НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 3

• 26 950
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, как се справяте със съня на детето. Много ми е трудно. Опишете един ден, имате ли вече режим на сън, как го приспивате? Къде спи? По колко време? Следя схемата на бодърстване и сън,спазвсм я и лесно заспива.
При нас приспиването е само на ръце, когато го приспя трябва да съм до него, въпреки това се буди на 20тата минута. Има случаи за да поспи повече като го приспя го оставям върху мен . Това е ужас, абсолютно нищо не успявам да направя освен да съм залепена за него за да спи. Къде бъркам? Ето сега втори ден не спи по 5 часа. Превъзбужда се и не спира да реве, защото не може да заспи. Дайте съвет моля.

# 121
Момичета, как се справяте със съня на детето. Много ми е трудно. Опишете един ден, имате ли вече режим на сън, как го приспивате? Къде спи? По колко време?
При нас приспиването е само на ръце, когато го приспя трябва да съм до него, въпреки това се буди на 20тата минута. Има случаи за да поспи повече като го приспя го оставям на мен за да поспи повече. Това е ужас, абсолютно нищо не успявам да направя освен да съм залепена за него за да спи. Къде бъркам? Ето сега втори ден не спи по 5 часа. Превъзбужда се и не спира да реве, защото не може да заспи. Дайте съвет моля.

Преди спеше само в ръцете ми, щом го оставех, се събуждаше или веднага, или след десетина минути. От известно време го приспивам или като го кърмя легнала, или на ръце и го оставям. Понякога се буди след няколко минути, пак го приспивам и така, докато докараме поне половин час. Но доста пъти спи между час и два през деня. Нямаме някакъв режим, когато усетя, че му се спи, пробвам да го приспя. И при нас се случва да реве като е преуморен и не дава да го приспим. Тогава се пробваме с нещо да го разсейвам десетина минути и пробваме отново, в повечето случаи се получава. Но всеки ден ни е различен. Като цяло дневният сън се подобри, обаче нощният сега ни е много зле.

# 122
През деня трудно се спи, много разсейване има. Аз гледам да изморя нашия с гимнастика и игра, както беше споделила Мизъри. Така му падат батериите на два часа и само малко да цокне и е готов. Спи по 40 Мин , ако сме навън може да се унесе пак и удължава към час и малко. Навън гледам да не го навличам че ако му е жега не спи добре и реве. Привечер е по сънлив. Всъщност ако аз съм напрегната го усеща и не спи, при баща си се унася и удължава дрямката. В редките случаи когато аз се отпусна и той спи добре. Приспивам го с гърда на ръце и после го оставям. Понякога се събужда, бутам биба, понякога ме минава номера. Гледам да не го изживявам тежко - или пробвам отново или го оставям да седи и зяпа докато почне да мрънка. Вечер е по лесно, защото само давам биба след като е ял и се отпускам до него, пак не винаги работи, ама какво да се прави, човек е, не машина. Не успявам също така да спазя правилото храна-игра-сън. Преди нощния сън докато се храним пускам от спотифай приспивни песни - струнни или клавирни мелодии - има бая - те го зашеметяват.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 03:35 от vessy.k

# 123
Последните дни заспива само на ръце или на гърда, уж преди не можеше. Надявам се да е период. Вече на 2 часа бодърстване заспива. Без значение дали навън или в нас също по 30 мин. Вечер заспива с бибка и бял шум или докато го кърмя. Преди правеше един сън около 4-5 часа и после на всеки 3 се будеше. Последните дни на всеки 2 часа се буди. Ползва ме за утешител и докато не дам гърда не заспива. Моля се да е период, че не съм спала повече от час и половина от седмица. След няколко дни става на 4м и може да е прословутия регрес на съня.

# 124
Ориентирали ли сте се към някакви столчета за хранене на нормални цени?

# 125
Аз имам на Лорели модел, който се поставя върху стол за възрастни. Много е удобен, че не заема допълнително място. Цената му е около 60 лева.

# 126
  • Варна
И ние в момента избираме столче. Искам да е от типа „Порасни с мен“. Първо мислих да е най-евтиното на ИКЕА, но после осъзнах, че ще ни върши работа за кратко и после трябва да купуваме друго. А не ми се трупат столове вкъщи, затова си мисля, че от типа "Порасни с мен" може да са скъпи, но в дългосрочен план предполагам ще излезе по-евтино.
Засега съм харесала на Safety 1st - Timba, което в амазон е 70 паунда.
Щерките на сестра ми имат Nomi столчета и супер много им се кефят и обичат да стоят на тях. Могат да се качват сами и според мен тази самостоятелност им харесва. Затова искам нещо подобно, но по-бюджетно.

