ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 5

• 26 889
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Тази вечер с наборката трябваше да правим презентация по История за битката при Одрин и битката при Клокотница. В учебника има по пет изречения на кръст, а учителката иска подробно описание на битките. Два часа правихме презентацията, мъка голяма, защото за втората битка няма много информация . Накрая пристига синът и ми казва, че в 7 клас сме правили същата презентация и я пази. Идеше ми да се гръмна. 😵

# 601
vita,, много е забавно... Отстрани де 😂😂😂
Ние също пазим разни щуротии, че може на някой да помогнат... Я на малчо, я на другарче някое.

# 602
Моите деца са със 5 години разлика. Няма шанс да помня какво съм правила с единия преди 5 години 😄.
Поне вече ще проверявам в "архива" с презентации и проекти от баткото.

# 603
  • София
Даже входно ниво по история за 6 клас си пазех от голямата (при същия учител беше), сина много се изкефи, защото теста се оказа 1:1 Joy

# 604
Даже входно ниво по история за 6 клас си пазех от голямата (при същия учител беше), сина много се изкефи, защото теста се оказа 1:1 Joy
🤣🤣🤣 Това е яко. Ама аз съм... лебед и чак такива неща не пазя... Нищо де, започвам с изходните в шести клас значи 😂
vita, моите са с 6г. разлика... Ама кой ти брои. Някои нещица са си полезни.
Най - ⅞ме е яд, че наборката конспектираше Чп, история и география пък аз го играх чистофайница... За няколко тетрадки ми се видя излишно... А какви излишества  има у дома... (самоудрящото се човече, помните ли го? )

# 605
  • Майничка
Всяка да си минава по реда, по възможност, без да ме ангажира. С каката беше трудно да не се намесвам, с тази някой път си сядам на ръцете, но я оставям сама да се пъне. Като изгоря по физическо за неспазен срок, сега предава много преди времето. Дано я държи и догодина.

# 606
Нищо нямам аз от нашата кака. С девет години разлика са, в различни училища.

Нещо трудно взе да става по математика с тези уравнения.
Моята каквато е разсеяна все обърква по някой знак...

Ще търся да я пратя на уроци.

# 607
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Vita, аз пазя всичко от каката. Когато имат проект първо виждам какво е налично още повече, като тя сама си ги правеше, а дори и на съученици и приятели. Имам огромен набор от проекти най-вече за 7-8клас 😉

# 608
  • Пловдив
При нас разликата е 17 години.Определено всичко беше различно. А и с каката изобщо не съм се занимавала след 5 клас.
При нас валят проекти естествено-днес още един по история.Нещо за сграда от средновековието ,на която си екскурзовод

# 609
utro, хич не чакай да зазлее положението ✌️ действайте веднага с учител, ако не можете да помагате. Много им е трудно на децата, особено ако не ги влече математиката, а като прибавим и разсеяност... Става мазало.
Нинкооо, вече знам на кого да звънкам ако закъсаме 😜
Рени, при вас наистина ги чупят децата от проекти 🤕
Ако приемаш идея за проекта по история...
Аз бих направила кухнята и стопанството на един замък. Има достатъчно цвят в зеленчуковата градина, животинки могат да се изпринтят и "настанят" в обор. Кухненските помещения са винаги "будни" и живи - един бели кофи с картофи и моркови, един мие съдове, един носи мляко и яйца, друг бърка манджа в казан, трети върти агънце. А ако са били на лов има и дивеч за разфасоване... Денят им започва много преди изгрев и завършва след като всички си легнат. И ключовото е, че може да е леко странична сграда, а там си лягат и прислужници по пода...
Уф само щуротии са ми в главата ама баш такива много обичам 🤪

# 610
Уф, тази вечер разглеждах учебника по ЧП и уж изпитвах младежа по биология. Може да се каже, че четохме и си обяснявахме отново последните 3-4 урока. В потрес съм обаче. Аз тези неща, за различните системи, съм ги учила в продължение на цяла една година по биология, май точно шести клас бях. Обаче, един урок за кръвоносна система на рибите, един урок за нервна система на рибите. Така докато се изредят всички системи. После земноводни - по един урок за всяка система. Докато накрая се стигна до бозайници и после човекът. Цяла година, по два часа седмично. Подробно, с натрупване, с постепенно усложняване. И сега всичко това е наблъскано в няколко урока. Кое да разбере и осмисли по-напред? Ами не е възможно.

# 611
ston , и по история положението е същото в учебника... много информация и никаква яснота. ☹️

# 612
Аз от историята съм в потрес. Нашият учебник е ужас. 1-2 века в един урок. Добре, че детето е фен и някак си ги знае нещата. Тръгнах да го изпитвам и се отказах.

# 613
А, историята отдавна съм я признала, че е top of the top 🤣
Географията до този момент, пети и шести клас, е добре, но моят няма особен интерес там. Математиката също е добре. За английския няма забележки, освен че учебниците по всички системи са твърде шарени за моя вкус. Явно обаче такава е световната мода, защото не са български издания.

# 614
  • Пловдив
irchick, идеята е да си екскурзовод на избрана от теб сграда.Тоест да разкажеш за нея. Гаргамела и тя ми даде добра идея,вече я споделих с девойката и тя одобри.Но понеже девойката е рак,тръгнах от далеч.Една моя приятелка,от училището,в което искаш да учиш,ти предлага това за проекта по история. Отговорът беше ,че е супер идея. И продължи " Щом ти е приятелка ,може ли да запиша френски ,а тя да ми пише 6." Естествено ,че може ,ама преди това ще ти скъса шортите. Отговор " Е, ти една нормална приятелка нямаш."

Общи условия

Активация на акаунт