Боя за коса - Blond49 - Клуб на блондинките

• 48 120
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
Косата на Тита няма нищо общо с увредените краища на косата на crazytedi, където пигмента е изтеглен изцяло и се е получило онова "бяло" мъртво русо.
Не е задължително да се разполага с микроскоп,  но т.к. аз съм имала достъп мoга да заявя,  че от увредените краища, които вече  съм изрязала напълно, сега косъмът ми е със затворена кутикула, плътен и гладък. Именно регулярните ми проверки са ме убедили, че съм на прав път в постигането на здраво и естетически красиво русо.  Hands V

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 02:59 от Anelia Dimitrova 649961

# 571
Мацкиии,как да постигна този цвят
В момента съм

# 572
Ами, аз честно не виждам голяма разлика, доколкото изобщо виждам нещо, тъй като постът е публикуван разместено и почти нищо не се разбира.

# 573
Според мен трябва да сложиш 9ка или по-скоро 8ца,за да вкараш пигмент.

# 574
  • София
Косата на Тита няма нищо общо с увредените краища на косата на crazytedi, където пигмента е изтеглен изцяло и се е получило онова "бяло" мъртво русо.
Не е задължително да се разполага с микроскоп,  но т.к. аз съм имала достъп мoга да заявя,  че от увредените краища, които вече  съм изрязала напълно, сега косъмът ми е със затворена кутикула, плътен и гладък. Именно регулярните ми проверки са ме убедили, че съм на прав път в постигането на здраво и естетически красиво русо.  Hands V

Явно не се се разбрали.
Аз не оспорвам че косата на crazytedi е в лошо състояние,  а не съм съгласна с твърдението че изветлена до бяло коса не може да се запази в добро състояние.

Аз се боядисвам от 20 години руса, като съм минала през много  фризьори, правила съм се и сама, ползвала съм блондори много, силно изсветляващи бои и съм видяла едно:
Изветли ли се косъмът до жълто само после тонирането е мноооого трудно.
20 години боря този проблем тъй като имам много силен оранжев пигмент, дала съм много пари за тонери и лилави продукти и знам че тонер/лилав шампоан не хващат добре ако косата не е достатъчно изсветлена.

Което означава, че в показания пример при Тита и за нейния нюанс русо пигментът е изтеглен докрай, но косата и едва ли се къса толкова (ако се къса няма как да се закрепят екстеншъните които носи по участия и фотосесии).

Виждала съм и други жени с бяло руси коси които изглеждат в добро състояние.

Иска ми се и на мен да разбера как става, но при мен никога косъма не минава жълтия момент.
Дори с висок оксидант блондор ме прави една фризьорка и фолио 😩 и ме държа много, няколко пъти и казах да ме измие и косата но тя държа още и след измиване ми си остана жълта (говоря за корен) и после не хвана никакъв тонер.

Но със сиг има начин косата да е бяло руса и все пак да не се съсипе, просто трябва да е малко по-малко и от човек който знае какво прави

# 575
  • София
Аз след дълго мислене дали сама да се боядисам или на фризьор избрах второто и резултата разбира се не е очаквания...въпреки, че като цяло сега цвета е по-добре от преди, но има и пропуски.. Правиха ми балеаж с фолио (обезцветяване с блондор+тониране след това на мивката, отне около 5 ч.) дължините са ОК, но това което не ми харесва са корените и това, че изрусеното не започва плътно от корена, както поисках, а по - надолу... Когато попитах може ли русите кичури да започват максимално отгоре, от самия корен  те казаха: ,,няма проблем''. Но в крайна сметка косата изглежда така сякаш корена е вече израсъл на месец и повече.. и все едно пак съм за боядисване, а то беше едва преди дни... Моля за мнение дали да опитам сама да оправя това като направя финни кичури само в корена тъмната част или е по-добре да потърся друг фризьор? Страх ме е да експериментирам и да работя с блондор (досега никога не съм) и се опасявам, че няма да напасна точно цветове и ще са прошарам... Мислех си и за супер изсветляваща боя, но пак не съм сигурна дали е добра идея, а и с нея също нямам опит. Моля за съвет.. . .

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 10:46 от LoLo30

# 576
Ами може би е трябвало да кажете че искате просто да ви обезцветят с блондор? Или че искате кичури? Как балеаж, а от корените? За мен даже високо са го направили балеажа.
Има вероятност ако решите сама да работите с блондора, да станете на петна в корените. Всъщност не разбрах какво точно искате? Да боядисате корените с блондор?
Според мен не е лош балеажа, но не са преляли много добре корена към изсветлената коса. Особено отзад има доста неприяна граница. Отгоре не личи толкова.

