Отговори
# 600
Здравейте! Може ли да се приема Инфлуцид и тонзилопрем от бременна и от дете на 3 години? Ако да - в какви дози?
Препоръчва ли се прием на Шуслерови соли през бременността? А за дете на 3 години?

# 601
Здравейте имам един въпрос понеже зарди първите симптоми по време на бременността ми около 2м не бях ходила на работа, днес ми беше първия работен ден аз съм сервитьор, сутринта нямаше проблеми работих си те ми даваха мн лека работа,но сега вечерта беше малко по натоварено и поносих малко повече чиний гледах по 2 3 максимум при отсервиване но повървях доста и започнаха в средата на корема да усещам тежест едно като издуване ,като всеедно си пил много вода,и после и кръста и гърба ме заболява доста дали е нормално така да стане от работата или да отида до спешното доста се притесних,попринцип доста се пазя,но сега като ме хвана работата малко около час така доста се поназорих сякаш и незнам,благодаря предварително.
Болките в кръста ми продължават , и ниско долу също но там са леки

# 602
Здравейте! Може ли да се приема Инфлуцид и тонзилопрем от бременна и от дете на 3 години? Ако да - в какви дози?
Препоръчва ли се прием на Шуслерови соли през бременността? А за дете на 3 години?

Здравейте, може да приемате хомеопатични препарати и Шуслерови соли по време на бременност, както и детето, нямат странични ефекти.

Инфлуцид: възрастни: при остри състояния приемат по 1 таблетка на един час до максимум 12 таблетки на ден, докато настъпи подобрение. За по-нататъшно лечение приемат от 1 до 3 таблетки дневно. Деца от 1 до 11 годишна възраст: при остри състояния приемат по 1 таблетка на всеки два часа до 8 таблетки дневно, докато настъпи подобрение. За по-нататъшно лечение или за лекуване на хронични състояния приемат от 1 до 3 таблетки дневно.

Тонзилотрен: възрастни: при остри състояния да се приема по 1 таблетка на всеки час до максимум 12 таблетки на ден, докато настъпи подобрение. За последващо лечение и при хронично състояние да се приемат 1-2 таблетки 3 пъти на ден. Деца на възраст от 2 до 6 години: при остри състояния и за последващо лечение или при хронични състояния да се приема по 1 таблетка 3 пъти на ден.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 11:05 от Рaдост

# 603
Здравейте имам един въпрос понеже зарди първите симптоми по време на бременността ми около 2м не бях ходила на работа, днес ми беше първия работен ден аз съм сервитьор, сутринта нямаше проблеми работих си те ми даваха мн лека работа,но сега вечерта беше малко по натоварено и поносих малко повече чиний гледах по 2 3 максимум при отсервиване но повървях доста и започнаха в средата на корема да усещам тежест едно като издуване ,като всеедно си пил много вода,и после и кръста и гърба ме заболява доста дали е нормално така да стане от работата или да отида до спешното доста се притесних,попринцип доста се пазя,но сега като ме хвана работата малко около час така доста се поназорих сякаш и незнам,благодаря предварително.
Болките в кръста ми продължават , и ниско долу също но там са леки

Здравейте, хубаво е да внимавате и да не се претоварвате. Консултирайте се и с проследяващия гинеколог, ако болките се засилват и зачестяват, може да се наложи да работите по-малко часове или да смените работата.

# 604
Благодаря Ви!

# 605
Здравейте, не успях да се свържа с моята лекарка, затова имам още един въпрос за мен и моята бременност.
От събота до вчера бебо беше болен - запушен нос, силно и често повръщане, което после се замени с разстройство и нежелание да яде. От спешното изписаха лекарства и малкия вече е добре. Проблемът е, че този вирус сега се лепна на мен. Първоначално заедно с него имах запушен нос, а после и малко от следващото. Тази сутрин, към 1, се събудих с често  и обилно повръщане, втрисане. Като поотмина пих Деган. Поспах малко и след 6:00 ч. имах разстройство често, без повече повръщане. Към 16 часа обаче малкото, което хапнах и пийнах през целия ден - кисело мляко и вода - обаче отново върнах. От тогава до сега хапнах малко мандарин, един банан и пих много малко вода. Почти нямам сили, стомахът ме боли, знам, че се обезводнявам, но имам страх да пия вода и да хапна.
Какво мога да приема за да предпазя зародиша? Ако има значение - в 14 седмица съм почти.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 21:11 от Vicky_P

# 606
Здравейте, не успях да се свържа с моята лекарка, затова имам още един въпрос за мен и моята бременност.
От събота до вчера бебо беше болен - запушен нос, силно и често повръщане, което после се замени с разстройство и нежелание да яде. От спешното изписаха лекарства и малкия вече е добре. Проблемът е, че този вирус сега се лепна на мен. Първоначално заедно с него имах запушен нос, а после и малко от следващото. Тази сутрин, към 1, се събудих с често  и обилно повръщане, втрисане. Като поотмина пих Деган. Поспах малко и след 6:00 ч. имах разстройство често, без повече повръщане. Към 16 часа обаче малкото, което хапнах и пийнах през целия ден - кисело мляко и вода - обаче отново върнах. От тогава до сега хапнах малко мандарин, един банан и пих много малко вода. Почти нямам сили, стомахът ме боли, знам, че се обезводнявам, но имам страх да пия вода и да хапна.
Какво мога да приема за да предпазя зародиша? Ако има значение - в 14 седмица съм почти.

