Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 49 706
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Преляха му 2 банки еритроцитна маса, сега се е вдигнал хемоглобинът, но според проф.Дудов е добре още поне 2, защото животът на прелети еритроцити е по-малък от на собствените и бързо ще падне. Ама над 110 не можело, казаха в болницата. Нямат отговор защо е паднал толкова, направиха преливане и готово. А някакво лекарство Аранесп, което професорът посочва като подходящо, няма кой да изпише.

Иначе има плоскоклетъчен карцином, започнал от бъбрека (отстранен) и с далечни разсейки.

# 466
Здравейте, дами на мама втората вливка беше в сряда. Тя не живее в София, но лечението е в онкоболницата в Дървеница. В сряда са я писали, че ще остане в болницата до днес, но тя не е останала. Днес с баща ми пътуваха до София , за да я изпишат. Чувства се доста зле, повръщала е и и се гади. Бихте ли дали някакъв съвет как да се почувства по-добре? Кога ще отмине този епизод на гадене? При първата вливка само 1-2 дни и беше зле, след това отмина, но тогава не е повръщала. Дали пътуването с кола е допринесло за това?

# 467
Зофран 8 мг , аз лично го пия 5 дни сутрин и вечер по 1 таб.
Успех на майка Ви Simple Smile

# 468
HriEms,
Ами то не случайно е измислено да стоят на вливка по 3 дни болните, да им вливат и лекарствата против повръщане! Защо си е тръгнала по-рано?
Зофран сутрин и вечер х 1 таблетка, Деган х 1 таблетка половин час преди ядене до 5 ден от вливка и би трябвало да е ок.
И да, друсането в колата е спомогнало да е по-зле.

# 469
Защото са и казали, че няма смисъл да стои, нямало да и правят нищо по-различно от това, което ще прави вкъщи, те щели да си я запишат, че е там само.  Това ми каза тя.

# 470
Защото са и казали, че няма смисъл да стои, нямало да и правят нищо по-различно от това, което ще прави вкъщи, те щели да си я запишат, че е там само.  Това ми каза тя.

Явно вливките й ги правят по клинична пътека и затова има право и е желателно да остане за три дни в отделението. Особено щом понася зле препаратите, когато е там и видят, че и е лошо ще й дават нещо за да я облекчат. Нека да използва възможността за следващите вливки да е там под наблюдение. Така или иначе, касата плаща престоя й на болницата без да е била там.
Аз също ги прекарвам трудно в първите три дни и след първата на следващия ден, като се обадих да кажа, че ми е много лошо и не мога да отида за преглед при мамолог ми предложиха да отида да ми пуснат система против гаденето (защото се водех, че лежа там). Но как да отида, като не мога да се вдигна от леглото и така си се  гърчих в къщи три дни.
А когато е по пътека има право дори вливката да й я направят в болнична стая, на легло.

# 471
Благодаря за съвета! Yellow Heart

# 472
HriEms,
Не мога да се сетя като не сте от София защо за химиото се спряхте на Онкологията? Писали сме назад по темите, че е мизерия, даже Зофран дават хапчета, а не вливат в абокада.
Препоръчваха ви Сити, Токуда, Иван Рилски.
В другата тема  мисля, че Hope беше писал пространни съвети по вашия случай(може и да бъркам).
Ако нямате, купете Зофран и Деган и давайте на жената да не се мъчи, без тях може и седмица да я държи.
Дано бързо да й мине! Hands Pray

# 473
HriEms,
Не мога да се сетя като не сте от София защо за химиото се спряхте на Онкологията? Писали сме назад по темите, че е мизерия, даже Зофран дават хапчета, а не вливат в абокада.
Препоръчваха ви Сити, Токуда, Иван Рилски.
В другата тема  мисля, че Hope беше писал пространни съвети по вашия случай(може и да бъркам).
Ако нямате, купете Зофран и Деган и давайте на жената да не се мъчи, без тях може и седмица да я държи.
Дано бързо да й мине! Hands Pray

