НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 3

• 26 972
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
А да и аз забравих да кажа за размера. Те основно са два за новородено и универсален. Аз още ползвам част от тези за новородено, но Божо е слабичък (6.350) и другите универсалните, те се регулират и ставах там до колко едните са до 10 кг другите май са до 13-15 кг

# 646
Като ви чета, така ми се иска и аз да започна със захранването.Надъхващо ми подействахте, пък и се разрових да чета. Ми той вече е на 4+, аз все го мисля за много малко бебе. А то си расте детето. ❤️👣
И мисля да го направя след седмица някъде. Да е по към 5я месец. Ще има да се влачим с тези лъжички бая време, докато стигнем същината, така че и аз ще се включа скоро. В петък сме на ваксина и ще попитам все пак педиатърката.

Косата му опада отгоре бая. 😂😂 Отзад има, много е смешен. Хапва си редовно и с апетит, но не качва по много. Върви като Божката, че и по-надолу, но все пак имат разлика от 6дни.😁 Даже през нощта си яде, цоква си по 2/3/4мин. И вече на сутринта усещам, че е наистина гладен. Тогава засуква здраво, но пак не ме оставя да спя. През час и половина/два ме буди... и даже не близвам кафе още. Как издържам, сама си се чудя. 🤔

# 647
. Само дето като се обърне, си затиска ръката и не знае как да я измъкне, следва рев докато не го обърна по гръб.
Опитай като го обърнеш и леко да го дръпнеш назад. Така ръчичките се изместват, за няколко дни успях да науча моя да си я вади сам. Иначе беше рев. Сега си поседява малко и чак тогава реве 😂

# 648
Благодаря за изказаните мнения за многократните пелени.
Днеска една позната, с която разкарваме деца ( нашата кака и детето ѝ са връстници) ми казва, че и ме съветва на всичкото отгоре да не си кърмя детето когато поиска (ревеше в този момент),( тук да подчертая че съм ѝ казала, че не я приспивам чрез кърмене и използва биба за мрънкане или утешаване, което ще рече, че кърмя само когато наистина е гладна и както всяка майка и аз разпознавам плача ѝ, не че съм против да се кърми и при тези обстоятелства просто на мен така ми е по лесно, което при нас се очертава през 2-2,5 часа, рядко 3 часа), съветва ме да кърмя строго през 4 часа. Не през 3,а през 4 защото вече била голяма на 4 месеца и ревала, защото съм кърмила често имала газове и дискомфорт, това били най новите проучвания  Unamused моляяя ??
 Едно че не се знае какво количество изсуква и най-вероятно е различно всеки път и няма как да се очаква 100мл и 80 мл да държат еднакво сито, друго че кърмата се усвоява за 1-2 часа Rolling Eyes
Обяснява ми че голямата си дъщеря е кърмила така само 6 пъти на ден през 4 часа, а преди ми разправяше че много е ревала кризи е правила от рев смучела си пръста бясно, ама как при силно ревящо бебе ще чакаш да станат точно 4 часа. Втрещи ме направо нищо неможах да ѝ отговоря. Това е акушерка на 40 г. Нямам думи.... Че и ме съветва...

# 649
И аз съм го чувала това, че честото поставяне на гърда води до колики, нямам мнение дали е вярно. Интересно как е успяла твоята позната да кърми по този начин. Ти пита ли я? Ако има магически начин да се успокои гладно бебе и да се храни на 3-4 часа аз бих пробвала да ти кажа честно. Теоретично бебе над 7 кила можело да издържи и повече от три часа да не яде - така пише в книжката дето чета. Кърмене на 3-4 часа би било улеснение, само да имаше начин да ги успокоим бебетата да не реват , като реве от глад и не се успокоява няма как да му откажеш храна, струва ми се жестоко. Иначе за съветите - и аз много се дразних на непоискан акъл, ама пък се замислих, че няма лошо да изслушвам, колкото и тъпо или нахално да ми се струва. После си преценявам какво да правя и дали ще ползвам информацията. Но докато стигнах до тази нагласа много се лутах и ядосвах и колебах.

# 650
Ей заради такива акушерки повечето жени не стигат и до 40 дни успешно кърмене. Сори, ама не се сдържах. Кърмене на 3-4 часа може да има според мен при бая по-голямо дете,  може би след годинката. Точно ей тия акушерки са вероятно с 10 мин на едната гърда, 10 мин на другата и изцеждаш.  Точно ей тия акушерки стискат зърна. Точно ей тия акушерки не могат да ти покажат как правилно да поставиш бебето на гърда. Но иначе се смятат за последна инстанция разбирачи и не искат да пуснат доброволни консултанти по кърмене в болниците, щото акушерките те си знаят и разбират от кърмене.

Аз за съветите спрях да ги слушам отдавна. Никога не съм ги ѝ прилагала. Майките са различни, децата са различни, проблемите са различни и всякакви съвети от човек, дето никога не е бил в твоята ситуация, са просто излишни. И единственото, което могат да направят, е да те накарат да се чувстваш отвратително лоша майка. Понякога казвам “добре” и си замълчавам. Понякога казвам “ с педи решихме еди как си”. Рядко влизам в спорове вече. В началото много се палех. 😀

# 651
Моето бебе сякаш не плаче от глад.???? Снощи яде в 20 ч. и си заспа малко по-късно сама. После към 24 ч., когато лягах, аз я взех и я храних в заспало състояние. Сутринта в 6 ч. се събудих от цокане на пръст (ей, този пръст ще го изгризе вече. Биберонът го плюе), но не е плакала. Сменях памперс, тя си кротува. Най-много плаче, когато има газове, докато не се оригне.
Иначе и аз съм на мнение, че много хора дават неадекватни съвети.