Здравейте, препоръчвам лекарството Arsenicum album 30CH, 3-4 пъти дневно по 3 гранули. Шуслерови соли номер 3, 8 и 10 по 3-4 табл. Може да пиете вода на глътки, ако все още има повръщане, или рехидратиращ разтвор от аптеката.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 10:37 от Рaдост

# 607
Здравейте! Бременна съм в четвъртия месец и от известно време ме мъчат киселини. Пробвах с газирана вода, студено прясно мляко, плодови бонбони за смучене, но последните няколко дни вече нищо не действа.
Какво ще ме посъветвате?

# 608
Здравейте! Бременна съм в четвъртия месец и от известно време ме мъчат киселини. Пробвах с газирана вода, студено прясно мляко, плодови бонбони за смучене, но последните няколко дни вече нищо не действа.
Какво ще ме посъветвате?

Здравейте, от полза при киселини са шуслерови соли номер 8 и 9, може да ги приемате по 4-5 табл. дневно. Ако няма подобрение е нужна индивидуална консултация, за да се видят конкретните оплаквания.

# 609
Здравейте имам въпрос вече съм към средата на 20 г.с и от миналата седмица сякаш усещам бебето, но не съм много сигурна едно като пърхане усещам някой път вечер сякаш като удър по корема  ,но не мога да определя бихте ли казали в началото вие как сте го усещали.А другият ми въпрос е от няколко дни нищо не усещам, то и преди не беше всеки ден но сега от сряда може би нищо не усещам нито пърхането нито друго иначе имам болки ниско долу ,днес ми се гадеше смисъл симптомите който си имах преди си продължават и кръста почна да ме боли.от седмица усещам и ниско долу като менструални болки пия магнезий ,бях ходила миналата неделя на лекар и всичко,беше наед беше мн активно,за болките всеки ден са тип менструслни и незнам дали е нормално и от два дни кръста доста ме боли.Но се притеснявам да ли  всичко е наред, не искам да избързвам да ходя до спешното ,защото в вторник съм на втора фетална морфология,вие как мислите. Благодаря много предварително,забравих само да спомена че сряда имах нещо като бодежи от дясната страна на стомаха и леко ме наболяваше но спряха в четвъртък на обяд.

# 610
Здравейте имам въпрос вече съм към средата на 20 г.с и от миналата седмица сякаш усещам бебето, но не съм много сигурна едно като пърхане усещам някой път вечер сякаш като удър по корема  ,но не мога да определя бихте ли казали в началото вие как сте го усещали.А другият ми въпрос е от няколко дни нищо не усещам, то и преди не беше всеки ден но сега от сряда може би нищо не усещам нито пърхането нито друго иначе имам болки ниско долу ,днес ми се гадеше смисъл симптомите който си имах преди си продължават и кръста почна да ме боли.от седмица усещам и ниско долу като менструални болки пия магнезий ,бях ходила миналата неделя на лекар и всичко,беше наед беше мн активно,за болките всеки ден са тип менструслни и незнам дали е нормално и от два дни кръста доста ме боли.Но се притеснявам да ли  всичко е наред, не искам да избързвам да ходя до спешното ,защото в вторник съм на втора фетална морфология,вие как мислите. Благодаря много предварително,забравих само да спомена че сряда имах нещо като бодежи от дясната страна на стомаха и леко ме наболяваше но спряха в четвъртък на обяд.
Здравейте, може да усещате т.нар. Бракстън- Хикс контракции. Не са повод за притеснение. Опитайте да пиете повече течности, да си починете или да направите кратка разходка.

# 611
Здравейте!
Някой ползва ли машината за приготвяне на АМ Бейби бреза?
От няколко дни я ползвам и имам чувството, че детето не се наяжда. Настроена е според конкретното адаптирано мляко по инструкциите на производителя. Моля, ако я ползва да съдейства.

Благодаря!

# 612
Здравейте,извинявам се за притеснението но имам въпрос вчера бях на втора фетална морфология,и лекарката ужасно много натискаше и много ме боля,тя каза че трябва да натиска за да види добре,но беше доста болезнено от тогава ме боли където е натискала ,снощи почти не съм спала на където и да се завъртя ме наболява,това нормално ли е такова натискане и да ме боли сега така,аз за бебето се тревожа дали да се свържа с гениколога си днес,много ми е приреснено.

# 613
Здравейте,извинявам се за притеснението но имам въпрос вчера бях на втора фетална морфология,и лекарката ужасно много натискаше и много ме боля,тя каза че трябва да натиска за да види добре,но беше доста болезнено от тогава ме боли където е натискала ,снощи почти не съм спала на където и да се завъртя ме наболява,това нормално ли е такова натискане и да ме боли сега така,аз за бебето се тревожа дали да се свържа с гениколога си днес,много ми е приреснено.

Здравейте, вземете от капките на Д-р Бах, Рескю ремеди, те помагат да се намали стреса и притеснението.

# 614

Здравейте, вземете от капките на Д-р Бах, Рескю ремеди, те помагат да се намали стреса и притеснението.
Добре,но нормално ли е това сега така да ме боли,и тази лекарка беше ли нормално така да натиска

Общи условия

Активация на акаунт