ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 5

• 26 873
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
А, че аз и сега съм си тук. Simple Smile
Благодаря за напитката и милите думи. В този априлски студ имах нужда от нещо сгряващо - и душата, и тялото. Вероятно не само аз.

# 676
И аз дочувам,че на 22ри ще се върнат в у-ще.(по данни на г-жата от уроците по бел).Официален график не видях да е изнесен някъде.
Днес младежът борил Питагоровата теорема ,има грешки и ще трябва да се сложи рамо.

# 677
Искам и аз да помоля за помощ: дъщеря ми имат да правят проект за декартова координатна система. Изпълне всички точки по плана, но последната е: Изчислете квадратура на всички страни на фигурата, създадена от вас. Намерете дължината на тези страни, чиито координати са "питагорова тройка".
И още: използвайте координатите на поне 2 точки, от създадената от вас фигура, които образуват "питагорова тройка" при намиране дължината на отсечката с краища тези точки.

Та може ли някой да ми обясни с думи прости за тази питагорова тройка?

# 678
Три естествени числа. Сборът от вторите степени на две от числата дава квадрата на третото число. Например 3, 4 и 5. Страните в един правоъгълен триъгълник, когато с дължини естествени числа,  образуват питагорова тройка.

# 679
А, че аз и сега съм си тук. Simple Smile
Благодаря за напитката и милите думи. В този априлски студ имах нужда от нещо сгряващо - и душата, и тялото. Вероятно не само аз.
Напоследък много хора ми го казват... Може би хората са доста изморени, пък аз ставам все по-позитивна, а и винаги се старая да намирам добра дума и никога не забравям Благодаря.
Така че: аз съм насреща - и за тялото, и за душата 💐
Господ да ти въздаде за всичко, което правеше и правиш за седмокласните нестабилни мамаши 🙏
gabidi, [/url][/img][/img]
Това е част от същия проект на щерката.  Въпреки че при нас посъкратиха изискванията... Мечето е фигурата, която сама си направи и в долния ляв ъгъл е паднала шапката му, която е питагорова тройка със страни 3, 4 и 5см.
Дано е полезно... Ако има нужда от повече помощ - свиркай 🍀

# 680
Явно за министър Вълчев 6 и 11 клас не съществуват. Бясна съм леко казано!

# 681
  • София
6 клас се пада да са на 17 май в училище. Освен ако до тогава новият парламент/щаб не реши друго.

# 682
И двете ми деца ще си стоят вкъщи до  17 май, а след това ще видим.... Съвсем спокойно можеха тези два класа да бъдат включени в някои от по- ранните графици. Толкова продължително стоене вкъщи няма как да не се отрази ....

# 683
Ами то в двете им седмици след 17.05 влизат и 24 и 25.05, които са неучебни. Значи имат 8 учебни присъствени дни. Голяма работа. Точно да ги спукат от контролни и изпитвания, защото ще е и краят на срока. На присъственото контролно по география през март резултатите бяха плачевни. Още едно такова имаше по история. Там обаче учителката не им насвятка двойките в Школо.

# 684
Графикът на ротация ми е супер. И така и така сме дистанционно за цялата учебна година.
Да се насладим на остатъка от ваканцията, че броени дни бърже минават, както казваше моята покойна баба.
Щерката е в провинцията с баща си, радват се на голяма празна къща и тишина. На двора с цветята и дърветата в това време няма как, но каквото дал Бог.

# 685
Единственото, което ме радва е, че залата по гимнастика си е отворена (беше затворена само през декември) и тренировките си вървят всекидневно много сериозно. В тази никаква година единствено спортът ни е някакъв пристан. Място, където синът ми може да се развива. Място, където на треньорите му им пука за него. Място, където някой мисли и за бъдещето. Нищо такова не виждам в училище за съжаление.

# 686
  • Пловдив
Това не е ротация. Това са някакви присъствени дни, някога, някъде, без да е сигурно нищо. Ние имахме 4 !!!присъствени дни след нова година. Сега ще имаме 8, и това ще бъде до края. Това не е ротация 😤 Дано поне тази мъка приключи на 15.06., а до края на юни компенсаторните часове с удоволствие ще ги откажа. И не защото материалът е усвоен и няма нужда от затвърждаване, а защото вече ползата от ДО рязко губи пред негативните му последици.

# 687
Искам детето ми да е присъствено на училище и да контактува пълноценно с връстниците си.
Но към наличната ситуация не намирам за разумно който и да било да се връща в училище.

Ние оползотворихме ваканцията с два урока по математика. Смятам занапред да ходи редовно поне веднъж седмично и искрено се надявам да има добър ефект.

Искаше ми се и по БЕЛ да я пратя на урок, но засега ми отказва... Там се справя на този етап.

# 688
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Да не забравяме, че 19 и 22 са ДЗИ на 12-класниците. Мисля, че и те са неучебни. За мен и все едно дали ще ги връщат на училище.

# 689
Aз пак да повдигна молбата си - ако някой е правил характеристика на Серафим, ще съм благодарна да я сподели. Аз мога да предложа сбит преразказ на Серафим, оценен с 6 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт