ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 5

• 26 905
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Честитио на именичката.Здраве и късмет да я следват.

# 571
  • Майничка
Ирчик, честита да ти е именничката, да е здрава и щастлива, а майка й - спокойна и със здрави нерви!🙂🍷
Наздраве от мен, ще се почерпя за нейно здраве предсъботно!

# 572
Благодаря ви, момичета 🤗 Нека всички деца са здрави, успешни, щастливи и игриви.
Тортата стана... някак... Сефте й дадох сметана и шприц 🤕😂😂😂
PipiLota, вие разходки, ние торти... а в "голямата карантина" се учеше да меси разни питки, и пици, и други експерименти... Ама още държа фронта и куче не взимам, а май си трябва 😉
gargamela, наздраве 🍹. Аз сериозно приех мисията "подготовка за НВО" - лапето е на школа БЕЛ и задачи с мама, а мама свиква с алкохола и увеличава количествата 😂

# 573
  • в очите на дъщеря ми
Да е жива и здрава именичката! И прекрасната има 4 ка по ТП на тест,  не можа,  да ми отговори  защо....

# 574
  • Майничка
Моята цъфна с двойка по ФВС, за непредадена домашна, имаха да запишат клипове с право хоро и ръченица. Пратила ги на пощата на господина, не успяла да ги прикачи към заданието. Ми да се оправя, знае много добре какво количество съобщения пристигат на пощите на учителите с обща класна стая, да напише бележка в заданието, та да провери човекът.
Малко се вкисна, че не й посъчувствах и не писах аз на колегата, но ако сега, когато има доказателство, ако не се справи сама, как ще се научи.

# 575
gargamela, Еййй този предмет ни е най - любим по време на ДО, завчера нали си имаха гости за часа, та за доброто представяне на децата им беше казала че ще им пише оценки, вчера е нанасяла и на щерчето също. Но да си кажа честно ако ги накара на хора и ръченици за домашно или в час дори, ха познай дали ще се случат нещата, е тука вече ще цъфне и върже двойката. На теста по ЧП още същия ден вечерта им ги каза оценките, и тук си получи една 4 - ка, но изобщо не я отразяваме, по ТП  и ИИ си изкарва 6 - ците, във вторник трябваше да правят скици на картинките които са в учебника, не знам на коя страница беше, едните правят на пейнт - мейнт, а моята, на ръка, гледа, чертае и праща, съответно учителката няма как да не разбере че е на ръка, похвали ги децата и си им писа оценките на тези които са работили в час, ама такива тестове по рисуване и технологии досега никога не са правили, само им каза че по БДП имало в средата някъде на учебника някакъв тест който щяла да им го даде по - нататък да го правят и това е.

# 576
  • Майничка
Той си им беше изпратил седмица преди това мострени клипове, имаха и седмица срок за да снимат. Нашите, нали висят следобед в двора на училището, се снимали едни други. Мислели на общо хоро да се хванат, ама дистанция, различни класове ... отказали се.
Аз подкокоросвах един от класовете ми да  си направят клипчета с хоро или друг танц и да ги насложат в общо видео, но не ми вързаха.😁

# 577
Gargamela, вашият учител направо глави реже 🤣 Нашият, за непредадени домашни, писа на набора петица. И той е щастлив.
Най-зле е по музика и ТП. Там цъфна с тройки по време на присъствените седмици, защото нищо не е знаел. Нямал намерение да учи и по тези предмети. Двойка нямало да му оставят, на три е съгласен.

# 578
С нетърпение чакаме ваканцията и аз и наборката. Миналата седмица имаше контролни по разказвателните. Тази седмица по математика и БЕЛ. По математика преди контролното ѝ принтирах два теста от интернет, за късмет единият ѝ се паднал и е с максимален брой точки. По БЕЛ е само с един грешен отговор, предполагам че е 6-ца.
По АЕ е много зле положението от учителя. От началото на учебната година има проблеми с интернета и "влиза" в най-добрият случай по един час седмично, вместо четири. Синковеца ми е забранил да помагам на наборката, заради лошото ми произношение. Пускам ѝ тестове от Уча.се, поне с граматиката да не изостава.
По ФВС имаха да си инсталират някакво приложение и да пращат на учителя, но на тел. на дъщеря ми не може да се инсталира. Вчера ходила на стадиона да бяга, казах ѝ другия път да се снима и да праща на учителя.

