както взех новата серия Цикаекстрийм ,само нея ползвам,редувам само с лилавия на Керастаз шампоан за тониране.

Олиото на Керстаз визираш, нали? Поръчах го, заедно с нощния серум. Други продукти нанасяш ли? Гледам, че и термозащита има, та се чудех само с него да карам Simple Smile

От боите Oway, се отказах, при мен арлен, все така не работи, като тъгна да поръчвам и се появява ето това, пробвах на различни устройства.

И по-добре, запасила съм се с няколко марки бои за пробване, не ми трябваше още една.

# 141
Stella D, коренът ти е светъл, синеока си... НЕ мисля, че ще имаш проблеми с постигането на цвят... Но ти препоръчвам да се насочиш към нещо по-качествено от Алфапарф и Oway... Hands V

# 142
Stella D, коренът ти е светъл, синеока си... НЕ мисля, че ще имаш проблеми с постигането на цвят... Но ти препоръчвам да се насочиш към нещо по-качествено от Алфапарф и Oway... Hands V
wdv, много съм боса в профи боите... Моля, дай идея какво да e това по-качествено?

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 11:34 от Stella D

# 143
  • София

Олиото на Керстаз визираш, нали? Поръчах го, заедно с нощния серум. Други продукти нанасяш ли? Гледам, че и термозащита има, та се чудех само с него да карам Simple Smile

Да,точно новото олио на Керастаз.Веднъж сложих само от него,но си правих сешоар и затова само с него.Моята коса изпива всичко-с него две помпи ми беше много жилава и жива.Ако ще правя преса слагам и освен от олиото и термозащита за блондинки Цикаплазма.Даже мисля да пробвам пресата с пара на Лореал само с олиото на Керастаз,нали уж е щадяща. Тук не ми е изправна и имам много бебешки растеж.

# 144
Здравейте! Можете ли да ме посъветвате как да постигна бежово рус цвят с бои Oway? Досега не съм ги ползвала, правила съм се с Compagnia del colore 8.21 и 8.01 (поотделно) и с оксидант 6. Сега съм спряла вниманието си на Oway 8.31 (бежово), но искам да смеся и с друг цвят, за да не стане оранжево. Според вас с кой номер е подходящо да се комбинира? Правя само корен и надолу разнасям за 10 мин, като преди това намокрям косата. Имам и кичури. Това е актуалният ми цвят:

Побутвам си въпроса, благодаря Simple Smile.

# 145
  • Пловдив
Много ти е як цветът, а блясъка няма да коментирам Heart Eyes
С каква боя се правиш и преди това изсветлявана ли е? Какъв е ест. цвят и червения пигмент? А олиото това ли е:

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 11:37 от amaru2

# 146
wdv, много съм боса в профи боите... Моля, дай идея какво е да това по-качествено?
Включвам се и аз към този въпрос!

# 147
  • София
Много ти е як цветът, а блясъка няма да коментирам Heart Eyes
С каква боя се правиш и преди това изсветлявана ли е? Какъв е ест. цвят и червения пигмент? А олиото това ли е:
Бои имам един шкаф,предимно Мажирел, Permesse и според музата ми на момента ползвам обикновенно 11 или 12 с виолетов пигмент предпочитам,но имам и пепелни и бежави номера.Правя само корен,като в предната зона ползвам или 8 или 9 защото имам бяла коса и стои плешиво ако се правя с една боя.Също така правя и по-дълбок корен понякога.Имам кичури от преди няколко месеца от фризьор,иначе корен аз го правя.Естествената ми е към 5 някъде.Последното боядисване беше с Permesse 8.176 и 11.07 без дълбок корен последния път.  Това е моето

# 148
Какво значи дълбок корен?

# 149
  • София
Много съм тъжна, бавно но сигурно напускам клубът на блондинките 😭
И то не по мое желание.

Извинявам се за дългия пост, на който му се чете ще съм благодарна за съвет.

2018-2019 си имах много хубаво пепеливо светло русо което бях постигнала със силно изсветляващата серия на лакме, без коректори с оксидант 12%
Избиваше жълто но го тонирах с тонера на престиж. Тогава косата ми се оплиташе леко но беше много по-хубава, плътна и гъста от сега.

Ето снимки

После след няколко несполучливи фризьора едната от които ми сложи и блондор и ме държа дълго макар да и казах 100 пъти че не искам, даже разнесе и по дължините малко, и едни злополучни екстеншъни заради които отрязах половината си коса, се наложи да я оставя да почива за да се възстанови и минах на oway и матиране по рецепта на роки от форума.

В началото ставаше добре но явно с времето от мата който правех с чиста 8ца и коректор си се натрупа много пигмент  по косъма и си остана този цвят. Каквото и да правя не се маха (а последно мат правих началото на декември). Освен това косата ми се оплита много и е ужссно суха в краищата.
Та сега косата ми е някаква смесица между 8 и 9 с много оранжево по нея 😩😩😩 макар да слагам най-светлите цветове на лорвен и oway дали заради синия коректор или заради пигмента от 8цата от мата сега цвета на косата ми е това (тук е мръсна, като е току що измита цвета е една идея по светъл).

Това което искам е поне предишния ми цвят, а истинското ми желание е това

Искам всичко което не е ЗЛАТНО, жълто, оранжево и тн а е перлено или пепеливо.

Сега бях на консултация в салон Inspire и ми казаха че косата ми е в много лошо състояние (явно от домашните експерименти) и не могат да ми сложат изсветляващ продукт за да постигна това което е на снимката по-горе, тъй като рискуват косъма ми да стане на дъвка и да се оплита от корена 😩😩😩 или директно да се скъса.
Не може и със силно изветляваща боя (работят с wella) понеже пак  трябва силен оксидант и пак е риск за косата ми.
Предлагат ми да ми изчистят оранжевото в цвета със смесица между натурална 7ца и 8ца което за момента ще бъде най-щадящо.
Казаха ми че косъма ми няма никаква еластичност и се къса.
Явно ми трябва хидратация и то яка.
Веднага като се прибрах се омазах с еластисайзър и ЯЧРМ и ще стоя поне 2 часа.

Днес ми пристигнаха и шампоанът и маската от новата серия на Керастаз - те хидратиращи ли се водят?

Реших за сега да изчакам с боядисването - да правя яко терапии малко да оправя косъма и да подстрижа 1 педя от дължините на каре .
след това евентуално да изравним ама се чудя не е ли по-удачно с 8ца и 9ка?
Да продължа с терапиите докато вече може да се изсветли. Ако въобще някога може 😩
Казаха ми и че този нюанс който искам е най-трудният за поддържане понеже студените цветове оставят пигмент само по повърхноста на косъма и се измиват до 2 седници, а аз както мия за 2 дни сиг и за една и отдолу остава пак жълатата основа 😩
Има ли някой с такъв цвят да ми каже каква е подръжката наистина ли пада толкова бързо?

След като косъма се къса трябва да ползвам само хидратация или пак трябва да редувам с протеин?

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 13:47 от Мélisande

Общи условия

Активация на акаунт