Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 49 449
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Мацки,
днес се ваксинирах с ваксината на Астра Зенека. Аз съм на таргетна терапия, боднах ваксината между два Херцептина. Надявам се утре да нямам странични ефекти. Следващия ми Херцептин е на 5 март, т.е. след една седмица, а предходния ми беше на 20 февруари.
Днес имах и лек сблъсък с РЗОК. Оказа се, че освен протокола за Золадекс от онкологията, в РЗОК искат и епикризи от лечението до момента. Не бях подготвена, не знаех предварително и не ги носех. Мисля да повторя напъните си там другата седмица.
Стискайте ми палци.

Поздрави!

# 76
  • Бургас
Мина и операцията ми ... няма разсейки по лимфните възли. Според лекаря мястото е било добре изчистено още на първата операция, но без анализ на резекционните линии, нямаше как да отърва втората операция. След 10 дни ме викат да си поговорим за последващата терапия. Няма да отърва химията заради тройно-негативната гадост, после и лъче най- вероятно ще има ... пълна програма.
Днес питах онколога за ковид ваксините. Според него е абсурдно да се постави по време на химио и лъчетерапия. Най-подходящо било сега да се ваксинирам, ако имам възможност де ... не съм решила още какво да правя.
Хайде добрите новини да продължават!

# 77
  • София /Абсурдистан
Писах току що в другата тема. Преди малко говорих с онколога и алерголога ми. Само ако си приключил с активното лечение и не предстоят никакви процедури повече, тогава може ваксина, за останалите не може. Ако е имало в миналото тежки алергични реакции и ако човек си е с много алергии, както и ако има автоимунно заболяване, пак  не може. Така че аз на този етап няма да се ваксинирам.

# 78
Мацки,
Аз съвсем не искам да превръщам темата в дискусия "За или против ваксините при онкоболните". Чух достатъчно мнения от онколози, някои от тях разнопосочни. Реших да се доверя на мнението на онколог, според който механизмите на действие на Херцептина и ваксината са различни и не се бият по между си. В началото на седмицата си пуснах и кръвни изследвания, от които прецених, че организма ми би могъл да се справи с натоварването от ваксината през първите 24 часа, тъй като показателите ми са далеч по-добри в сравнение с това, което бяха по време на активната химиотерапия.

# 79
Здравейте, при моята майка се потвърди втората хистология на д-р Алексов - невроендокринен карцином. Остана да изясним колко е ки67 (имаме 2 резултата 10% и 40%, както и дали е Г3 или Г1, но то зависело от ки67). Знам, че е доста рядък, но все пак да попитам има ли някой с подобна диагноза и какво е било лечението?

# 80
Здравейте момичета,
При продължаване на болничен през ТЕЛК при второто явяване ( 9-10 месец ) искат ли отново производствена характеристика и служебна бележка за дни неработоспособност. Тези хора ни разкарват като маймуни по гишета и кабинети.

Хубав и усмихнат ден на всички!🙂

# 81
На мен не са ми искали. Представяла съм само нови медицински документи, от които се вижда, че продължавам с активната терапия.

# 82
На мен ми поискаха отново нова производствена и справка от НОИ за ползваните болнични за 3г. назад, а точно тази справка преди 2м. ми я искаха отново.

# 83
  • София
Не са ми искали рецепта,така си взимах.Скоро не съм къпувала,защото ми смениха лечението. Иначе има аптека в Промахон и те изпращат и до България.

# 84
  • Варна
Не са ми искали рецепта,така си взимах.Скоро не съм къпувала,защото ми смениха лечението. Иначе има аптека в Промахон и те изпращат и до България.

Благодаря ти много Зори  Flowers Rose

# 85
  • на20 километра от Бургас
Мина и операцията ми ... няма разсейки по лимфните възли. Според лекаря мястото е било добре изчистено още на първата операция, но без анализ на резекционните линии, нямаше как да отърва втората операция. След 10 дни ме викат да си поговорим за последващата терапия. Няма да отърва химията заради тройно-негативната гадост, после и лъче най- вероятно ще има ... пълна програма.
Днес питах онколога за ковид ваксините. Според него е абсурдно да се постави по време на химио и лъчетерапия. Най-подходящо било сега да се ваксинирам, ако имам възможност де ... не съм решила още какво да правя.
Хайде добрите новини да продължават!
Solace,минала си и това изпитание.Само хубави новини да се чуват.Сега как си,не каза дали цялата гърда махнаха или само доизчистиха.И къде ти беше операцията и опериращия .Извинявай,много питам,сигурно сега трябва да се възстановяваш.Моята хистология още не е готова,сега пък казаха за девети март да ида,че не били маркерите излезли,а и  доктора е в отпуск.Обаче докато чакам,какво ли не ме заболя,и  някакви мисли,че имам мети  се въртят и,ще взема да мина едно ехо на черен дроб поне,че все ме подпира там нещо.Желая много бързо възстановяване и успешно лечение .

# 86
Здравейте пак, момичета. При баща ми се оказа, че уви до момента не било много адекватно лечението и изобщо цялостния подход (или липсата на такъв). Занесох материал в патологията на Токуда за второ мнение, чакаме следващата седмица резултат. В момента прави лъче, много съм невежа - различни видове ли има или са все едни и същи лъчи? Той и преди това беше загубил сили, но сега съвсем зле звучи по телефона 😞

# 87
Здравейте!
Благодаря на дамата,която ми даде линка към темата
С огромна молба към всички които са преминали през това моля споделете опит!
На кратко ще разкажа моя случай от наблюдаван фиброаденом за 1 година време се изроди на "Умерено диференциран g2 инвазивен дуктален карцином" това е от гефрира в очакване съм на хистология която ще излезе след 5 дни. Предстой премахване на 1 лимфен възел с размер 10 мм и както каза доктора последваща лъчетерапия и  евентуално химиотерапия. До  тогава съм в голяма дилема за втората операция да търся ли друг доктор от така познатите имена проф.Александрова,Гаврилов ,Полихронов или  да продължа при  д-р.М.Младенов той ми направи операцията и той ме диагностицира. Държа да подчертая ,че той не ме е наблюдавал .Наблюдаваше ме друг доктор.
Та молбата ми към Вас момичета пишете на лично съобщение вашите впечатления и докъде стигнахте с лечението. Не подценявам нито един от лекарите просто съм много объркана и не знам към кого да се обърна. Нямам много време за размисъл ,а ми се ще да взема правилното решение.
Благодаря на тези ,които ще отделят от времето си за да ми пишат, а на всички ви  желая здраве!

# 88
  • Русе
Надето, аз съм със същата гад, но не мога да помогна за хирург, че не съм се оперирала в София. Иначе там минах химия и лъче.
Ако чувстваш този Младенов, че е "твоя" док, защо да го сменяш?
След операцията ще ти трябва  онколог и клиника, която да ти назначи последващите терапии.

# 89
И при теб ли стана така от фиброаденом?!?
Как продължи прави ли повторно изследване на взетия материал. Много съм объркана от петък съм с тази диагноза и просто в главата ми се блъскат какви ли не мисли. Надявам се нещата при теб да се развиват в правилна посока.

Общи условия

Активация на акаунт