Заради професор Куртева се спряхме на Онкологията. Първо посетихме проф. Дудов, но отношението му беше безобразно (наистина се извинявам, че го казвам, зная че е помогнал на много хора, но беше такова с очите и ушите си го изпитах, но няма да навлизам в подробности). Посетихме и д-р Таушанова, но тя от скоро е завеждащ в ИСУЛ е някаква страхотна бъркотия и  ужасно чакане. Относно, защо не прави химиите в родния град, защото лекарите, с които говорихме ни посъветваха да не го правим. Става въпрос за Велико Търново. Отделно, аз и сестра ми живеем в София и когато се налага не е проблем майка ни да остава при нас.
Всичко се случи по преценка на майка ми. Тя искаше да усети своя доктор и да му има пълно доверие, и усети професор Куртева. В Онкологията и вливат лекарство против повръщане преди да започне химия и й дават хапчета против повръщане след като си тръгне и тя си ги пие, просто днес се е почувствала по-зле от преди (вероятно комбинацията ставане в 5 сутринта, пътуване с кола и неразположението от химията).

Редактирам се, за да добавя, че благодаря на всички за съветите! Аз си мислех, че съм много силна, ама не е така изобщо, доста се разстройвам, особено като ходя по болниците, за да върша някакви неща за мама. Просто исках да кажа, че се възхищавам всички ви, за това колко сте силни и как успявате да намерите сила за подкрепа и помощ на другите, когато и вие имате нужда от такава!

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 14:38 от HriEmS

# 474
  • Варна

Аз не разбирам защо изобщо е трябвало отново да пътува целия този път до София. Отписването може да го направи всеки друг, с личната карта на майка ти, без физически тя да присъства. Аз също не оставах в болницата. Живея на 10 минути пеша. Понякога, на третия ден, друг отиваше да ме отпише, ако нямах сили да стана.

# 475

Аз не разбирам защо изобщо е трябвало отново да пътува целия този път до София. Отписването може да го направи всеки друг, с личната карта на майка ти, без физически тя да присъства. Аз също не оставах в болницата. Живея на 10 минути пеша. Понякога, на третия ден, друг отиваше да ме отпише, ако нямах сили да стана.

Аз предложих аз да отида да я изпиша, но май заради пандемичната обстановка са казали, че това няма как да се случи. Трябвало тя лично..

# 476
HriEms,
Това вече е ужасно! Да бие път жената, за да се отпише!!! Ами да я пуснат на дневен стационар тогава!
За София и друг град е ясно, че трябва да се избере София за лечение, там спор няма.
След като е направила избор къде да се лекува, нека е спокойна! Странно е, че проф Дудов е бил груб, но явно на всеки се случва.
Щастливка е, че има дъщеря, която толкова й трепери и й помага! Heart

# 477
Здравейте момичета,
Имам неизползвана опаковка Зофран, ако някой има нужда.

# 478
HriEmS
Може да купите Зофран на игла и да й го поставя личния лекар или познат медицински работник - лекар, сестра, ако започне да повръща хапчетата. На опаковката е написано как се прилага.
Храни с киселичко - вода с лимони например на мен ми помагаха, но аз не съм повръщала, само ми се повдигаше и имах само 2 червени химии, другите ми бяха бели. Може би има някакъв ефект на натрупване, защото при първата четвена само ми беше замаяно 2-3 дни, а на втората откровено казано се разхождах с един леген между спалнята и дивана в хола и ми се гадеше доста.
Преди две години майка ми беше много зле и от медикаментите, които й прилагаха много й се повръщаше. Усещането да гледам как близък, особено майка ми страда е в пъти по-тежко, отколкото когато аз самата бях зле. Желая ти сили и кураж.

# 479
Здравейте, момичета! Предстои ми лъчетерапия, насочих се към Онкологията в Дървеница, проф.Михайлова. Може ли да споделите впечатления от организацията там, много ли се чака, апаратите нови ли са..?

Надкинка, бързо възстановяване и успех! 🍀
Теди, и на теб! 🍀
Момичетата, които са в началото на терапията, късмет! С малки крачки ще мине и това!

Общи условия

Активация на акаунт