ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 5

• 26 904
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
Аз и друг път съм казвала, при нас имам чувството, че повече се учи по ТП, рисуване и музика, отколкото по география и история. Уроци, контролни, устни изпитвания, проекти. Първият срок по ТП имаха по 8 оценки, в момента имат по 4 оценки, а вторият срок имат по 1 час седмично. Детето даже вече ги брои за разказвателни предмети.

# 586
Мили мами и наборчета.Прекарахме много тежък ковид с усложнения при мен плевмония.Майками и тя беше зле беше в болница.От 9 март не знаехме къде се намираме.Благодаря на Бог че набора не се разболя тежко.Сега вече сме добре.Бъдете здрави и спокойни всички.Кога ще влезем в ритъм с училището незнам но не ми  и пука.

# 587
Radost17,радвам се,че вече сте добре!Пазете се!
При нас потвърдиха,за двамата починали преподаватели,търсят заместници,много тъжно!
По тп нямам идея какво учат,по две домашни на срок има,изпраща  си нещата и имаше три оценки.Нищо ангажиращо.

# 588
По тп при нас има някаквп затишие. От две седмици са на електричество и нещо си пишат в час, но нито им дава домашни, нито е планирала тест. Имат две неоценени задания: бухалче от филц и аквапарк от хартия. Има и трето, изборно, направа на мартеници, където дружно усуквахме бели и червени конци,  но и там нищо.
За сметка на това същата госпожа преподава ИТ, там правят ppt презентации.
По география имаха тест на част от Азия.
По биология също правиха контролно миналата седмица, но честно казано, не знам на какъв мстериал, защото следя изкъсо само по - малкото дете Blush

# 589
radost17, Радвам се че сте се оправили, дано и бързо да се възстановите и да влезнете отново в релси, дано повече да не ви настига нищо от тези гадости.

bobsi81, наистина тъжно, мир на праха им, дано намерят заместници час по - скоро за да се поопознаят доколкото е възможно с децата, със сигурност им е много трудно на семействата им на тези учители.

Днес правиха по География върху Азия - има надежда някаква да е хубава оценката, и дано да е, за да си оправи 4 от последния път.
А сега да попитам, имате ли инфо от кога ще се почива, от 01 или от 03, че тая по фвс последния час им каза че за тази седмица ще се видят само в сряда и после чак от следващата, класната пък още нищо не е казала, та почвам да се чудя. Иначе тая по немски трябваше миналата седмица да им каже оценките от теста ама уви, решила е да ги мъчи в трепет и очакване, дано благоволи утре да ги каже, имала право в срок от 10 дена да ги провери и да им ги съобщи ама къде ти, кой знай с какво се занимава през свободното си време, когато не пищи по учениците.

# 590
На нашите са им казали, че ще си имат часове до края на седмицата.

Аз рядко пиша в темата, че нямам какво да споделя. Учителите си преподават, детето ми внимава в часовете, изпълнява задачите, пише си домашните. В един момент имаше някакъв бъг с едно домашно по АЕ. което тя го беше предала, но в системата стояла непредадено и получи 2. Обаче писа на госпожата и тя и го пусна отново и си получи шестичка Simple Smile (те си я знаят че е изпълнителна, а госпожата им е много добричка).

Преди време писахте по колко минути са ви учебните часове... Та и аз да кажа как са при нас Simple Smile При моята обичайно са по 40 мин, само по някои предмети са по 30 мин (говоря за ДО). За ПО - ясно - 40 мин.

# 591
https://nova.bg/polls/view/195
Линк към анкета на нова тв

При нас часовете също са по 40 минути: днес имат осем часа, останалите дни по седем.

