НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 3

• 26 978
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Ооо Цвети, а аз колко пъти съм се заричала , че не бих правила нещо с моето дете .... е да ама живота те поставя точно в такива ситуации в които ги правиш .

# 631
  • София
Здравейте, и Антончо направи 4м вчера. Отчетохме 66см и 7.3кг. Пак е качил кило мечока Animal Bear. Другата седмица ще го водя за ваксините, той реве много, предния път направо се захласна, та отсега ми е неприятно, че се налага пак да го бодат.
Иначе в къщи не реве вече напоследък, мрънка чат пат. Иска да яде главно, а като ме види с чинията и залепва Grinning. Мисля още месец да избутаме да почне да сяда поне малко и ще захранвам.
Зъби няма, но толкова лиги отделя, че се налага редовно да го преобличам. Вече много професионално си дъвче ръцете - започва от пръстите и стига до лактите, като се омазва в лиги от носа надолу.
Притеснява ме, че често го заварвам потен. Вашите потят ли се? Освен длани/ходила, самите ръце и крака са му влажни. Не го навличам (уж), около 23 градуса е в къщи.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 05:56 от Margaritka79

# 632
Да, на Георги краката редовно са изпотени. Понякога и ръцете. Мен друго ме притеснява, как бихте постъпили.? Жорко е с някаква неостановена алергия или непоносимост към храна (най-вероятно към  млечни продукти) ограничила съм ги от 25 дни, но два пъти пускаме изследвания, показват завишени еазофилни левкоцити. Според педи и гастро е алергия. Така....ние обаче още не сме слагали нито една ваксина, поради този факт, а на 06.04 ще стане на 5 месеца. По корема и гърдите има няколко екземи, които го сърбят вече. В същото време предстои и захранване, което не можем да започнем, докато не се изчисти. Акото се оправи, няма вече кръв и слуз. Ходим по лекари, пускаме изследвания и си чакаме часовете, тъй като са за месец напред заети. Изследвания за алергия не препоръчват под една годинка, дават грешни резултати. Та как бихте постъпили в тази ситуация. От къде да я захвана. Sad

# 633
  • София
Ами как, слушаш гастрото. Обикновено в тези случаи отлагат ваксинаюите  ако не за вечни времена то поне за година - две. Може би плавно захранване с внимание към въвежданети на храните. Обикновено непоносимост проявена толкова рано се израства.

Но ето, на моя близка на детето късно се прояви при захранването,  не обърнаха много внимание и не знаеха, че за ваксината против морбили детето трябва да е захранено с яйчен белтък и да не е алергично към него и съответно още се борят.

# 634
Дух моля за мнение за многократните пелени, мисля че ти използваше ако някой друг също използва моля да се включи:
1. Колко бройки трябва да се закупят ?
 Бебето е на 4 месеца и около 7.500 кг, какъв размер до колко кг може да се използва ?
2. Наистина ли лесно се перат нааканите пелени при положение, че акото е доста течно?
3. През нощта може ли да се използват за цяла вечер ?
4. През какъв интервал се сменят ?
5. Всеки ден ли ги перете, бързо ли изсъхват кал се организирате за да не останете без пелени?
6. Бебето събужда ли се ако пелената е напикана от чувството за влажност ? Т.е влияе ли на съня на бебето ?
7. Доволни ли сте като цяло ?

Нещо много се запалих по темата първоначално за многократни превръзки, които най-вероятно ще поръчам, но защо да не поръчам и пелени за бебето?

# 635
  • София
Да, на Георги краката редовно са изпотени. Понякога и ръцете. Мен друго ме притеснява, как бихте постъпили.? Жорко е с някаква неостановена алергия или непоносимост към храна (най-вероятно към  млечни продукти) ограничила съм ги от 25 дни, но два пъти пускаме изследвания, показват завишени еазофилни левкоцити. Според педи и гастро е алергия. Така....ние обаче още не сме слагали нито една ваксина, поради този факт, а на 06.04 ще стане на 5 месеца. По корема и гърдите има няколко екземи, които го сърбят вече. В същото време предстои и захранване, което не можем да започнем, докато не се изчисти. Акото се оправи, няма вече кръв и слуз. Ходим по лекари, пускаме изследвания и си чакаме часовете, тъй като са за месец напред заети. Изследвания за алергия не препоръчват под една годинка, дават грешни резултати. Та как бихте постъпили в тази ситуация. От къде да я захвана. Sad
Аз също засега ваксини не бих сложила, когато педиатъра/алерголог кажат, че може тогава. А за обрива изписали ли са ви нещо за мазане?

# 636
Мами на вашите бебета падна ли им бебешката косичка?Бебка има още, и имам спомен ,че каката беше оплешивяла по това време и в шестия месец беше вече с нейната си косица.

# 637
Моят се роди с много коса, отзад опада и започна да расте нова, а отгоре си стои.
Не е нужно да оплешивее напълно, за да почне да расте новата. Аз четох, че докъм 6 месец пада и започва да расте новата, но може да се случва едновременно.