# 577
  • София
Да, знам, че балеажа не се прави от корена, но се спряхме на това с цел да запазим максимално косата, защото е гъста и дълга до кръста и ме посъветваха да не правя цялостно глобално обезцветяване с цел да я опазя, че иначе щяла да стане суха като метла. Затова не я обезцветихме цялата, а избрахме варианта с балеаж или кичури, беше без значение за мен кое (само да не е цялостно обезцветяване), като се разбрахме да вдигнат русото максимално до горе, но не го направиха, нито го преляха добре, поне това можеше... Границата е рязка, да. Отзад на тила е още по-зле, но това го видях после вкъщи.. Та това,което искам аз са направя като корекция са единствено корените. Да са по-светли, да има преливане, а не така сякаш са израстнали. Тоест трябваше да стане нещо такова (с финни и гъсти кичури)

Дали ще мога аз сама да го направя добре чрез обезцветяване на отделни кичури с блондор във фолио само в корена така че да го прелея със стария балеаж или да потърся фризьор?

# 578
  • София
Да, знам, че балеажа не се прави от корена, но се спряхме на това с цел да запазим максимално косата, защото е гъста и дълга до кръста и ме посъветваха да не правя цялостно глобално обезцветяване с цел да я опазя, че иначе щяла да стане суха като метла. Затова не я обезцветихме цялата, а избрахме варианта с балеаж или кичури, беше без значение за мен кое (само да не е цялостно обезцветяване), като се разбрахме да вдигнат русото максимално до горе, но не го направиха, нито го преляха добре, поне това можеше... Границата е рязка, да. Отзад на тила е още по-зле, но това го видях после вкъщи.. Та това,което искам аз са направя като корекция са единствено корените. Да са по-светли, да има преливане, а не така сякаш са израстнали. Тоест трябваше да стане нещо такова (с финни и гъсти кичури)

Дали ще мога аз сама да го направя добре чрез обезцветяване на отделни кичури с блондор във фолио само в корена така че да го прелея със стария балеаж или да потърся фризьор?

Според мен иди на фризьор.
Пробвай в inspire

# 579

Не, според мен няма да успееш. Блондорът се нанася сравнително трудно когато се опитваш да оставиш час от косата незасегната. Успех ти желая.

# 580
Докоснеш ли с блондор вече изсветлените участъци и косата ще се скъса, а в твоя случай това е почти до корена.  С блондор се действа много прецизно, в твоя случай трябва да е от друг човек и този човек да е с бързи и сръчни ръце. Много, много тънки baby кичурчета и то направени от специалист. Повярвай ми сама няма как да ги направиш, а блондора не чака да мислиш, при него се изисква бързо и уверено действие. Моят съвет е специалист, а той ще те посъветва да изчакаш малко да ти израстне корена, защото сега няма много поле за действие. Преди всичко мисли как да запазиш косата си здрава - скъса ли се веднъж, няма връщане назад, освен ножица. Успех. Hands V

# 581
  • София
Много благодаря на всички отзовали се, това ми трябваше да чуя. Честно казано и аз не смея да действам сама, както съм и неопитна в боядисванията,така че радвам се, че ме посъветвахте да не рискувам 😃 Значи ще изчакам да израсте още ии ще запазвам час. Точно на Inspire съм му хвърлила око вече, благодаря още веднъж. Simple Smile

# 582
Кажете на фризьора, че искате babylights, започващи от корена. Не балеаж.

# 583
  • София
То това не е точно балеаж, а shadow root, направен сравнително добре. Аз не бих пипала засега. Изчакай да израсте още 1-2 месеца и тогава пак на фризьор. Сама няма да се оправиш. Има вече изсветлена коса и блондорът се нанася на отстояние от нея (като набъбне, да не се пресекат и да се скъса косата). Това в тилната част само от фризьор може да се направи. Успех, на мен ми харесва как е направено. Simple Smile

# 584
Здравейте,
През февруари си направих кичури, исках само вътрешни с боя, каквито и преди това съм си правила, но фризьорът реши на цялата коса да ми направи с блондор, без да ме попита. Не се харесвам, не ми отива този цвят. Освен това ми се получиха експлозии на кортекса. Ползвам хидратираща (JOICO moisture recovery), протеинова (O.Way Rebuilding) и балансирани серии (Kerastase Genesis и блондинската). През две седмици мия с ДПШ и слагам еластайзер. Ползвам блондинското термо на Керастас когато суша косата. Преса и маша не ползвам.
Откакто включих O.Way Rebuilding Ш, М и капките, състоянието на косата ми значително се подобри. Но все пак смятам да я подстрижа при друг фризьор. В салона работят с продукти на O.Way и се чудя дали да попитам за някаква терапия. Какво бихте ми препоръчали?
Освен това искам да си върна естествения цвят. Прилагам и снимка. Дали ще се получи ако ми боядисат цялата коса в моя цвят или как може това да стане? И въобще мога ли да я боядисам когато имам експлозии на кортекса?
Ако сега се боядисам каква боя да избера - Ланза или Oway?
Скрит текст:

Имам много нова коса, не ми е накъсана от корена.

Общи условия

Активация на акаунт