Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 49 711
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря, Рени! Да отметна и това изследване и да дишам спокойно поне 3 месеца. Simple Smile

# 301
Много странно,че при заразен възел и тройнонегативен рак ,не са назначили химия......
Да, и на мен ми е странно, затова мислех дали пак да не се срещам с Дудов за разяснение. Като казах днес на майка ми да търсим и второ мнение и че евентуално то ще е за ХТ, те категорично отсече, че химията ще е довърши и не иска...Frowning1  И сега в мен има конфликт между разума ( заради второто мнение) и състраданието (да щадя майка ми и да уважа желанието й)...Sad

# 302
Скала за оценяване функционалността на пациента и как реагира на терапията.

Цитат
ECOG -скалата за “Performance status” е едно такова измерване. Описва нивото на дейност на пациента по отношение на способността му да се  грижи за себе си, ежедневната му активност и физическите му способности (ходене, самообгрижване, работа и т.н.).

Това е и начин лекарите да проследяват промените в нивото на дейност на пациента в резултат на лечението.

От тук: https://cancer.bg/kakvo-oznachava-parformans-status-ecog/
Благодаря ти Free Soul

# 303
  • София
Девойки, май ме COV-на гадът (то нищо гадно не ме прескача мен). Дъщеря ми е с t, кашля и е дала + антигенен тест.
От сутринта и аз покашлям и t ми е 39 в момента. Обадих се на ЛЛ, дадоха ми код за тест и стандартните противогрипни- парацетамол, тавипек, Se, Zn, vit. D, аспирин протект, антистенокардин.
Утре съм на тест и вечерта чакаме резултата.
Приемам съвети от миналите през това... Зори, и от теб като фармацевт. Kissing Heart
Ако ви кажа, че ми е спокойно, ще ви излъжа Cry

# 304
  • Русе
Ани, аз пих същите неща + АБ. Може да ти стане гадно от антистенокардина. 3х2 ми го бяха изписали, но сърцето ми не го понесе нещо. Сама си изписах по 1-2 на ден Simple Smile
Стискам палци да го изкарате бързо и безпроблемно Hug

# 305
  • В царството на игрите:)
Девойки, май ме COV-на гадът (то нищо гадно не ме прескача мен). Дъщеря ми е с t, кашля и е дала + антигенен тест.
От сутринта и аз покашлям и t ми е 39 в момента. Обадих се на ЛЛ, дадоха ми код за тест и стандартните противогрипни- парацетамол, тавипек, Se, Zn, vit. D, аспирин протект, антистенокардин.
Приемам съвети от миналите през това... Зори, и от теб като фармацевт. Kissing Heart
Ани, още е рано да се страхуваш и да не ти е спокойно. В крайна сметка нещата могат да минат като нормален вирус, но ако се усложнят ще ти предпишат силни АБ и ще се оправиш. Тежичък беше моят Ковид с двустранна пневмония, но важното е, че останах вкъщи. Много силни АБ /3 вида/ пих цели 17 дена и още един куп лекарства. Сравнително бързо стъпих на крака и от другата седмица, живот и здраве, съм на работа. Аз не правих тест, защото  като благоворих да отида на лекар вече бях с пневмония Simple Smile А и не исках отново да карантинират мъжа ми и сина ми, които изкараха короната и имат антитела. Вчера и аз си изследвах антителата и съм доволна от количеството им. Ще ми стигне за известно време! По трудния начин ги получих, обаче Simple Smile Ани, дано личният ти лекар да е на място и нещата да мина бързо и безпроблемно

р.р. Solace, след втората ми опреция се наложи да ме изпишат по рано, защото бях канена на бал. Аз така и не се накопунсвах и отидох и бях с чорапогащник в сутиена /който едва сложих Simple Smile / и даже имам снимка на хоро Simple Smile Напълно те разбирам, момиче, и ако се чувствах добре аз щях да отида. Въпросът е дали ще си добре Simple Smile

# 306
Вчера четох интересна статия как под карантина не се поставят преболедувалите до 3 месеца след прекарване на болестта.  Не било известно,защото изключението е направено в друга заповед на здравния министър , различна от тази която урежда гарантирането. То така и никой в държавата не е разбрал толкова време.
https://segabg.com/hot/preboleduvalite-covid-19-se-okazaha-osvobodeni-karantina

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 20:47 от REN!

# 307
  • на20 километра от Бургас
Ели_дечкин,REN! благодаря!

# 308
  • София
Стискам палци да го изкараш леко!

# 309
Ани, и от мен късмет! Flowers Four Leaf Clover

Записах час за 18ти март за консултация при проф. Дудов да разясни мотивите за лъчетерапия, вместо химио.
Отделно записах и час при д-р Николай Недев в Сити на 22ри март, за лъчетерапията.

Само се притеснявам от много мотане по лекари, да не мине много време.
На 16ти март ще стане 1 месец от мастектомията. Колко време след операция се започва лъчелечение?

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 08:38 от Free Soul

# 310
  • Русе
Казват, че до 40 дена след операцията е хубаво да се започне следващото лечение. Май имате време...

# 311
Благодаря, Ели_дечкин.
Мернах и в сайта на Токуда, че пише между 20тия и 40тия ден от операцията.

# 312
  • София
За химиотерапията ми бяха казали макс 1,5 месеца след операцията да започне, за лъчетарапията според мен поне месец може да изчакате, да зарасне там всичко хубаво.
Относно  химията - с две различни туморни образувания и в двете гърди съм, хормонозависими, през 3 г., първия път имах химия, лъче и хормони /квадрантектомия обаче, запазиха гърдата, имах 1 ЛВ с разсейки/, сега само хормонално лечение /мастектомия, без разсейки в ЛВ/. Казаха, че няма смисъл от химиотерапия.

# 313
  • София
Ани,бързо да се оправяш!Нещата,които пиеш са добре.Дават и ГелоМиртол към Тавипека ,но ти щом само подкашляш,няма смисъл.Просто поддържай постоянен контакт с ЛЛ,за да прецени дали и кога да включи АБ.На много хора им изписват от болниците и една хранителна добавка- на някои Фиброзим,на други Сераза Форте(подобни са).

# 314

Уф, жено, то едно ли е.... Simple Smile
Мисля, че когато си въведа Золадекса идната седмица, тогава ще почне и големия гърч.

Аз нямам проблеми със золадекса. Ама все пак имах само една досега. Даже ми дойде 🙄😅

Общи условия

Активация на акаунт