# 592
blueeyes, много часове, при нас са по 6 часа, като втория срок двата дена които им са по седем часа са утре и сряда, никога не са имали по 8 учебни часа, на ПО са си по 40 мин. а на ДО по 30, като този срок промяната в междучасията хич не ни харесва, все едно са в мин. уч. година в началото когато почнаха на ДО, едва по 10 мин., никакво голямо междучасие нямат, докато свърши единият час и хоп, веднага влизаш във следващия по ред на номерата, а има учители които се включват и по - рано, още на междучасието.
Днес учителката по английски пък каза - тези които са без домашна да слушат останалите, да си я напишат и да и я пратят, иначе ще трябва двойки да им слага а не искала, и емен вече наближи да приключва часа и да се изкефя че този път ще я подмине госпожичката, дори в този момент се наканих да и го кажа, и тая учителка все едно ми прочете мислите и веднага я включи в джаза, как пък един час не я пропусна, идва ми да се обадя и да и кажа да я остави малко да си почива, на едните ако им иска домашна после не ги изпитва, а на няколко деца хем им иска домашните, хем ги изпитва, и да не иска да и пратят домашна пак са в джаза, едни и същи най - редовно. Да приключва тази година, и ще почна да се надявам следващата да има някакви промени, но от онези хубавите, па дано и тази по фвс да я сменят, тогава децата ще са много доволни, сигурно и нелегален банкет ще си организират от кеф.

# 593
При нас два от дните са с по 7 уч. часа, три с по 6, но има и едно извънкласно занимание с учителката си по БЕЛ, което продължава в един от дните от 14 ч до... уж 15, но често пъти и след това. Тогава имат "Приятели на поезията и драмата" и готвят представление, което не е ясно дали ще могат да го представят на сцена или ще бъде като приказка през интернет. Въобще не съм сигурна, че втория вариант би се получил, но те се готвят сериозно и за най-лошия вариант. Приказката е "Златното момиче", преработено и с добавка на други герои, освен тези, които си знаем. Моята, заедно с още едно момиче е разказвач. Стискам им палци да им се получи. Децата много се стараят. Simple Smile

# 594
Писах, писах и малкото ме стресна... Та всичко замина... Сега телеграфно...
bobsi81, много тъжно 🤗. Мир на праха им.
radost17, радвам се, че вече сте добре. Сега спокойствие и силна храна, всичко друго ще се нареди ✌️
Тони, не се дразнИ, че го препитават детето, нека си знае, че "иззад завоя" може да дойде въпросче.
VyaraD, много приятно ми стана от това, което разказваш за вашата учителка по БЕЛ. Много ме радват такива учители, а децата се увличат в занимания, които не са учене, учене, учене.
При нас само днес има 7часа, в другите дни са с по 6ч., Което за мен е ок, някакси в началото на учебната година децата са по-работливи. Дори математика имаха 5ч седмично през първи срок, а сега само 3, но пък напреднаха с материала... Тук ще похваля учителя по Мат., с когото от две седмици дъвчат моделиране на уравнения във всякакви задачи, ако че няма такива уроци предвидени в учебника.

# 595
  • Пловдив
Само като си помисля,че идва ваканция и косата ми се изправя.Вече първият проект е зададен.История -всички царе от Второ бг царство. Не искам да знам още колко предстоят,но си спомням кошмарната зимна ваканция.
Нашата математичка наистина ме впечатлява.Два часа уравнения елементарни,а като гледам какво решава девойката с кръстницата си...тези уравнения в час не са ги виждали.Вчера предаде моделиране на уравнения,а днес са взели двата упражнителни урока за моделиране.Тая жена не знам как ги вижда тези неща,ама няма как да стане по нейния начин.Според мен децата,които нямат допълнителни занимания, закъсват здраво. Домашното е 2-3 задачи или учебната тетрадка.Не става с 3 задачи.
 Оф, това моето е голяма блейка.Ако има състезание за блейки ,ще е на второ място,защото ще се заблее за награждаването.Отварям школо и виждам 5 по БЕЛ. Казва ,че е на сбития преразказ на "Принца". Поглеждам рецензията.Мтого хубав преразказ ,много това ,много онова,абе цветя и рози.Обаче,няма заглавие,няма план и съответно оценката е 5 . Ей,за такива оценки ме е яд.Ама като й казвам ,че е блейка не й пука,защото " 5 е добра оценка".