# 127
Столче за хранене имаме от каката на ИКЕА Antilop , използвахме го до 3 годишна възраст, че и повече. Спряхме да го използваме, защото вече можеше да седи с нас на масата в стол за възрастни. Много съм доволна лесно се чисти, лесно се пренася навсякъде като се разглобява и има коланчета. Каката много време седеше вътре. Пренасях го навсякъде като вършех нещо и исках да седи мирна до мен я слагах на стола и ѝ давах играчки или книжка, таблата отпред е доста удобна. Точно на нивото на масата е и това е удобство, залепвах плътно до нашата маса и заедно се хранехме.

# 128
Нуну, ползвахте ли възглавнички или директно на столчето? Вижда ми се твърдо, иначе обмислям да го вземем.

# 129
Нуну, ползвахте ли възглавнички или директно на столчето? Вижда ми се твърдо, иначе обмислям да го вземем.
Възглавници не сме ползвали, те са само странични в икеа където се продават специално за столчето и според мен са излишни. На дъното мисля че слагах нещо като леко дюшече в началото ама много се цапаше и бързо го махнах.
 Но аз почнах да го използвам около 8 месец като започна да седи самостоятелно дъщеря ми. Преди това не съм слагала да седи не съм я подпирала с нищо чаках сама да си седне. Хранех я повдигната върху възглавница и по често в количката в леко повдигнато положение.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 22:38 от nunu17

# 130

Това столче си харесах 2ра употреба е 50лв. Има 3 позиции на облегалката и 2 таблички.
  Бебка продължава със гладната стачка . Яде по 60-90мл на хранене. Пробвах и с честото предлагане на АМ и смяна на млякото и на биберони и шишета и те ще и не ще. Пробвах и да дам млякото с лъжица и яде. Утре на своя глава глава ще пусна кръв и урина да видя да няма бактерии някакви. Педито и тя нищо,  вика че бил период 1-2 седмици и ще мине и тя предложи смяната на шишетата и млякото и дотам.  За 1 седмица е качила 200грама .Постоянно се хили,рита с крачета и се мъчи да бърбори. Направо ще се побъркам вече защо не иска да яде аджеба това дете :/

# 131

Това столче си харесах 2ра употреба е 50лв. Има 3 позиции на облегалката и 2 таблички.
  Бебка продължава със гладната стачка . Яде по 60-90мл на хранене. Пробвах и с честото предлагане на АМ и смяна на млякото и на биберони и шишета и те ще и не ще. Пробвах и да дам млякото с лъжица и яде. Утре на своя глава глава ще пусна кръв и урина да видя да няма бактерии някакви. Педито и тя нищо,  вика че бил период 1-2 седмици и ще мине и тя предложи смяната на шишетата и млякото и дотам.  За 1 седмица е качила 200грама .Постоянно се хили,рита с крачета и се мъчи да бърбори. Направо ще се побъркам вече защо не иска да яде аджеба това дете :/

Ама то 200гр за седмица са си супер.

# 132
И аз това щях да кажа, 200 г/ седмица е  екстра, даже за след третия месец май е на горна граница. Не я мисли толкова, щом наддава, нека хапва колкото и е сладко и ако се чувства добре не я мъчи да яде.
Нашият мъник много приказва тези дни, не знам как успява при положение, че ръцете са му в устата непрекъснато. Обаче не говори на мен и баща си, а на играчките, особено на тези с лица. Странна работа.
А за столчетата - икейското изглежда супер оферта, има ли още доволни от него? Аз тези тапицираните не си представям как ще ги пера.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 08:53 от vessy.k

# 133
# 134
Честита баба Марта, мамчета! 🤍❤️
Стол за хранене много харесах това

Заради възможността после да става на масичка, където ще може да си играе, рисува и т.н. бях споменала, че са ни купили някакво (супер секретното столче 😒), но може да взема и това в последствие 😂. Често е намалено на 50 лв.
Hells моя какво уж яде добре 200 гр е качил за 2 седмици 😂 не се притеснявай! Коки също много бърбори и много обича да си чува гласа, чак все едно пее. Баща му понеже работи от нас и му е любимо, когато има конферентен разговор да започне да църка. И колегите му се шегуват, че и той работи с тях 😁 Вчера говорих с майка ми и нищо не чувах от него, чак се наложи да сложа слушалки 😂😂 Поне това, като не иска да се обръща

Общи условия

Активация на акаунт