# 638
[quote author=nunu17 link=topic=1306538.msg42554878#msg42554878 date=16165
 Бебето е на 4 месеца и около 7.500 кг, какъв размер до колко кг може да се използва ?
Според мен най добре си вземи 3-4 кавъра и няколко подложки - например 10 така ще прецениш дали е твоето нещо.
2. Наистина ли лесно се перат нааканите пелени при положение, че акото е доста течно?
Да, лесно се перат. Божидар е на АМ та не знам за кърмени бебета. Аз използвам едни еднократни подложки с тях актото директно в тоалетната. Ако много се зацапа и не се изпира се стрипват.
3. През нощта може ли да се използват за цяла вечер ? Може. Има едни дебли подложки сиви дето държат.
4. През какъв интервал се сменят ? Аз сменям на 2 до 4 часа горе долу
5. Всеки ден ли ги перете, бързо ли изсъхват кал се организирате за да не останете без пелени?
Пера когато събера достатъчно. Понякога ги пера и с дрехите. Не е всеки ден. Лесно съхнат в сушилнята. Имам и обикновени пелени, ако закъсам ползвам тях.
6. Бебето събужда ли се ако пелената е напикана от чувството за влажност ? Т.е влияе ли на съня на бебето ? Не знам. Има т.нср. сухи подложки, които държат сухо на дупето и не усеща мокро. Повечето пелени две в едно също са със суха подложка.
Да.

# 639
Хелс, как сте вкъщи ?

# 640
Мами на вашите бебета падна ли им бебешката косичка?Бебка има още, и имам спомен ,че каката беше оплешивяла по това време и в шестия месец беше вече с нейната си косица.
При нас още не е опадала изцяло, на 4 м е. Новата си расте едновременно, не е оплешивявал, въпреки че непрекъснато тупам чаршафи с косми, все едно имам котка в къщата.
Как сте вие, оправят ли се нещата?

# 641
Същото и при нас. Много е смешен - покрай ушите и отзад е плешив, където се върти. Отпред (аз му викам бретон) опада преди много време и вече има нова. Съответно има и по-дълга от първата, която ляга върху тази и е супер смешно.
Да не питам и аз как сте, чакаме включване.
Бяхте коментирали възглавници, аз още от родилното му слагам една пелена. Там така ми казаха 🤷 така съм свикнала. По нея намирам много коса. Имам една много тънка възглавница от комплекта за количката, но още не съм го слагала на нея ( нз и аз защо като на дебелина е същото като пелената).
При нас борбата с дневния сън продължава. Беше се оправил за няколко дни, но от началото на този месец съня през деня е мираж. Дремва по малко ако съм до него или в мен. Мислех, че е скок, регресия на съня, от ваксината .... Но ето, че седмици по-късно проблема е същия. 😔

# 642
Моят се роди с тънка, рехава коса. Почти опада цялата вече, но расте нова, която също е рехава и тънка. Кога се сгъстява косата?

Малкият изведнъж се научи да се обръща от гръб по корем. Само дето като се обърне, си затиска ръката и не знае как да я измъкне, следва рев докато не го обърна по гръб. Веднага след това пак се обръща по корем и пак ревва. Grinning

Хелс, оздравяхте ли?

# 643
Оздравя Мони още на третия ден. Вчера леко покашля 2 пъти и това е. Днес прави 1 седмица от положителния ПСР и 8 дена откакто е на антибиотик. Трябва да пие 10 дена включително и петък сутринта.
   Голяма игра пада  с нея вкъщи лежи и си бърбори на играчките в кошарата,  като я взема ми се хили и ми говори, с кака си бърборят и двете на бебешки език, не е скучно вкъщи. Вчера ядох банан и дадох да близне, една такава физиономия все едно,че антибиотика и давам.
  Само моя нос запушен ама ще се оправи

# 644
Дух моля за мнение за многократните пелени, мисля че ти използваше ако някой друг също използва моля да се включи:
Аз имам такива, които са регулируеми, т.е. стават и за по-малки и за по-големи деца. Самите пелени имат много копченца по тях и според размера на детето защипваш там, където му пасне като размер.
Моите са само с многократни подложки с активен въглен или бамбук, които до сега съм използвала в дни, в които не се очаква ако, така че не мога да кажа.
3. През нощта може ли да се използват за цяла вечер?
До сега аз не съм оставаля през нощта.
4. През какъв интервал се сменят?
На 2-3 часа, защото или не му ги слагам добре, но като че ли повече се мокри отколкото с еднократни пелени.
Като минат центрофуга до вечерта са изсъхнали, като им слънце и по-бързо. Още не ползваме сушилня.
6. Бебето събужда ли се ако пелената е напикана от чувството за влажност ? Т.е влияе ли на съня на бебето ?
Тук нямам отговор.
Много се бях зарибила и накупих доста преди да родя, но още не ги използвам активно. Имам няколко опита, но за момента не съм особено доволна, поне не колкото очаквах. Отдавам го и на моята некадърност как ги слагам, но пък щом мога еднократни да слагам, какво му е по-различното на многократните...

Нещо много се запалих по темата първоначално за многократни превръзки, които най-вероятно ще поръчам, но защо да не поръчам и пелени за бебето?

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 20:05 от Apricity

Общи условия

Активация на акаунт