# 652
Хели, имаш супер бебе ,🙂 да ти е здраво. И моето не се скъсва от рев, само ако му се спи или е много гладен киселее, явно такъв им е характера. Тази нощ заспа в девет, събуди се в два да яде и после в шест, не е ревал, само леко скимтене и риткане в леглото. Беше като по учебник. Ако може всяка нощ да е така ще съм супер щастлива.
За акушерките в родилното - има всякакви. Аз като бях в болницата обиколих цялото отделение с бебето на ръце и минах през всички акушерки - чак ми се дразнеха накрая. Но накрая открих тази, която ми помогна и ме научи , просто трябва да се намери правилния подход на обясняване - за едни работи едно, за други - друго. Накрая яко ми се дразнеха, толкова много им досаждах, но не са ми отказвали информация и съдействие, въпреки че бяха заети. Има и много груби и неадекватни сред тях, така е, има и такива дето не си ъпдейтват познанията. И съвсем логично се отваря пазарна ниша за консултантите, които ако не друго, поне са мили и търпеливи.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 07:47 от vessy.k

# 653
  • Варна
Абе какви 4 часа, луди ли са тези хора. Че то аз като възрастен огладнявам по-често, а говорим за бебенца на кърма. Ще падна от смях. Ами те понякога имат нужда и за успокояване да цокнат .. дай да го оставим да реве щото сакън, няма да направи голяма пауза. Каква е тая мания да се гонят определени часове не мога да разбера. Само се тормози и детето и майката, ама то поне да имаше и полза, пък то няма.

# 654
Моята педиатърка искаше още от началото нощем 6 часа пауза, а към 1-2 месеца, даже 9 часа! Е, аз си ги кърмя на поискване, по 13-15 пъти на ден 😂 Трябвало да си почива стомахчето, а и аз също 😀 Не виждам как ще си почина обаче с цяла нощ ревящо бебе.

# 655
То хубаво да се научи детето на по голяма пауза, някои Бебета могат други не. Ама немога да разбера как се държи ревящо бебе защото все още не му е дошло часа на хранене. Каква файда от това слушаш и разнасяш ревящо бебе. Нищо против да се дават съвети ама да се намеква, че не съм в час с новата информацията и че постъпвам грешно е меко казано смешно.
Можех да ѝ кажа, че нейното бебе е ревяло от глад  през повечето време, какъв ти режим на 4 часа ама не съм такъв тип човек. Няма нужда да се почувства виновна жената така е мислила че е правилно така е направила.

# 656
Аз не знам коя майка може да мисли, че е правилно детето й да е гладно? На коя планета е това?
Хубаво щеше да ми е бебето ми да яде на 3-4 часа по собствено желание, но докато това не стане, смятам да се водя по неговите нужди, а не по моите- да почне (евентуално) да спи през нощта след седмица реване по цяла нощ, за да мога и аз да се наспивам. Но всеки си знае, де. То какво ли не съм прочела тук и във фб 😅
Любимата ми фраза е "Майката знае най-добре".
Обаче много майки не знаят най-добре, а лошото е, че не се и интересуват и не четат.

# 657
Оххх леле много ме дразнят мен такива философи, които всичко знаят. Всичко е въпрос на избор, аз лично няма да го оставя да реве, защото след 10 мин ще му дойде времето за ядене. Прекалено съм изморена и имам куп неща да мисля за детето, за да имам сила и да съм лицемерна с подобен тип хора. Аз ги игнорирам тотално. А и съм много крайна, щом някой не се съобразява какви ги говори и дава акъл го избягвам и ограничавам контактите с него.

# 658
До 3я месец аз спазвах тези препоръки и часове, защото бебето ми също ги спазваше. Сам си правеше паузи даже и от 4часа през деня, а през нощта си спахме като къпани. И както не веднъж съм казвала - изведнъж след навършване на 3я месец, буквално на следващия ден, стана друго бебе. Започна да се буди да яде, да мрънка, да яде през 2часа, през 1...и сега се водя по него. Какво да сторя.Пробвах с вода, еми уж се успокоява, но пак си мрънка за цицка. 🤷‍♀️
И вече си казах, докогато му се иска, ще е така. Много скоро ще започнат твърдата храна и ще се будят не от глад, а от друго. 😂 Предпочитам да има апетит, отколкото да се мъчим по другия начин, някои майки знаят за какво става въпрос, за жалост. 💞

# 659
Аз в родилното не можах да го закърмя и ми носеха АМ на три часа. Да, ама през нощта само вода даваха... Е това дете не спря да реве, представете си какво ми е било след тежко първо раждане, да не спя цяла нощ с ревящо бебе. По едно време сестрите ме съжалиха и ми донесоха още мляко и детето си заспа спокойно... Беше кошмар. После пък се опитвах да му сменям памперса преди хранене, а той пищи като на заколение, викам си не обича. Пък той гладен. И тогава спрях да гледам часовници, да следвам правила и т.н. Сега и двамата сме много по-спокойни.

Общи условия

Активация на акаунт