ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 5

• 26 884
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Оооо, Рени, не бях схванала замисъла на тази работа... Нищо де, щом на детето е допаднала идеята на Гаргамела... Всичко е шеС 😜
Аз не съм учител, не знам френски... Ама ако ще й стане гот... Мога да й напиша няколко шестици 🤪
Стават вече духовити децата и е удоволствие да се общува с тях, да са ни живи и здрави 💋

# 616
При нас няма никакви проекти,всичко си върви по учебник.Изпитват на уроците и проверяват малка част от домашните.Очертава се да е учебна ваканцията,насрочиха контролни по мат.(след още пропуснати уроци,но здраве да е,мама ще ги преподаде,пфууу),по англ.език(тук ще има да поправя оценка),по чп и бел.
Ох,ама ме развеселихте с тези френски шестици.
При нас психоложката ще говори с децата в час на класа, два пъти, след ваканцията.

# 617
irchick, така хубаво си описала живота в кухнята на замъка, че на мен ми идва да направя един проект! Stuck Out Tongue Closed Eyes
Много обичам замъци.

Вече се уговорих за уроци по математика.
Както писах,  ММ няма нерви и подход да се занимава с нея по математика, а на мен пък математиката не е от най-силните ми страни... Затова най-добре частни уроци. Голямата съм я пращала през годините на какво ли не и винаги е било от полза.

Никакви проекти не ни дават на нас.
Едно време на голямата постоянно им даваха по всичко. Чак беше станало досадно. Но сега направо си мечтаем за проект за малко разнообразие. Иначе писва - урок, домашно, урок, домашно. Особено сега с по-късите часове, когато съвсем калпаво преподават урока.

Да избутаме тези два дни и малко ваканция!

# 618
  • София
Тази седмица, че и миналата - голямо затишие. Но ми се струва, че след ваканцията всички ще избухнат.
Има една презентация по бел за ваканцията. И това е.
А пък брат ѝ - съвсем нищо. Чак се дразня малко щото ще счупи дивана от подпиране.

# 619
  • Майничка
Irchik, замъците са ми слабост и на мен. Като водехме ученици и в програмата беше включен Шамбор, живеех за момента, в който децата ще слязат от рейса (от пътя най-много някоя кула да се види), ще минат през входа на комплекса и след една чупка, пред тях ще се разкрие изведнъж гледката на замъка, направо изживявах чрез тях мига, когато аз го видях така за първи път!

# 620
bobsi, стискам палци да се справят и деца, и учители, и психолог 🤗
utro, ако имах повече свободно време щях да ти предложа да сформираме един екип и да си направим проект... Да покажем на тия хора 💪
Браво за уроците, със сигурност ще са полезни ✌️
ves, пепел ти на езика/клавиатурата с това пророкуване. Щерката сега е набрала скорост... Ама след ваканцията ще се нуждае от време докато влезне в ритъм.
gargamela, сега и нас да заведеш на екскурзия... Поне виртуална, с разказ от първо лице и емоцията на другите... Ми той за мен този замък бе, строежа му е започнал на рождения ми ден (няколко века по-рано... ма кой обръща внимание) 🤩

# 621
  • София
irchick, така се получи при нея просто - редуват се гърч и почивка Simple Smile
Виж, при сина е лежерно, там гърч няма. Не е много добре и така. Той е 4-ти клас и не че ще има значени нво-то за него (остава в същото у-ще), ама ... ще му скъсат шортите догодина, усещам аз.

Та относно щерката - в началто на този срок по всичко направиха контролни. Малък кошмар, вечер до никое време се препитвахме и обяснявахме с момата.
После леко затишие - учителите изчакваха ПО. Даже един или двама си им бяха казали, че искат в час да се прави контролното.
За 6-те дни присъствено - 4 теста и 3 или 4 устни изпитвания.
Прибраха ги по къщите - един тест и май 2 домашни работи са оценени.
Затова очаквам повторение на модела на изпитване т.е. следва гърч Simple Smile

# 622
Eeе, ves, при вас модерно беее. Като по "премиерски ластик-модел" 🤣🤣🤣
Извинявай не е толкоз смешно ако децата са така моделирани ама май и ние гоним таз модерност

# 623
  • Майничка
Ваканция, юхууу!
Е, ние имахме ден на таланта и гледахме с класа видео-концерт, но момата си имаше редовни часове + допълнително физическо и приключи преди малко. Сега отива да катери тепетата с компанията.

# 624
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ваканцио любимааа! В очакване съм на неделя следобед - чаша червено вино, да гледам как трупа сняг /че при нас ще има/ и да не трябва час по час да ръчкам някой да учи и дали си е написал домашните.

# 625
  • Пловдив
Този път и аз се радвам на ваканцията. Само 2 проекта по история и около 50 задачи. Нищо работа е този път.

# 626
  • София
Учителкта им по ЧП била забранила да се учи през ваканцията.
Напомних любезно, че става дума само за нейния предмет Bowtie
Моята си остава с презентацията за Йовков и с дребни домашни, тип 'текущи'.
А брат й буквално нахвърля всичко по бел и мат този следобед и с чиста съвест няма да бутне нищо.

# 627
За днес съм планувала едно питие за наслада, а не с терапевтична цел. Аз и друг път съм казвала, но така не съм се радвала на моите ваканции, както на тези на детето. Има 4-5 презентации за ваканцията, но той им стана факир и ще ги опраска за 1 ден.

# 628
И аз ще мина на чаша бяло вино,за разкош.
Моят има домашно по бел,чп,история и англ.език.По мат да почивали,а след това ще им даде контролно,още повече,че можело и да са присъствено.Така,че мисля да порешаваме задачи от степените и да обясня пропуснатите уроци.Справя се добре с тях и ще е за уикенда,преди края на ваканцията.

# 629
  • София
Аз хич не съм за тази тема вече, ами съм си за "пубертета при момчетата" ама какво да се прави като ви чувствам близки Blush
Та ние навлязохме във ваканцията (още от четвъртък) отново с истериите на синко и в резултат му беше взет новия компютър. И сега трети ден е война. Не знам помните ли една реклама на мебели Икеа, в която тинейджърка блъска вратите на всички шкафчета у дома. Е моят син снощи толкова дълго рита таблата на леглото си, че вечерта въпросната му падна на главата Joy Предложих му докато скучае и размишлява къде е сбъркал, да си напише домашните за след ваканцията. Първо протестира, но преди малко ме уведоми, че е написал почти всичко. Та явно и аз ще си наливам чаша червено (студено е за бяло бе...) Нина за какъв снаг говориш, моля ти сА?

Общи условия

Активация на акаунт