# 579
  • Майничка
Цъфна и  5 по география (очакваше 4), омотала се къде в Азия имало негроидна раса (или както там се казва сега). Що пък да не е на Арабския полуостров, видиш ли, където Арабия, там и Африка. Тъпото е, че бяха коментирали с баща й, но не се сетила. Чакаме резултатите от историята. и изпитване по химия. Учителката по ЧП им е любима и много се радвам, че покрай нея се увлече по физика и химия. По математика работим за скорост, вечно не й стига време за една задача.
Засега още не ходи на уроци по нищо, баща й има една идея повече време и се справяме. По английски се оправя сама, върти между пет и шест, според мен е реално за 4, но се старае. Ползата от ДО от миналата година е, че покрай мен видя на практика колко смислени ресурси има в нета и сама си търси упражнения, главно по граматика. Не че се престарава 😁, но видя сама, че самостоятелната работа винаги се отплаща.
Само по български още не успява на 100% да оправи препинателните знаци.
П.П. Хлапетата ми писаха, че нашият кмет бил обещал да пусне 1 и 2 април ваканционни. А данò, че се затлачих с проверките на писмени работи, да наваксам!😃

# 580
  • Пловдив
Откровени глупости пише в учебника по ТП. Урокът е за създаване на бизнес или нещо подобно.Ами много е лесно-все едно да ядеш семки.Е,не ми е ясно как може нещо толкова сложно да бъде представено като най-лесното нещо на света.Ако авторите са преценили ,че децата са малки и не могат да го осмислят е по-добре да го няма в учебника, отколкото да пишат глупости.А примерът е умопомрачителн-щанд за лимонада.Нищо не искал. Е, съвсем нищо-нито разрешително от ХЕИ,нито здр- книжка,нито касов апарат,нито маркетинг и още ред неща.Само вадиш маса на кьоше. Мисля,че това ще е следващия час в който девойката ще присъства без да слуша.Вече забраних математиката.Учителката е мютната и само гледа кой урок се преподава и дали номерът й фигурира за предаване на домашно.

# 581
По математика е изкарала шестица на контролното. По география заканата за изпитване върху цяла Северна Америка излязла ялова. Накарал я да чете някакво домашно и това било, а тя толкова се напъва и чете, за да я изпитат.
Учебника по трудово не го отварям, и като гледам какво пише Рени, май е много здравословно.
По физическо г-нът ги карал да правят лицеви опори и коремни преси, но понеже не са на пуснати камери, нашта си лежи в леглото и нищичко не прави. Пращат домашни, за олимпийските игри колко българи са участвали, кога, медали и т.н.
Дребната си е добре на ДО, баткото се е сдухал от онлайн обучението по медицина.

# 582
  • София
Моята цъфна с двойка по ФВС, за непредадена домашна...
Моят по същата причина с двойка по ИТ. Госпожата му я е написала в 8.57 сутринта (вижда се в школото), а часът им бил от 11.00. Нямали са определн срок за предаване, просто е трябвало да са готови за часа. Но първият им час сутрин започва в 9.00 и явно госпожата е решила, че няма за кога повече да го пише и предаде. Синът обаче написал домашното по време на първите часове по математика и я изненадал с предадено домашно в 9:45. На нас си призна, че е бил забравил и като видял двойката в школото се сетил, но пред госпожата оспорвал...бил го написалпо-рано, но имал проблем с интернета да го прати Joy Тя уж обещала, че ще я премахне, но още си седи. Да се оправя и да му е за урок!

Утре е на spelling bee и се размрънка да изклинчи от задачи, за да се упражнявал. Не му се получи. После ми вика да съм го изпитвала на думи, как ли пък не. Добре, че каката ни се нави с ентусиазъм, та сега се занимават двамата. Чудя се на коя буква ще се скарат, още са на думи с А.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 20:28 от Gorg0nzola

# 583
  • Пловдив
ra2,прав е баткото да се сдуха. Имам 2 студенти сега-трети курс. Идея нямат от материали,от сестринската работа да не говорим,а стоматологията е друга наука.Чак ме хваща страх.Първият ден беше ад -говоря им на някакъв странен език,нищо не разбират,аз също.Накрая осъзнах ,че трябва да започна от 0.Ама как да им покажа нещо изпуснато година и половина.Гледат инструментите и се радват като деца в сладкарница.До сега са ги виждали само на картинка. Но пък са умни деца,бързо хващат,стоят по цял ден.Даже и като ме няма стоят и  при  другите колеги .Проблемът е ,че няма надграждане ,а тепърва се учим. Рядко съм имала толкова нахъсъни деца.80% са незаинтересовани и идват колкото да отбият номера.

# 584
Моят учебник по ТП няма. Тези учебнници стоят в училище и не им ги раздават. Мислех, че и музиката е там, защото миналата година не се е появявала вкъщи, а и големият никога не е получавал такъв учебник. Учебникът по музика обаче се оказа, че е мушнат най-отдолу в бюрото. Случайно го видях, но какво от това. Няма кой да го отвори. С ТП ситуацията е същата, но има оправдание - нямам учебник. Е, може да се ползва електронен, ама младежът не е толкова луд. Часовете по тези предмети са пълна загуба на време при ДО.

Общи условия

Активация на акаунт