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 19:52 от renydent

# 596
Ха, и според моят син пет е добра оценка. На пет по БЕЛ е щастлив. Само по математика се ядосва малко, ако има петица. Но малко, хич не си ги слага на сърце оценките, над тези неща.
Сега всяка вечер решаваме по няколко текстови задачи от уравнения. Много са му интересни и с удоволствие ги прави. Като си спомня каква мъка беше с батко му... Иначе категорично си е решил, че продължава с математическа паралелка. Най-лесно било и тъкмо като за него.

# 597
Ние сме още на степени,тези уравнения ми звучат кофти,дано греша.Иначе има 6ца на присъственото контролно по мат.Само той и едно момче още са с хубави оценки,масово са 3-ки и 4-ки.Задачите са множко и не са лесни.Ако разчитам на двете за домашно ще е ,като масовката.Радваме факта,че разбира ситуацията и вече не мрънка,когато го карам да упражнява материала от сборници.😉
Моят младеж се притеснява да е по,причината е загубата на преподавателите.Говоря му,но самата аз на този етап съм със смесени чувства.Нямат разговор с психолога на у-щето ,нито с класната.Други родители също споделят ,че децата са стресирани и в крайна сметка днес една част от родителите оформихме писмо до директорката с молба за съдействие от психоложката.Ясно е,че всяко семейство трябва да окаже подкрепа на детето си,но и проф.помощ няма да е излишна.

# 598
Боже опази! 🙏
bobsi, много страшно е за децата. Ако не реагира училището потърсете вие помощ професионална. Дори и да заплатите някакъв групов сеанс... Децата трябва да преминат през това изпитание и според мен колкото по-рано се организирате, толкова по-леко ще е за тях. 🤗

# 599
bobsi81, наистина е тежък и труден този момент, ако имате психолог в училище, свържете се направо с него, в нашето има и от началото още си казаха ако има нещо да я търсят и децата и родителите по всяко време, дори жената направи фейсбук профил, и там също може да се свържат с нея.
 irchick, така е, но това е от миналата година така, едни и същи деца са все в устата и, и донякъде е дразнещо, нали все пак трябва и на другите да се обърне внимание, да им се обясни, но пък като им каже - щом нямате домашна слушайте, или ако не знаят, пак им казва да слушат и да си записват, то как ще научат нещо от този език.

Днес направо щях да експлодирам от смях, щерката също, после писах на учителката да почне да си води дневник с изцепките на децата, и след време като го отвори ще има да се смее и разказва на следващите набори.
Та днес в час по история - урок № 33 - Съпротивата срещу османците до средата на XVв., или децата четат урока или учителката, та мойта прочете часта от урока която и каза учителката, после почна да им задава въпроси, и пита моето джереме, въпроса не го помня но отговора трудно ще го забравя, въпроса беше свързан с изселването, и моята дава следния отговор - османците били изселени от българските земи от християните, и учителката и казва че това не е верният отговор, и къде го е видяла и прочела, и като почнахме да се хилим го откарахме до края на часа, а до тогава имаше и други такива изцепки но със други две деца. По бел пък стигнаха днес до покани и съобщения, за домашна им дала да напишат съобщение, този път този час го проспах, бях станала рано, направих закуската и обяда и към 9:00 ч. вече бях откъртила, но тя ми разказа какво е станало.
Днес им казаха най - после оценките от теста по немски, нямаше много шестици, няколко деца само в това число и щерката, и нито едно с максимум точки за шестиците, нито едно дете няма точна оценка, всичките са 2 и нещо, 3 и нещо, така до 6 - ците, важното е че поне тук е доволна, ще чакаме да видим по география кога ще им ги каже и колко ще е изкарала, тук според нея трябва също да е шестица но да видим по каква скала ще е оценяването.

Общи условия

Активация на акаунт